Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

Seçimler ve Kullanılan Dil

Seçimler demokratik sistemin olmazsa olmazlarıdır. Malatya'da yaşanan ölümlü olayın ve bir kaç yerde ki münferit olayların ardından bir seçimi daha geride bıraktık. Seçimler iki ihtimallidir ya kazanırsın ya da kaybedersin. Sonuçlar he ne olursa olsun kaybedenin kazanını tebrik etmesi olgunluğun belirtisidir. Maalesef ki bu seçimlerde bu olgunluğu gösteremeyip dört canı toprağa verdik... Geride bıraktığımız yerel seçimlerden hem muhalefet hem de iktidar tarafından çok ders çıkarılması gerek. Seçim mitinglerinde kullanılan olumsuz dilin artık bundan sonra iyimser bir havaya bürünmesi lazım. İktidar partisi ve muhalefetin birbirlerini eleştireyim ve birbirlerinin olumsuz yanlarını kitlelere aktarayım derken ya da yerel seçimleri kazandıkları durumda yapacakları projeleri seçmenlerine aktarırken kullandıkları argo dil söyleminden vazgeçmelidirler. Seçimler bayram havasında geçmezse kitleleri etkileyen isimlerin de toplumu gerecek sözler söylerse işte o ortamda kaos olur. Bu gibi olumsuzluklardan geri durarak, kullanılan dili de iyi seçilirse ve de topluma da sadece projeler anlatılırsa işte o zaman seçimler bayram havasında geçer. Umulur ki bundan sonra ki seçimlerde hem iktidar hem de muhalefet kanadı toplumu gerici sözlerden kaçınır, iyimser dil kullanır. Toplumu germenin hiçbir anlamı olmayacağı gibi toplumu ayrıştırmanın da sonu felaket olur. İktidar ve muhalefetin birbirlerine hoşgörü ile yaklaşacağı seçimler dileyerek 31 Mart seçimlerinin milletimize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını ve seçim günü hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da ALLAH'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerim. Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 03 Nisan 2019 - Çarşamba

Seçimler ve Kullanılan Dil

Seçimler demokratik sistemin olmazsa olmazlarıdır. Malatya'da yaşanan ölümlü olayın ve bir kaç yerde ki münferit olayların ardından bir seçimi daha geride bıraktık. Seçimler iki ihtimallidir ya kazanırsın ya da kaybedersin. Sonuçlar he ne olursa olsun kaybedenin kazanını tebrik etmesi olgunluğun belirtisidir. Maalesef ki bu seçimlerde bu olgunluğu gösteremeyip dört canı toprağa verdik...

Geride bıraktığımız yerel seçimlerden hem muhalefet hem de iktidar tarafından çok ders çıkarılması gerek. Seçim mitinglerinde kullanılan olumsuz dilin artık bundan sonra iyimser bir havaya bürünmesi lazım. İktidar partisi ve muhalefetin birbirlerini eleştireyim ve birbirlerinin olumsuz yanlarını kitlelere aktarayım derken ya da yerel seçimleri kazandıkları durumda yapacakları projeleri seçmenlerine aktarırken kullandıkları argo dil söyleminden vazgeçmelidirler.

Seçimler bayram havasında geçmezse kitleleri etkileyen isimlerin de toplumu gerecek sözler söylerse işte o ortamda kaos olur. Bu gibi olumsuzluklardan geri durarak, kullanılan dili de iyi seçilirse ve de topluma da sadece projeler anlatılırsa işte o zaman seçimler bayram havasında geçer.

Umulur ki bundan sonra ki seçimlerde hem iktidar hem de muhalefet kanadı toplumu gerici sözlerden kaçınır, iyimser dil kullanır. Toplumu germenin hiçbir anlamı olmayacağı gibi toplumu ayrıştırmanın da sonu felaket olur.

İktidar ve muhalefetin birbirlerine hoşgörü ile yaklaşacağı seçimler dileyerek 31 Mart seçimlerinin milletimize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını ve seçim günü hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da ALLAH'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerim.

Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.