Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

PARA BENİM KEYF BENİM. MENFAATLERİMİZ NEYİ GEREKTİRİYOR İSE BASARIZ PARAYI ONU ALIRIZ.

PARA BENİM KEYF BENİM. MENFAATLERİMİZ NEYİ GEREKTİRİYOR İSE BASARIZ PARAYI, ALIRIZ ONU. Son günlerin en önemli konusu; uluslararası ikili ilişkilerin gerildiği, restleşildiği ve en önemlisi ABD nin Rusya'dan aldığımız S400 savunma füzelerinin İPTALİ için resmi dil ile ülkemizi tehdit etmesi idi. Malumunuz ülkemizi  savunma konusunda sınırlarımızı en iyi ve en güvenli bir biçimde savunacağımız sistem S400 sistemidir. Bundan dolayıdır ki bu füzelerin siparişi verilmiş ve kısa bir zaman içinde siparişi  verilen bu füzeler ülkemizin stratejik yerlerinde konuşlandırılacaktır.  Tabii konu burada bitmiyor zira kutsal müttefikimiz (!) ABD bu füzeleri aldığımız zaman F35 son sistem savaş uçakların ülkemize teslim edilmeyeceğini hatta eğitim için bu ülkeye giden pilotlarda eğitimlerin verilmeyeceğini ilan etti. Ülkeme ve vatandaşımıza âdeta kan kusturmak için her türlü siyasi ve ekonomik rezilliği yapan ABD nin, 5. Nesil savaş uçağı olarak alınması yönünde adeta ensemizde boza pişirmeye çalışılan bu savaş uçakları gerçektende anlatıldığı kadar kusursuz ve mükemmel mi?  Bizzat bu projenin içerisinde makina mühendisi olarak vazife yapan bir büyüğümden konu ile alâkalı olarak biraz bilgi vermesini rica ettiğimde bana, "F35 sonra gelir diyorlar ama F35 o kadar da övdükleri kadar iyi değil. 20 kusur senedir uğraşıyorlar ama problemler bitmiş değil,  -Radara yakalanıyor Suriye'de S300 'le yakalandılar ve vurdular,  -Turbo motorda hızdan dolayı aşırı ısınma var , -Fanları çatlıyor, -Uçma maliyeti yüksek, -Çok fazla yakıt harcıyor.  Bizim kendi uçağımızı yapıncaya kadar uçak lâzım, ayrıca teknoloji ihtiyacımız var, bunlardan eksikliklerimizi tamamlarız ancak... Çinliler F35'in bütün bilgilerini çalmışlar ve onlarda F35 i yaptı ama aynı kaliteyi tutturamadılar. Biraz daha büyük ve birazda yavaş. Ayrıca geçenlerde Azerbeycanla ortak tatbikat yapıldı orada Türk pilotları SU serisi uçakları kullandılar onların bilgisi de alınır herhalde..." Evet Avusturalya'dan yazan sevgili büyüğümün F35  ile ilgili (bizzat içinde bulunması hasebiyle) yazdıkları bunlar.  Buna karşılık Gutenev Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Hiç şüphesiz ki, bizim beşinci nesil uçağımız Amerikan F-22 ve F-35 uçakları ile rekabet edebilir. Bununla birlikte benzer özelliklerde 2,5 kat daha ucuz. Hatta manevra gibi bazı özelliklerde üstün gelir” ifadesini kullanarak F35'e karşılık bir ALTERNATİFİN OLDUĞUNU açık ve net bir şekilde beyan ediyor. O halde illa bu keferelerin tehditlerine boyun mu eğeceğiz? Yoksa eşdeğer konumda olan bir başka 5. nesil savaş uçağı olan SU-57 leremi yöneleceğiz. Derler ya hani, PARA BENİM, KEYF BENİM. MENFAATLERİMİZ NEYİ GEREKTİRİYOR İSE BASARIZ PARAYI, ALIRIZ ONU. Tabii bunuda yapacak; mangal gibi bir yürek,  altı okka .... gerek. Varmı böyle bir yiğit? Var. Olmaz mı? Olur Adres? Anladınız siz onu. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2019 - Perşembe

PARA BENİM KEYF BENİM. MENFAATLERİMİZ NEYİ GEREKTİRİYOR İSE BASARIZ PARAYI ONU ALIRIZ.

PARA BENİM KEYF BENİM. MENFAATLERİMİZ NEYİ GEREKTİRİYOR İSE BASARIZ PARAYI, ALIRIZ ONU.

Son günlerin en önemli konusu; uluslararası ikili ilişkilerin gerildiği, restleşildiği ve en önemlisi ABD nin Rusya'dan aldığımız S400 savunma füzelerinin İPTALİ için resmi dil ile ülkemizi tehdit etmesi idi.

Malumunuz ülkemizi  savunma konusunda sınırlarımızı en iyi ve en güvenli bir biçimde savunacağımız sistem S400 sistemidir. Bundan dolayıdır ki bu füzelerin siparişi verilmiş ve kısa bir zaman içinde siparişi  verilen bu füzeler ülkemizin stratejik yerlerinde konuşlandırılacaktır. 

Tabii konu burada bitmiyor zira kutsal müttefikimiz (!) ABD bu füzeleri aldığımız zaman F35 son sistem savaş uçakların ülkemize teslim edilmeyeceğini hatta eğitim için bu ülkeye giden pilotlarda eğitimlerin verilmeyeceğini ilan etti.

Ülkeme ve vatandaşımıza âdeta kan kusturmak için her türlü siyasi ve ekonomik rezilliği yapan ABD nin, 5. Nesil savaş uçağı olarak alınması yönünde adeta ensemizde boza pişirmeye çalışılan bu savaş uçakları gerçektende anlatıldığı kadar kusursuz ve mükemmel mi? 

Bizzat bu projenin içerisinde makina mühendisi olarak vazife yapan bir büyüğümden konu ile alâkalı olarak biraz bilgi vermesini rica ettiğimde bana,

"F35 sonra gelir diyorlar ama F35 o kadar da övdükleri kadar iyi değil. 20 kusur senedir uğraşıyorlar ama problemler bitmiş değil, 

-Radara yakalanıyor Suriye'de S300 'le yakalandılar ve vurdular, 

-Turbo motorda hızdan dolayı aşırı ısınma var ,

-Fanları çatlıyor,

-Uçma maliyeti yüksek,

-Çok fazla yakıt harcıyor. 

Bizim kendi uçağımızı yapıncaya kadar uçak lâzım, ayrıca teknoloji ihtiyacımız var, bunlardan eksikliklerimizi tamamlarız ancak...

Çinliler F35'in bütün bilgilerini çalmışlar ve onlarda F35 i yaptı ama aynı kaliteyi tutturamadılar. Biraz daha büyük ve birazda yavaş.

Ayrıca geçenlerde Azerbeycanla ortak tatbikat yapıldı orada Türk pilotları SU serisi uçakları kullandılar onların bilgisi de alınır herhalde..."

Evet Avusturalya'dan yazan sevgili büyüğümün F35  ile ilgili (bizzat içinde bulunması hasebiyle) yazdıkları bunlar. 

Buna karşılık Gutenev Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Hiç şüphesiz ki, bizim beşinci nesil uçağımız Amerikan F-22 ve F-35 uçakları ile rekabet edebilir. Bununla birlikte benzer özelliklerde 2,5 kat daha ucuz. Hatta manevra gibi bazı özelliklerde üstün gelir” ifadesini kullanarak F35'e karşılık bir ALTERNATİFİN OLDUĞUNU açık ve net bir şekilde beyan ediyor.

O halde illa bu keferelerin tehditlerine boyun mu eğeceğiz? Yoksa eşdeğer konumda olan bir başka 5. nesil savaş uçağı olan SU-57 leremi yöneleceğiz.

Derler ya hani,
PARA BENİM, KEYF BENİM.
MENFAATLERİMİZ NEYİ GEREKTİRİYOR İSE BASARIZ PARAYI, ALIRIZ ONU.

Tabii bunuda yapacak;
mangal gibi bir yürek, 
altı okka .... gerek.
Varmı böyle bir yiğit?
Var.
Olmaz mı?
Olur
Adres?
Anladınız siz onu.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.