Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

BEN AŞAĞILADIĞINIZ LİNÇ ETTİĞİNİZ SURİYELİ'LERDENİM...

BEN AŞAĞILADIĞINIZ, LİNÇ ETTİĞİNİZ SURİYELİ'LERDENİM. BENİM ADIM; MAHMUT Adı... Ünvanı... Apoletleri... İsmi... Cismi... Ne, nerede, kim veya kimler olursa olsun geldikleri günden bu güne kadar kardeşlerimiz hakkında bu kadar  ayrımcılık yapanlar hiç vicdanları ile başbaşa kaldılar mı? Ya da çok yüklen miyormuyuz? Veya... Veya... diye düşünebildiler mi? Suriyeli bir sığınmacının doktor dövdüğü. Suriyelilere alışverişlerde yüzde 50 indirim sağlayan Ak Kart verildi. Suriyeliler ile ilgili paylaşım yapanlara üç yıla kadar hapis cezası verileceği iddiası. Konya Büyükşehir Belediyesi Suriyelilere maaş bağladı iddiası. 131 bin 746 Suriyeli’nin üniversiteye yerleştirildiği iddiası. Suriyeliler, Türkiye halkının dinden kopuk yaşadığını söyleyerek yürüyüş düzenledi iddiası. Bursa’da yaşayan Suriyeli'lerin bir atı kafasına vurarak öldürdüğü iddiası. İki Suriyeli'nin Bursa’da bir kadını kaçırıp tecavüz ettiği iddiası. Suriyeli'lerin Türkiye’ye gelen Afganları protesto ettiğini gösterdiği iddiası. Suriyeli mültecilere içinde 930 TL bulunan yardım kartı verildiği iddiası. Faturanın Konya’da yaşayan Suriyelinin sudan bedava yararlandığını gösterdiği iddiası. Adıyaman’da Atatürk heykekline saldırdığı belirtilen kişinin Suriyeli olduğu iddiası. Rachid Yusuf isimli Suriyeli mültecinin Türkiye hakkında söylediği sözlere ilişkin iddialar (teyit.org‘a) Tüm bunlar  olmadığı halde sadece iftiralar ile kamuoyu oluşturarak insanlarımıza kin ve nefret tohumlarını atanlar olmadı mı? Elbette oldu. Hatta onların bazıları hala bu milletin meclisinin çatısı altında değil mi? Dün birşeyler oldu. Okudunuz... Seyrettiniz... Elazığ’daki 6.8 büyüklüğündeki depremden dolayı enkaz altında kalan Nuray Aydın hastanede yaptığı açıklamada, “Betonlar arasındaydım. Hani biz Suriyelilere taş atıyoruz ya, Mahmut isimli Suriyeli bir çocuk tırnaklarıyla toprağı kazıya kazıya elleri paramparça beni enkaz altından çıkardı. Ben ölsem de o çocuğu asla unutamam. Çıktığım zaman o çocuğu bulacağım. " dedi. Mahmud... Suriye'li... Bir çocuk..  Kalbinde hala bir merhamet var... Çocukta olsa bir insan... Çocukta olsa bizim kardeşimiz... O söylemez... Lâkin... Onun adına biz söyleyelim..  BEN AŞAĞILADIĞINIZ, LİNÇ ETTİĞİNİZ SURİYELİ'LERDENİM. BENİM ADIM; MAHMUT Selam ve dua ile.  Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 25 Ocak 2020 - Cumartesi

BEN AŞAĞILADIĞINIZ LİNÇ ETTİĞİNİZ SURİYELİ'LERDENİM...

BEN AŞAĞILADIĞINIZ, LİNÇ ETTİĞİNİZ SURİYELİ'LERDENİM. BENİM ADIM; MAHMUT

Adı...
Ünvanı...
Apoletleri...
İsmi...
Cismi...
Ne, nerede, kim veya kimler olursa olsun geldikleri günden bu güne kadar kardeşlerimiz hakkında bu kadar  ayrımcılık yapanlar hiç vicdanları ile başbaşa kaldılar mı?
Ya da çok yüklen miyormuyuz?
Veya...
Veya... diye düşünebildiler mi?

Suriyeli bir sığınmacının doktor dövdüğü.

Suriyelilere alışverişlerde yüzde 50 indirim sağlayan Ak Kart verildi.

Suriyeliler ile ilgili paylaşım yapanlara üç yıla kadar hapis cezası verileceği iddiası.

Konya Büyükşehir Belediyesi Suriyelilere maaş bağladı iddiası.

131 bin 746 Suriyeli’nin üniversiteye yerleştirildiği iddiası.

Suriyeliler, Türkiye halkının dinden kopuk yaşadığını söyleyerek yürüyüş düzenledi iddiası.

Bursa’da yaşayan Suriyeli'lerin bir atı kafasına vurarak öldürdüğü iddiası.

İki Suriyeli'nin Bursa’da bir kadını kaçırıp tecavüz ettiği iddiası.

Suriyeli'lerin Türkiye’ye gelen Afganları protesto ettiğini gösterdiği iddiası.

Suriyeli mültecilere içinde 930 TL bulunan yardım kartı verildiği iddiası.

Faturanın Konya’da yaşayan Suriyelinin sudan bedava yararlandığını gösterdiği iddiası.

Adıyaman’da Atatürk heykekline saldırdığı belirtilen kişinin Suriyeli olduğu iddiası.

Rachid Yusuf isimli Suriyeli mültecinin Türkiye hakkında söylediği sözlere ilişkin iddialar (teyit.org‘a)

Tüm bunlar  olmadığı halde sadece iftiralar ile kamuoyu oluşturarak insanlarımıza kin ve nefret tohumlarını atanlar olmadı mı? Elbette oldu. Hatta onların bazıları hala bu milletin meclisinin çatısı altında değil mi?

Dün birşeyler oldu.
Okudunuz...
Seyrettiniz...

Elazığ’daki 6.8 büyüklüğündeki depremden dolayı enkaz altında kalan Nuray Aydın hastanede yaptığı açıklamada, “Betonlar arasındaydım. Hani biz Suriyelilere taş atıyoruz ya, Mahmut isimli Suriyeli bir çocuk tırnaklarıyla toprağı kazıya kazıya elleri paramparça beni enkaz altından çıkardı. Ben ölsem de o çocuğu asla unutamam. Çıktığım zaman o çocuğu bulacağım. " dedi.

Mahmud...
Suriye'li...
Bir çocuk.. 
Kalbinde hala bir merhamet var...
Çocukta olsa bir insan...
Çocukta olsa bizim kardeşimiz...
O söylemez...
Lâkin...
Onun adına biz söyleyelim.. 

BEN AŞAĞILADIĞINIZ, LİNÇ ETTİĞİNİZ SURİYELİ'LERDENİM. BENİM ADIM; MAHMUT

Selam ve dua ile. 
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.