Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

BİR KİTAP, BİR UMUT,  BİR HAYAT.

Kim demiş vatan sahipsiz! diye... Kim demiş evlatlarımız kimsesiz! diye... Kim demiş doğudakinin sıkıntısını, çilesini Batı daki bilmez! diye. Herşey,  SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR. SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR  diyen gayretli, fedakar, çalışkan, dertler ile dertlenen  ŞIRNAK'IN İdil ilçesi, Yazman Köyü,  Yazman İlkokulu 3.sınıf öğretmeni Aylin ASLAN hocanın "Hocam öğrencilerimiz ailelerin durumunun  ekonomik olarak gerçekten de yardıma muhtaç olmasından dolayı sıkıntılı. Ayaklarında ayakkabı, üstlerinde bir mont veya pardösü olmadığı için yağmurlu havada sandalet ve terlikler ile okula geliyorlar. Tüm bu menfi durumlara rağmen azimle bu zor şartlar ile mücadele ederek OKUMA SAVAŞI VERİLİYOR. Ve şuan kar kış yani soğuk hava şartları bölgemizde kendini hissettirmiş değil." "Tüm derslerini tek deftere yazıyorlar. Ne bir resim defteri ne bir boya kalemleri var. Ben mümkün mertebe elimdeki kıt imkanlar ile çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışsamda yetişemiyorum. Sizden ricam bu genç fidanların okuma isteklerini kırmayalım. Mümkünse  kitap, kalem, defter, boya gibi  kırtasiye malzemeleri ve diğer ihtiyaçlarımızın temini için yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekkür ederim. Sağolun." Diye başlayan ihtiyaç listesi mesajı İZMİR ÜMİTVAR  EĞİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ yetkililerine  iletmesi ile başladı.  Bu inanç ve gaye ile yola çıkan  İzmir ili, Karabağlar İlçesi Kaymakamı Sayın Mehmet Sadık TUNÇ,un önderliğinde İzmir Kadınlar Birliği Derneği (IZKAB)  Başkanı Sayın Semra ERSİN ve Aydan KURT hanımefendiler Ümitvar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin değerli ve gayretli üyelerinin katkıları ile BİR KİTAP, BİR UMUT,  BİR HAYAT. Projesi kapsamında 20 koli malzeme İZMİR den  ŞIRNAK ili,  İDİL ilçesi YAZMANLAR KÖYÜ İLKOKULU egitim ve öğretim gören ihtiyaç sahibi çocuklarımıza  gönderildi. Büyük bir mutluluk içinde kolilerin içerisindeki tüm malzemeler çocuklarımıza bu hayırlı işe vesile olan Aylin ASLAN hocamız ve okulumuzun diğer öğretmenlerinin elleri ile bire bir giydirildi ve sıralarının üzerlerine konuldu. Emeği geçen başta İzmir ili, Karabağlar ilçesi Kaymakamı saygıdeğer Mehmet Sadık TUNÇ beye, İzmir Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Semra ERSİN hanımefendi nezdinde tüm dernek üyesi hanımefendilere, İhtiyaç sahibi kim nerede olursa olsun oraya yetişmeyi bir vazife bilen  Ümitvar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve tüm dernek  üyelerine sonsuz teşekkürler. Selâm ve dua ile
Ekleme Tarihi: 09 Kasım 2018 - Cuma

BİR KİTAP, BİR UMUT,  BİR HAYAT.

Kim demiş vatan sahipsiz! diye...
Kim demiş evlatlarımız kimsesiz! diye...
Kim demiş doğudakinin sıkıntısını, çilesini Batı daki bilmez! diye.
Herşey, 
SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR.
SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR 
diyen gayretli, fedakar, çalışkan, dertler ile dertlenen 
ŞIRNAK'IN İdil ilçesi,
Yazman Köyü, 
Yazman İlkokulu
3.sınıf öğretmeni Aylin ASLAN hocanın

"Hocam öğrencilerimiz ailelerin durumunun  ekonomik olarak gerçekten de yardıma muhtaç olmasından dolayı sıkıntılı. Ayaklarında ayakkabı, üstlerinde bir mont veya pardösü olmadığı için yağmurlu havada sandalet ve terlikler ile okula geliyorlar. Tüm bu menfi durumlara rağmen azimle bu zor şartlar ile mücadele ederek OKUMA SAVAŞI VERİLİYOR. Ve şuan kar kış yani soğuk hava şartları bölgemizde kendini hissettirmiş değil."

"Tüm derslerini tek deftere yazıyorlar. Ne bir resim defteri ne bir boya kalemleri var. Ben mümkün mertebe elimdeki kıt imkanlar ile çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışsamda yetişemiyorum. Sizden ricam bu genç fidanların okuma isteklerini kırmayalım. Mümkünse  kitap, kalem, defter, boya gibi  kırtasiye malzemeleri ve diğer ihtiyaçlarımızın temini için yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekkür ederim. Sağolun."

Diye başlayan ihtiyaç listesi mesajı İZMİR ÜMİTVAR  EĞİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ yetkililerine  iletmesi ile başladı. 

Bu inanç ve gaye ile yola çıkan 

İzmir ili, Karabağlar İlçesi Kaymakamı Sayın Mehmet Sadık TUNÇ,un önderliğinde

İzmir Kadınlar Birliği Derneği (IZKAB)  Başkanı Sayın Semra ERSİN ve Aydan KURT hanımefendiler

Ümitvar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin değerli ve gayretli üyelerinin katkıları ile

BİR KİTAP, BİR UMUT,  BİR HAYAT.

Projesi kapsamında 20 koli malzeme İZMİR den 
ŞIRNAK ili, 
İDİL ilçesi
YAZMANLAR KÖYÜ İLKOKULU
egitim ve öğretim gören ihtiyaç sahibi çocuklarımıza  gönderildi.

Büyük bir mutluluk içinde kolilerin içerisindeki tüm malzemeler çocuklarımıza bu hayırlı işe vesile olan Aylin ASLAN hocamız ve okulumuzun diğer öğretmenlerinin elleri ile bire bir giydirildi ve sıralarının üzerlerine konuldu.

Emeği geçen başta İzmir ili, Karabağlar ilçesi Kaymakamı saygıdeğer Mehmet Sadık TUNÇ beye,

İzmir Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Semra ERSİN hanımefendi nezdinde tüm dernek üyesi hanımefendilere,

İhtiyaç sahibi kim nerede olursa olsun oraya yetişmeyi bir vazife bilen 
Ümitvar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve tüm dernek  üyelerine sonsuz teşekkürler.

Selâm ve dua ile

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.