Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

KİM MÜSLÜMAN?... KİM...

  KİM MÜSLÜMAN?... KİM.... Dün dünya gündemine son dakika olarak düşen olay kan dondurdu! Yeni Zelanda'da Brenton Tarrant tarafından ağır makineli silahlarla saldırı yapılması sonucu 49 kişi hayatını kaybederken onlarca yaralı olduğu belirtildi. Cuma namazı sonrası yapılan saldırı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi ve insanlarımızı   dehşete düşürdü. Saldırıda en dikkat çeken olaylardan biri de hücum yeleği giyen saldırganın üzerinde Nazi-Faşizm amblemlerinin dikkat çekmesidir. Haberin tüm dünya medyasına yayılması ile telinler, kınamalar, gıyabi cenaze namazları, sanal basında yorumlar vs aynı anda ve nefretle yayınlanmaya ve yayılmaya başladı. Bu yayınlanan mesajlardan bana göre en önemlisi iki mesaj vardı. Birisi bizden. Diğeri onlardan. Birisi islam diyarı dediğimiz bu ülkeden, bu topraklardan,ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı benim, senin, sizin VATANIM dediğimiz TÜRKİYE' den. Diğeri ise Hristiyan dünyasından, batı emperyalizminden, bazı kafirler, bazı haçlılar dediğimiz AVRUPA dan geldi. Önce bizden, içimizden dediğimize bir bakalım mı? Ne kadar bizden? Ne kadar milli? Ne kadar yerli? Ne kadar Islâm? Ne kadar müslüman? İşte o beyanat. "Eğer onların dediklerini yapmazsanız; katliniz vacip oluyor. İslam dünyasında yaşanan dram, İslam dünyasından kaynaklanan terör bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı" Cinayeti sanki müslümanlar yapmış gibi gösteren bir beyanat. Ne yedin... Ne içtinde böylesi gafilce bir beyanatta bulunabiliyorsun. Hangi kanala, hangi davaya hizmet ediyorsun! Üstelik.... Neyse... Birde ikinci beyanata bakarmısınız. Lütfen her iki beyanatı bir kaç kez okuyun. Okuyun ki bu soruyu neden ve niçin sorduğumun açıklamasını ve cevabını daha net verin. Rick MARTİN. İşte Ricky Martin'den dünya medyasına Yeni Zelanda tepkisi: "Tüm uluslararası medya onu saldırgan ya da radikal olarak nitelendirirken terörist diyemiyor. Neden? Çünkü o müslüman değil." Son sözü Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ile bitirelim. KAFİRLERE MUHABBET İ'lem Eyyühel-Aziz!    Kâfirlerin, müslümanlara ve ehl-i Kur'ana düşman olmaları küfrün iktizasındandır. Çünki küfür imana zıddır. Maahâza Kur'an, kâfirleri ve âba ve ecdadlarını i'dam-ı ebedî ile mahkûm etmiştir.    Binaenaleyh müslümanlar ile ülfet ve muhabbetleri mümkün olmayan kâfirlere muhabbet boşa gidiyor. Onların muhabbetiyle karşılaşılamaz. Onlardan meded beklenilemez. Ancak حَسْبُنَا اللّٰهُ وَنِعْمَ الْوَك۪يلُ diye Cenab-ı Hakk'a iltica etmek lâzımdır. (Nesnevi i Nuriye s.89) Evet. Soru açık ve net KİM MÜSLÜMAN? KİM MÜSLÜMAN DEĞİL? Cevab? Selâm ve dua ile Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 16 Mart 2019 - Cumartesi

KİM MÜSLÜMAN?... KİM...

  KİM MÜSLÜMAN?... KİM....

Dün dünya gündemine son dakika olarak düşen olay kan dondurdu! Yeni Zelanda'da Brenton Tarrant tarafından ağır makineli silahlarla saldırı yapılması sonucu 49 kişi hayatını kaybederken onlarca yaralı olduğu belirtildi. Cuma namazı sonrası yapılan saldırı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi ve insanlarımızı   dehşete düşürdü. Saldırıda en dikkat çeken olaylardan biri de hücum yeleği giyen saldırganın üzerinde Nazi-Faşizm amblemlerinin dikkat çekmesidir.

Haberin tüm dünya medyasına yayılması ile telinler, kınamalar, gıyabi cenaze namazları, sanal basında yorumlar vs aynı anda ve nefretle yayınlanmaya ve yayılmaya başladı. Bu yayınlanan mesajlardan bana göre en önemlisi iki mesaj vardı.

Birisi bizden.

Diğeri onlardan.

Birisi islam diyarı dediğimiz bu ülkeden, bu topraklardan,ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı benim, senin, sizin VATANIM dediğimiz TÜRKİYE' den. Diğeri ise Hristiyan dünyasından, batı emperyalizminden, bazı kafirler, bazı haçlılar dediğimiz AVRUPA dan geldi.

Önce bizden, içimizden dediğimize bir bakalım mı? Ne kadar bizden?

Ne kadar milli?

Ne kadar yerli?

Ne kadar Islâm?

Ne kadar müslüman?

İşte o beyanat.

"Eğer onların dediklerini yapmazsanız; katliniz vacip oluyor. İslam dünyasında yaşanan dram, İslam dünyasından kaynaklanan terör bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı"

Cinayeti sanki müslümanlar yapmış gibi gösteren bir beyanat.

Ne yedin...

Ne içtinde böylesi gafilce bir beyanatta bulunabiliyorsun.

Hangi kanala, hangi davaya hizmet ediyorsun! Üstelik....

Neyse...

Birde ikinci beyanata bakarmısınız. Lütfen her iki beyanatı bir kaç kez okuyun. Okuyun ki bu soruyu neden ve niçin sorduğumun açıklamasını ve cevabını daha net verin.

Rick MARTİN.

İşte Ricky Martin'den dünya medyasına Yeni Zelanda tepkisi:

"Tüm uluslararası medya onu saldırgan ya da radikal olarak nitelendirirken terörist diyemiyor. Neden? Çünkü o müslüman değil."

Son sözü Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ile bitirelim.

KAFİRLERE MUHABBET

İ'lem Eyyühel-Aziz!    Kâfirlerin, müslümanlara ve ehl-i Kur'ana düşman olmaları küfrün iktizasındandır. Çünki küfür imana zıddır. Maahâza Kur'an, kâfirleri ve âba ve ecdadlarını i'dam-ı ebedî ile mahkûm etmiştir.    Binaenaleyh müslümanlar ile ülfet ve muhabbetleri mümkün olmayan kâfirlere muhabbet boşa gidiyor. Onların muhabbetiyle karşılaşılamaz. Onlardan meded beklenilemez. Ancak حَسْبُنَا اللّٰهُ وَنِعْمَ الْوَك۪يلُ diye Cenab-ı Hakk'a iltica etmek lâzımdır. (Nesnevi i Nuriye s.89)

Evet.

Soru açık ve net

KİM MÜSLÜMAN?

KİM MÜSLÜMAN DEĞİL?

Cevab?

Selâm ve dua ile

Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.