Mehmet Emin Sofuoğlu
Köşe Yazarı
Mehmet Emin Sofuoğlu
 

Yakın Gelecekteki Türkiye

Tüm dengeleri alt üst olmuş bir sürecin içinde, tek kutuplu bir dünyaya giderken, Türkiye'nin buna çoktan hazır olduğunu söyleyerek başlayayım yazıma.    Bu arada Dünya ülkelerinin devlet başkanları toplanıyor. IMF'nin yeni bir para birimi önereceği konuşuluyor. Yani, yeni dünya düzeninin yeni bir para birimi olmalı, bu para birimi de yeni bir revizer döviz olmalı diyen ve bu sisteme geçilmesi için, küresel baronların görünürdeki şirketi olan IMF, kendi istedikleri tek para sistemini dayatmaya başladı.    Onların hesabı bu. Ama, tabi Büyük Türkiye'nin de bir hesabı ve çalışmaları var. Yakın zamanda hepsini, kamuoyu zaten öğrenecek.   Hem büyük devletimize güvenelim, hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu uğurda gece - gündüz emek veren isimsiz kahramanlarımıza da..    ***   İngiltere Birleşik Krallığı merkezli bir bankacılık ve finansal hizmetler şirketi olan Standard Chartered PLC adlı uluslararsı çalışan bir banka var. Bu bankanın bağlı olduğu şirket, 1969 yılında kurulmuş, 70'ten fazla ülkede 1200'den fazla şubesi ve satış noktası bulunmakta. Şirketin merkezi Londra'da.    Bu şirketin, pandemi öncesi, yani 2 yıl kadar önce yaptığı bir projeksiyonda;    Türkiye'nin, 2030 yılında, 9,1 trilyon dolarlık gayri safi yurt içi hasılası ile, Dünya'nın 5. büyük ekonomisi olacağı öngörülüyor.    Bu, ekonomik olarak böyle. Siyasi nüfuz ve uluslararası aktör olarak, Dünya'nın iki süper gücünden biri olacağı belirtiliyor.    Ama, bu hedefe ulaşılabilmesi için, Türkiye'yi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'in yönetmesi gerekiyor.    Ayrıca, daha önceki yazılarımda da belirttiğim bie husus var, Avrupa-Atlantik ekseninden ayrılıp, Asya bloğu ile yeni dünya düzeninde masada oyun kurucu olmamızın öneminin, bir kez daha altını çiziyorum.    Bunun da iki temel yolu var:   1- Rusya, Çin ve İran ile ilişkileri, daha somut bir temele oturtmak,   2- Türk Devletler Teşkilatını, siyasi olarak güçlendirmek, üye ülke sayısını arttırmak ve mali altyapısını oluşturmak.    Adım kadar eminim; Yakın gelecekte, Büyük Türkiye Güneşi, tüm renkli ışıltısı ve tatlı ısısıyla, insanlığı aydınlatacak!..   
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2022 - Pazartesi

Yakın Gelecekteki Türkiye

Tüm dengeleri alt üst olmuş bir sürecin içinde, tek kutuplu bir dünyaya giderken, Türkiye'nin buna çoktan hazır olduğunu söyleyerek başlayayım yazıma. 

 

Bu arada Dünya ülkelerinin devlet başkanları toplanıyor. IMF'nin yeni bir para birimi önereceği konuşuluyor. Yani, yeni dünya düzeninin yeni bir para birimi olmalı, bu para birimi de yeni bir revizer döviz olmalı diyen ve bu sisteme geçilmesi için, küresel baronların görünürdeki şirketi olan IMF, kendi istedikleri tek para sistemini dayatmaya başladı. 

 

Onların hesabı bu. Ama, tabi Büyük Türkiye'nin de bir hesabı ve çalışmaları var. Yakın zamanda hepsini, kamuoyu zaten öğrenecek.

 

Hem büyük devletimize güvenelim, hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu uğurda gece - gündüz emek veren isimsiz kahramanlarımıza da.. 

 

***

 

İngiltere Birleşik Krallığı merkezli bir bankacılık ve finansal hizmetler şirketi olan Standard Chartered PLC adlı uluslararsı çalışan bir banka var. Bu bankanın bağlı olduğu şirket, 1969 yılında kurulmuş, 70'ten fazla ülkede 1200'den fazla şubesi ve satış noktası bulunmakta. Şirketin merkezi Londra'da. 

 

Bu şirketin, pandemi öncesi, yani 2 yıl kadar önce yaptığı bir projeksiyonda; 

 

Türkiye'nin, 2030 yılında, 9,1 trilyon dolarlık gayri safi yurt içi hasılası ile, Dünya'nın 5. büyük ekonomisi olacağı öngörülüyor. 

 

Bu, ekonomik olarak böyle. Siyasi nüfuz ve uluslararası aktör olarak, Dünya'nın iki süper gücünden biri olacağı belirtiliyor. 

 

Ama, bu hedefe ulaşılabilmesi için, Türkiye'yi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'in yönetmesi gerekiyor. 

 

Ayrıca, daha önceki yazılarımda da belirttiğim bie husus var, Avrupa-Atlantik ekseninden ayrılıp, Asya bloğu ile yeni dünya düzeninde masada oyun kurucu olmamızın öneminin, bir kez daha altını çiziyorum. 

 

Bunun da iki temel yolu var:

 

1- Rusya, Çin ve İran ile ilişkileri, daha somut bir temele oturtmak,

 

2- Türk Devletler Teşkilatını, siyasi olarak güçlendirmek, üye ülke sayısını arttırmak ve mali altyapısını oluşturmak. 

 

Adım kadar eminim;

Yakın gelecekte, Büyük Türkiye Güneşi, tüm renkli ışıltısı ve tatlı ısısıyla, insanlığı aydınlatacak!.. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.