Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

BİZ BURADAYIZ ANNE, EMİR GELENE KADAR.

BİZ BURADAYIZ ANNE, EMİR GELENE KADAR.  Ne işimiz var Suriye'de... Niçin İdlib'deyiz. Koca koca kafalar... Dana dişi gibi adamlar... Akil(!)... Vatan... Bayrak... İstiklâl ve istikbal için siyaset üzere hizmet verdiğini düşünen(ler)(!)... Bunca zaman bunun için bu vatanın ASLAN YÜREKLİ EVLATLARI... En zirvesinkinden... Aşağıladığınız... Yürekli Hasanlar... Mehmetler... Ayşeler... Anladıda bi siz.. BİR TEK SİZ, ANLAMADINIZ!!! Ne diyelim  Vermeyince Mabud, Neylesin Sultan Mahmud... Lâkin... Bir kezde niçin orada olduğumuzu anlamanız için ŞEHİDİN SON MEKTUBUNU OKUYUN. Biliyoruz... İnanıyoruz... Onların... Okusalarda gene yüreklerin de bir kıpırtı dahi ol(a)mayacak.  Şehit Muhammed’den ibretlik mesaj. İdlib’de şehit düşen Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz, rejimin bombaladığı köydeki çocukların dramını şehadetinden bir hafta önce annesine attığı mesajlarda anlattı. Buyrun.. LÜTFEN!!! "İDLİB'DE NE İŞİMİZ VAR" DİYENLERE OKUYUN OKUTUN!!! .............. Yüreğim sızlıyor anne. Çocukların hepsi yetim, onlarla kumanyamızı paylaşıyoruz. Üstleri başları yırtık. Biz olmasak bu çocuklara kim yardım edecek? Türk askerinden başka tutacak dalları yok. Anne biz bu çocuklarla kumanyalarımızı paylaşıyoruz. Onlara çikolata dağıtıyoruz.  Çok yalnızlar.  Kıyamam, yüreğim sızlıyor onları görünce.  Üstleri başları yırtık, ayaklarında ne ayakkabı var ne de çorap.  Korku dolu gözlerle bakıyorlar.  Ne okul var ne market, kiminin ailesi bile yok.  Çoğunun ayağında çorap yoktu, hepsini topladık kendi çoraplarımızdan kendi ellerimizle giydirdik.  Tek tek kıyafet verdik.  Savaş psikolojilerini mahvediyor anne çocukların.  Kimin çocuğu olursa olsun onlar bu hayatı büyükleri yüzünden yaşıyorlar. Bizi görünce umut dolu gözlerle bakıyorlar. Elimizden ne gelirse yemeğimizi falan paylaşıyoruz. Türk askerinden başka tutunacakları dal yok anne.  Biz de hala 'Evde neden şu yok bu yok' diyoruz. Bunlar ekmek bulamıyor. Kimsenin umurunda değil.  Biz buradayız anne, emir gelene kadar. Biz buradayken hiçbirinin kılına zarar gelmez. Bizler olduğumuz sürece bu çocuklara kimse bir şey yapamaz anne.  Herkes bizim burada neden olduğumuzu sorguluyor. Biz olmazsak bu çocuklara kim yardım edecek? Bu çocukların hepsi yetim." .......... Bundan iki gün sonra gönderdiği mesajda ise Yılmaz, yardım ettikleri o çocukların yaşadığı köye rejim unsurlarınca bomba atıldığını yazarak, durumun içler acısı olduğundan bahsetti.  (A.g 06.03.2020) Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN.
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2020 - Cumartesi

BİZ BURADAYIZ ANNE, EMİR GELENE KADAR.

BİZ BURADAYIZ ANNE, EMİR GELENE KADAR. 

Ne işimiz var Suriye'de...
Niçin İdlib'deyiz.
Koca koca kafalar...
Dana dişi gibi adamlar...
Akil(!)...
Vatan...
Bayrak...
İstiklâl ve istikbal için siyaset üzere hizmet verdiğini düşünen(ler)(!)...

Bunca zaman bunun için bu vatanın ASLAN YÜREKLİ EVLATLARI...
En zirvesinkinden...
Aşağıladığınız...
Yürekli Hasanlar...
Mehmetler...
Ayşeler...
Anladıda bi siz..
BİR TEK SİZ, ANLAMADINIZ!!!
Ne diyelim 
Vermeyince Mabud,
Neylesin Sultan Mahmud...

Lâkin...
Bir kezde niçin orada olduğumuzu anlamanız için ŞEHİDİN SON MEKTUBUNU OKUYUN.
Biliyoruz...
İnanıyoruz...
Onların...
Okusalarda gene yüreklerin de bir kıpırtı dahi ol(a)mayacak. 

Şehit Muhammed’den ibretlik mesaj. İdlib’de şehit düşen Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz, rejimin bombaladığı köydeki çocukların dramını şehadetinden bir hafta önce annesine attığı mesajlarda anlattı.
Buyrun..
LÜTFEN!!!
"İDLİB'DE NE İŞİMİZ VAR" DİYENLERE OKUYUN
OKUTUN!!!
..............

Yüreğim sızlıyor anne. Çocukların hepsi yetim, onlarla kumanyamızı paylaşıyoruz. Üstleri başları yırtık. Biz olmasak bu çocuklara kim yardım edecek? Türk askerinden başka tutacak dalları yok.

Anne biz bu çocuklarla kumanyalarımızı paylaşıyoruz. Onlara çikolata dağıtıyoruz. 
Çok yalnızlar. 
Kıyamam, yüreğim sızlıyor onları görünce. 
Üstleri başları yırtık, ayaklarında ne ayakkabı var ne de çorap. 
Korku dolu gözlerle bakıyorlar. 
Ne okul var ne market, kiminin ailesi bile yok. 
Çoğunun ayağında çorap yoktu, hepsini topladık kendi çoraplarımızdan kendi ellerimizle giydirdik. 
Tek tek kıyafet verdik. 
Savaş psikolojilerini mahvediyor anne çocukların. 
Kimin çocuğu olursa olsun onlar bu hayatı büyükleri yüzünden yaşıyorlar. Bizi görünce umut dolu gözlerle bakıyorlar. Elimizden ne gelirse yemeğimizi falan paylaşıyoruz.

Türk askerinden başka tutunacakları dal yok anne. 
Biz de hala 'Evde neden şu yok bu yok' diyoruz. Bunlar ekmek bulamıyor. Kimsenin umurunda değil. 

Biz buradayız anne, emir gelene kadar. Biz buradayken hiçbirinin kılına zarar gelmez. Bizler olduğumuz sürece bu çocuklara kimse bir şey yapamaz anne. 

Herkes bizim burada neden olduğumuzu sorguluyor. Biz olmazsak bu çocuklara kim yardım edecek? Bu çocukların hepsi yetim."
..........
Bundan iki gün sonra gönderdiği mesajda ise Yılmaz, yardım ettikleri o çocukların yaşadığı köye rejim unsurlarınca bomba atıldığını yazarak, durumun içler acısı olduğundan bahsetti. 
(A.g 06.03.2020)

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.