Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

300 YILLIK CAMİNİN ESARETİ!!!

300 YILLIK CAMİNİN ESARETİ. Güzel bir tablo. Bu tabloda yaşları 12 ila 15 arasında pırıl pırıl gençler. Onlara iman ve kur-an hakikatlerini anlatan hocaları bir soru sorar. -Arkadaşlar bir ülke düşünün.  Bu ülkede; 18 sene minarelerinden ezan okunmasın, Namaz kılınmasına izin verilmesin, Namaz kılanlara her türlü eziyet ve işkencenin binbir şekli reva görülsün, Kur-an okunmasına, öğrenilmesine ve öğretilmesine izin verilmesin, Okuyanlara ve okutanlara her türlü işkence, hapis ve eziyet yapılsın. Böyle bir ülke acaba hangi ülkedir? Cevaplar arka arkaya gelir. -Hocam Almanya  -Yunanistan -Rusya -İtalya Uzayıp giden, lâkin cevabın TÜRKİYE olmadığı cevaplar. Hayır çocuklar, HAYIR.  Cevap: TÜRKİYE!!! Gerçekten mi Hocam? Dikkat edin beyler bu yaşlardaki çocuklar zulmün merkezini, adresini bilmiyorlar! Zulüm ve  zalimlik bir devlete, bir kavme yâda bir millete mahsus değildir. Zalimlik, kainatın kurulduğundan bu güne ve kıyamete kadar gidecek  insanlık dışı bir meziyettir. Bu meziyetlerden  bir taneside İNANCA VE İNANANLARA yapılan ZULÜMDÜR. Geçen günlerde İNANCA VE İNANANLARA yapılan ZULMÜN ne ilk nede son olacak örneğini Milat Gazetesi ‘REZALET’ diyerek manşete taşıdı. Yapılan bu haberde Özbekistan’ın tarihi Buhara şehrindeki 300 yıllık camideki içki satışı ve mihrabının tuvalet yapılması, Özbek basınında geniş yer buldu. Nihayetinde gelen tepkiler üzerine yaşanan rezalete son verildi. Yâni zulüm 18 yıl devam etmeden cami aslına rücu etmiş oldu. Bu haberi okuyunca yıllar öncesinde bu ülkenin mahsun ve mazlum insanlarınında bu zalimliklerin, en katmerlisini, en dehşetlilerini yaşadığını okumak, bilmek ve duymak ZULMÜN DEVAM ETMEDİĞİNİ, EDEMEYECEĞİ hakikatini bir kez daha idrak etmiş olduk. Bu; ne ilk, nede son olacak.  Bize düşen ise tıpkı yukarıda yazdığımız gibi bizim çocuklarımıza da yapılan İNANÇ ZULMÜNÜ anlatmak ve zihinlerinde böyle bir zalimliğin bizim de ülkemizde olduğu hakikatini o saf, temiz zihinlere yerleştirmek, öğretmek ve manevi değerlerine sahip çıkmak hasletlerini yerleştirmek. Bir sonraki yazımızda ülkemizde içki  ahır ve minberinin tuvalet yapıldığı bir kaç örnekle okurlarımıza hatırlatalım. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN. 
Ekleme Tarihi: 18 Ağustos 2019 - Pazar

300 YILLIK CAMİNİN ESARETİ!!!

300 YILLIK CAMİNİN ESARETİ.

Güzel bir tablo.
Bu tabloda yaşları 12 ila 15 arasında pırıl pırıl gençler. Onlara iman ve kur-an hakikatlerini anlatan hocaları bir soru sorar.
-Arkadaşlar bir ülke düşünün.  Bu ülkede;
18 sene minarelerinden ezan okunmasın,
Namaz kılınmasına izin verilmesin,
Namaz kılanlara her türlü eziyet ve işkencenin binbir şekli reva görülsün,
Kur-an okunmasına, öğrenilmesine ve öğretilmesine izin verilmesin,
Okuyanlara ve okutanlara her türlü işkence, hapis ve eziyet yapılsın.
Böyle bir ülke acaba hangi ülkedir?
Cevaplar arka arkaya gelir.
-Hocam Almanya 
-Yunanistan
-Rusya
-İtalya
Uzayıp giden, lâkin cevabın TÜRKİYE olmadığı cevaplar.
Hayır çocuklar, HAYIR. 
Cevap: TÜRKİYE!!!
Gerçekten mi Hocam?
Dikkat edin beyler bu yaşlardaki çocuklar zulmün merkezini, adresini bilmiyorlar!

Zulüm ve  zalimlik bir devlete, bir kavme yâda bir millete mahsus değildir.
Zalimlik, kainatın kurulduğundan bu güne ve kıyamete kadar gidecek  insanlık dışı bir meziyettir.
Bu meziyetlerden  bir taneside İNANCA VE İNANANLARA yapılan ZULÜMDÜR.

Geçen günlerde İNANCA VE İNANANLARA yapılan ZULMÜN ne ilk nede son olacak örneğini Milat Gazetesi ‘REZALET’ diyerek manşete taşıdı. Yapılan bu haberde Özbekistan’ın tarihi Buhara şehrindeki 300 yıllık camideki içki satışı ve mihrabının tuvalet yapılması, Özbek basınında geniş yer buldu. Nihayetinde gelen tepkiler üzerine yaşanan rezalete son verildi. Yâni zulüm 18 yıl devam etmeden cami aslına rücu etmiş oldu.

Bu haberi okuyunca yıllar öncesinde bu ülkenin mahsun ve mazlum insanlarınında bu zalimliklerin, en katmerlisini, en dehşetlilerini yaşadığını okumak, bilmek ve duymak ZULMÜN DEVAM ETMEDİĞİNİ, EDEMEYECEĞİ hakikatini bir kez daha idrak etmiş olduk.

Bu; ne ilk, nede son olacak. 
Bize düşen ise tıpkı yukarıda yazdığımız gibi bizim çocuklarımıza da yapılan İNANÇ ZULMÜNÜ anlatmak ve zihinlerinde böyle bir zalimliğin bizim de ülkemizde olduğu hakikatini o saf, temiz zihinlere yerleştirmek, öğretmek ve manevi değerlerine sahip çıkmak hasletlerini yerleştirmek.

Bir sonraki yazımızda ülkemizde içki  ahır ve minberinin tuvalet yapıldığı bir kaç örnekle okurlarımıza hatırlatalım.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.