Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

TİRE ÜZERİNE GÜZEL BİR SOHBET....

03 Mart 2018 Cumartesi günü  İzmir Yazarlar Birliği; tarihi dokusu ile bütün tarihçi ve arkeologların dikkatle ve büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdükleri YEŞİL TİRE ile alâkalı olarak Belediye Başkanı Sayın Tayfur ÇİÇEK i konuk etti. Tire Belediye Başkanı Sayın Tayfur ÇİÇEK, Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi' nin "Geleneksel Cumartesi Kültür Sohbetleri" nin konuğu olarak bugün İzmir'deydim... "Mahalli Yönetim ve Kültür Varlıklarına " sahip çıkma örneğinde "Yalınayak Hamamı, Bedesten, Kutuhan ve Ali Efe Hanı " gibi yaptığımız çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundum. diyerek yapılan çalışmalar ile alakalı olarak iki saate yakın paylaşımda bulundu. Buna karşılık İzmir Yazarlar Birliği Başkanı Sayın Abbas Levent ERTEKİN'de Nazik davetleri için değerli yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Tarihi şehirlerde yaşamak zordur. Daha da zoru o şehirlerin yöneticisi olmak.. Zordur zira tarihi dokuyu korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek büyük sorumluluk gerektirir. Yerel yönetimler bu konuda yerel tarihi korumak ve onu gelecek nesillere deforme olmadan, aslına yakın miras olarak taşımakla yükümlüdür. İşte Yerel bir yöneticinin ne yapması gerektiğini bu hafta TYB misafir konuğu TİRE BELEDİYE BAŞKANI TAYFUR ÇİÇEK CANLI MÜŞAHHAS  ÖRNEKLERİYLE bizlere gösterdi Belediye başkanlarının o çok övündükleri alt yapı, yol, kanalizasyon işlerinin dışında en önemli görevlerinin kültür olduğunu bir kere daha hatırlattı. Şehri geleceğe taşımak, şehre kimlik kazandırmanın ne demek olduğunu sözleriyle değil 800 yıllık Bedesten, 600 yıllık Yalnıayak hamamı, 600 yılık Kutu han, 600 yıllık Arasta restorasyonlarıyla gördük. Türkiye Yazarlar Birliği olarak toplumda yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birinin Kültür olduğuna dikkat çekebildiysek, bir nebze olsun farkındalık oluşturduysak kendimizi mutlu ve görevini yapmış addederiz. Yazarlar Birliği dün olduğu gibi bugünde toplumun sosyal, kültürel temel problemlerine yetkili, etkili,faal, samimi uzmanlara kürsüyü bırakarak ışık tutmaya devam edecek. Biliyoruz ki, tarih denilen o acımasız mahkemeye celpname ile çağrıldığımızda kamu yararına çalışmanın ne demek olduğunu  inşallah yaptığımız bu etkinliklerle delil olarak sunacağız." diyerek tarihe tarihi dokulara gerekli hassasiyeti göstermek gerektiği konusunda yazarlar birliği üyeleri ve değerli misafirleri ile konunun ne kadar hassas ve önemli olduğunu paylaştı.
Ekleme Tarihi: 05 Mart 2018 - Pazartesi

TİRE ÜZERİNE GÜZEL BİR SOHBET....

03 Mart 2018 Cumartesi günü  İzmir Yazarlar Birliği; tarihi dokusu ile bütün tarihçi ve arkeologların dikkatle ve büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdükleri YEŞİL TİRE ile alâkalı olarak Belediye Başkanı Sayın Tayfur ÇİÇEK i konuk etti.
Tire Belediye Başkanı Sayın Tayfur ÇİÇEK,

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi' nin "Geleneksel Cumartesi Kültür Sohbetleri" nin konuğu olarak bugün İzmir'deydim...

"Mahalli Yönetim ve Kültür Varlıklarına " sahip çıkma örneğinde "Yalınayak Hamamı, Bedesten, Kutuhan ve Ali Efe Hanı " gibi yaptığımız çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundum. diyerek yapılan çalışmalar ile alakalı olarak iki saate yakın paylaşımda bulundu.
Buna karşılık İzmir Yazarlar Birliği Başkanı Sayın Abbas Levent ERTEKİN'de

Nazik davetleri için değerli yazarlarımıza teşekkür ediyorum.
Tarihi şehirlerde yaşamak zordur. Daha da zoru o şehirlerin yöneticisi olmak..
Zordur zira tarihi dokuyu korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek büyük sorumluluk gerektirir.
Yerel yönetimler bu konuda yerel tarihi korumak ve onu gelecek nesillere deforme olmadan, aslına yakın miras olarak taşımakla yükümlüdür.
İşte Yerel bir yöneticinin ne yapması gerektiğini bu hafta TYB misafir konuğu TİRE BELEDİYE BAŞKANI TAYFUR ÇİÇEK CANLI MÜŞAHHAS  ÖRNEKLERİYLE bizlere gösterdi
Belediye başkanlarının o çok övündükleri alt yapı, yol, kanalizasyon işlerinin dışında en önemli görevlerinin kültür olduğunu bir kere daha hatırlattı.
Şehri geleceğe taşımak, şehre kimlik kazandırmanın ne demek olduğunu sözleriyle değil 800 yıllık Bedesten, 600 yıllık Yalnıayak hamamı, 600 yılık Kutu han, 600 yıllık Arasta restorasyonlarıyla gördük.
Türkiye Yazarlar Birliği olarak toplumda yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birinin Kültür olduğuna dikkat çekebildiysek, bir nebze olsun farkındalık oluşturduysak kendimizi mutlu ve görevini yapmış addederiz.
Yazarlar Birliği dün olduğu gibi bugünde toplumun sosyal, kültürel temel problemlerine yetkili, etkili,faal, samimi uzmanlara kürsüyü bırakarak ışık tutmaya devam edecek.
Biliyoruz ki, tarih denilen o acımasız mahkemeye celpname ile çağrıldığımızda kamu yararına çalışmanın ne demek olduğunu  inşallah yaptığımız bu etkinliklerle delil olarak sunacağız."

diyerek tarihe tarihi dokulara gerekli hassasiyeti göstermek gerektiği konusunda yazarlar birliği üyeleri ve değerli misafirleri ile konunun ne kadar hassas ve önemli olduğunu paylaştı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.