Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

1.511 BAŞ KESEN ALÇAĞA!

15511 BAŞ KESEN ALÇAĞA... Fidan... Ağaç... Orman... Ve ilâhi bir emir. Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin.” (1) Bu amaçladır ki, ecdad bırakın öz yurdunu, dünyanın neresine gitmiş ise orayı diktikleri fidanlar ile  ihya etmiş, kıraç toprakları ormanlar ile nefes almasını sağlamıştır. Bugün, "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin." diyen dinin mensupları ne hikmet ise bırakın dikmeyi, dikilenleri de elinden geldiğince yok etmek için âdeta üstün bir çaba ve gayretin içerisinde.  Ne hikmetse 5 tane ağaç için bırakın ortalığı tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran vandallar, 11.000.000 milyon fidan toprakla buluşunca ne elleri nede yürekleri destekledi. Olay ne bu vandallarla bitiyor ne de bu vandalları serbest bırakan .... bitiyor. Yeni bir olay... Yapanı... Serbest bırakan, AKİL ADAMLARI(!) ajandanıza kaydedin. Mersin'de 72 dönüm arazi üzerindeki bin 511 kızılçam ağacını bir gecede kestiği iddia edilen Mehmet Şenol, tutuklu olarak yargılanmaya başlandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. ( 22.02.2020) Aslında,  bu KABASAKAL(!) tipli...  insandan bozma...  Çakma ademi(!)... "guinnes rekorlar kitabına  girmesi için teklifte de bulunabilirsiniz" diyeceğim demesine de ülkem adına mutluluk verici bir olay olmadığı için teklifimi geri çekiyorum.  Be şerefsiz... Be alçak... Be ahlaksız adam. Bir gecede... 1511 ağacı Nasıl bir enerji... Nasıl bir performans ile katl ettin. Cevap: Ağaçları alkollüyken kestiğini, ailevi sorunları olduğunu söylüyor. Vay anam vay. Vayki vay. Bundan sonra alkollü vatandaşlarımızı ve dahi ailevi problemleri olan bu müptezelleri ormanlardan ormanlık alanlardan uzak tutmamız gerekecek. Neme lazım, olur ya manyağın birisi daha alkol aldı veya hatunu ile veya aileden birisi ile problem yaşarsa motorlu testereyi alırsa bizim AYDOS ORMANLARI na saldırırsa vay ki vay. Olay bu kadarla da bitmiyor. Zira; yapan, aklımızla dalga geçer gibi hem alkollüyüm hem de ailevi problemlerle bu cinayeti işledim diyor. Hem de tutuksuz yargılanmak istediğini belirtiyor. Bu komiklik burada bitiyor mu?Bitmiyor. Diğer bir komiklik ise mahkeme heyeti bu gezi ve geri zekalıyı TAHLİYE EDİYOR. Şimdi, Kime? Neye Neden? Niçin? kızacağınıza karar verin. Haaa bu arada yaptığı yanına kâr kalmaması açısından bu vandala 1511 değil, 1milyon 511 tane fidan diktirmek lazım. Fazlamı kaçtı? Kusura bakmayın gazozu fazla kaçırdım(!) Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN  (1) Buharî, el-Edebül-Müfred s.
Ekleme Tarihi: 25 Şubat 2020 - Salı

1.511 BAŞ KESEN ALÇAĞA!

15511 BAŞ KESEN ALÇAĞA...

Fidan...
Ağaç...
Orman...
Ve ilâhi bir emir.
Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin.” (1)

Bu amaçladır ki, ecdad bırakın öz yurdunu, dünyanın neresine gitmiş ise orayı diktikleri fidanlar ile  ihya etmiş, kıraç toprakları ormanlar ile nefes almasını sağlamıştır.

Bugün, "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin." diyen dinin mensupları ne hikmet ise bırakın dikmeyi, dikilenleri de elinden geldiğince yok etmek için âdeta üstün bir çaba ve gayretin içerisinde.  Ne hikmetse 5 tane ağaç için bırakın ortalığı tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran vandallar, 11.000.000 milyon fidan toprakla buluşunca ne elleri nede yürekleri destekledi.

Olay ne bu vandallarla bitiyor ne de bu vandalları serbest bırakan .... bitiyor.

Yeni bir olay...
Yapanı...
Serbest bırakan, AKİL ADAMLARI(!) ajandanıza kaydedin.

Mersin'de 72 dönüm arazi üzerindeki bin 511 kızılçam ağacını bir gecede kestiği iddia edilen Mehmet Şenol, tutuklu olarak yargılanmaya başlandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. ( 22.02.2020)

Aslında, 
bu KABASAKAL(!) tipli... 
insandan bozma... 
Çakma ademi(!)...
"guinnes rekorlar kitabına  girmesi için teklifte de bulunabilirsiniz" diyeceğim demesine de ülkem adına mutluluk verici bir olay olmadığı için teklifimi geri çekiyorum. 

Be şerefsiz...
Be alçak...
Be ahlaksız adam.
Bir gecede...
1511 ağacı
Nasıl bir enerji...
Nasıl bir performans ile katl ettin.

Cevap: Ağaçları alkollüyken kestiğini, ailevi sorunları olduğunu söylüyor.
Vay anam vay.
Vayki vay.
Bundan sonra alkollü vatandaşlarımızı ve dahi ailevi problemleri olan bu müptezelleri ormanlardan ormanlık alanlardan uzak tutmamız gerekecek.
Neme lazım, olur ya manyağın birisi daha alkol aldı veya hatunu ile veya aileden birisi ile problem yaşarsa motorlu testereyi alırsa bizim AYDOS ORMANLARI na saldırırsa vay ki vay.

Olay bu kadarla da bitmiyor.
Zira; yapan, aklımızla dalga geçer gibi hem alkollüyüm hem de ailevi problemlerle bu cinayeti işledim diyor. Hem de tutuksuz yargılanmak istediğini belirtiyor.

Bu komiklik burada bitiyor mu?Bitmiyor.
Diğer bir komiklik ise mahkeme heyeti bu gezi ve geri zekalıyı TAHLİYE EDİYOR.

Şimdi,
Kime?
Neye
Neden?
Niçin? kızacağınıza karar verin.
Haaa bu arada yaptığı yanına kâr kalmaması açısından bu vandala 1511 değil, 1milyon 511 tane fidan diktirmek lazım.
Fazlamı kaçtı?
Kusura bakmayın gazozu fazla kaçırdım(!)

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN 

(1) Buharî, el-Edebül-Müfred s.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.