Nesibe TÜKEL
Köşe Yazarı
Nesibe TÜKEL
 

İNSAN SEVGİSİ İLE DOLU, ŞEFKAT VE SABIRLA YAPILAN KUTSAL VE ÇOK ONURLU BİR MESLEK: HEMŞİRELİK.

İNSAN SEVGİSİ İLE DOLU, ŞEFKAT VE SABIRLA YAPILAN KUTSAL VE ÇOK ONURLU BİR MESLEK: HEMŞİRELİK.  Sağlık sektörünün içerisindeki rolü tartışmasız çok önemli olan hemşirelik mesleği, her yıl 12-18 Mayıs '' Hemşirelik Haftası '' ve dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs '' Dünya Hemşireler Günü '' olarak kutlanıyor.. Florance Nightingale 'in hemşireliğin divası olduğunu hepimiz biliriz. Ama çoğumuz, İlk Türk kadın hemşiresi Safiye Hüseyin Elbi hanım olduğunu bilmeyiz. Safiye Hüseyin ilk olarak Balkan Harbinde gözünü kırpmadan cepheye gidip askerimizin yarasını sarmış, tarihin en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale Muharebeleri yaşanırken de cepheden uzak kalmamıştı. Cumhuriyetin ilanından sonra da tüm hayır kurumlarında ve derneklerde üstün bir feragatle çalıştı. Hemşirelik mesleği ile ilgili yazılar yazdı ve konferanslar verdi. Ömrünün son gününe kadar mesleğinin tutkusu içerisinde yaşamını sürdüren ilk hemşiremiz Safiye Hüseyin 1964 yılı temmuz ayında 83 yaşında iken yetiştirdiği hemşirelerin kucağında gözlerini kapadı. Hemşirelik ; İnsan sevgisi ile dolu, şefkat ve sabırla yapılan kutsal ve çok onurlu bir meslektir. İnsanlar arasında din, dil, ırk ayrımı yapmadan görevini fedakarca yerine getiren hemşirelerimiz bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık hallerinde iyileştirilmesi adına hizmet veren en önemli kişilerdir.. Tüm değerli hemşirelerimizin “ Hemşireler Günü ”nü en içten dileklerim ile kutlar, mesleklerinde başarılar, özel hayatlarında mutluluklar dilerim.. Nesibe TÜKEL
Ekleme Tarihi: 12 Mayıs 2020 - Salı

İNSAN SEVGİSİ İLE DOLU, ŞEFKAT VE SABIRLA YAPILAN KUTSAL VE ÇOK ONURLU BİR MESLEK: HEMŞİRELİK.

İNSAN SEVGİSİ İLE DOLU, ŞEFKAT VE SABIRLA YAPILAN KUTSAL VE ÇOK ONURLU BİR MESLEK: HEMŞİRELİK. 

Sağlık sektörünün içerisindeki rolü tartışmasız çok önemli olan hemşirelik mesleği, her yıl 12-18 Mayıs '' Hemşirelik Haftası '' ve dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs '' Dünya Hemşireler Günü '' olarak kutlanıyor..
Florance Nightingale 'in hemşireliğin divası olduğunu hepimiz biliriz. Ama çoğumuz, İlk Türk kadın hemşiresi Safiye Hüseyin Elbi hanım olduğunu bilmeyiz.

Safiye Hüseyin ilk olarak Balkan Harbinde gözünü kırpmadan cepheye gidip askerimizin yarasını sarmış, tarihin en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale Muharebeleri yaşanırken de cepheden uzak kalmamıştı.

Cumhuriyetin ilanından sonra da tüm hayır kurumlarında ve derneklerde üstün bir feragatle çalıştı. Hemşirelik mesleği ile ilgili yazılar yazdı ve konferanslar verdi. Ömrünün son gününe kadar mesleğinin tutkusu içerisinde yaşamını sürdüren ilk hemşiremiz Safiye Hüseyin 1964 yılı temmuz ayında 83 yaşında iken yetiştirdiği hemşirelerin kucağında gözlerini kapadı.

Hemşirelik ; İnsan sevgisi ile dolu, şefkat ve sabırla yapılan kutsal ve çok onurlu bir meslektir. İnsanlar arasında din, dil, ırk ayrımı yapmadan görevini fedakarca yerine getiren hemşirelerimiz bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık hallerinde iyileştirilmesi adına hizmet veren en önemli kişilerdir..

Tüm değerli hemşirelerimizin “ Hemşireler Günü ”nü en içten dileklerim ile kutlar, mesleklerinde başarılar, özel hayatlarında mutluluklar dilerim..

Nesibe TÜKEL

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.