Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

İSTANBUL’UN SEMBOLÜ CAMİLER VE MİNARELERİDİR

Aksiyoner bir ülkeyiz haaa. Her gün bir aksiyon, her gün bir ekşın.Nereden buluyoruz bu enerjiyi? Doğruu yaaa!  Fındık bizde, badem bizde, incir bizde, kayısı bizde, tahın pekmez bizde. Aksiyon bizde olmasın da kimlerde olsun, değil mi yaa????. Neyse,  gündem her gün değişiyor. Bugünün gündemi yıkıldı yıkılacak denilen, onlarca gün ve ay geçmesine rağmen bir türlü yıkılıp yerine yeni bir kültür merkezi yapılamayan AKM. Yani Atatürk Kültür Merkezi. Sayın Cumhurbaşkanımız olaya el attı ve inşallah 2019 senesinde milletin hizmetine sunulacak. 06 Kasım 2017 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde yapılan toplantıda cumhurbaşkanımız  Sayın  Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye 10 yıl önce yapması gereken bir işe ancak bugün başlayabiliyor" ...... "Bakanlığımızdan, belediyemize ve mimarlarımıza kadar bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. İnşallah az önce de değerli mimarımızın ifade ettiği gibi 2019'un ilk çeyreğinde tamamlanıp hizmete girdiğinde Atatürk Kültür Merkezi, İstanbulumuz için gerçekten yüz akı, sembol bir mekân haline gelecektir."  dedi. Hayırlı olsun. Lâkin bu operaya, baleye oldum olası hep uzak, hep yabancı, hep Fransız kalmışımdır. Benden, bizden uzak olduğu için mi acaba? Ne dersiniz? Zira bize uzak, bizden olduğunu düşündüğüm bu tür sanatların ülkedeki birkaç elitin tercih ettiği bir sanat olarak görmüş ve öyle değerlendirmişimdir. Lâkin bu  düşüncelerim  yanlış değerlendirmelere mahal vermesin. İlla ki oraya gidenler olacaktır ve saygım da, saygımız da sonsuzdur. Gene de hayırlı olsun. Lâkin benim takıldığım kelime: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, İSTANBUL'UMUZ İÇİN GERÇEKTEN YÜZ AKI SEMBOL BİR MEKÂN HALİNE GELECEKTİR . ---------SEMBOL HALİNE GELECEK----- sözü. Bu söze inanmıyorum, inanamıyorum.  Zira İstanbul'u İstanbul yapan,  İstanbul denilince ilk akla gelen, İstanbul denilince hayalleri depreştiren, İstanbul denilince kanı kaynatan, İstanbul denilince derinden bir AAAAH çektiren AYASOFYA'DIR, SULTANAHMET'TİR, KIZ KULESİ'DİR, GALATA KULESİ'DİR, YERE BATAN SARAYI'DIR, EYÜP'TÜR, ÇAMLICA'DIR, YUŞA TEPESİ'DİR, PİYER LOTİ'DİR, ÜSKÜDAR'DIR TOPKAPI'DIR, BOĞAZDIR ve daha nice güzelliklerin olduğu ECDADIN KANAVİÇE işler gibi işlediği  İSTANBUL. İşte İstanbul'u İSTANBUL yapan İSTANBUL'UN sembolleri bunlardır.  Yani TARİHTİR, ECDADTIR, GEÇMİŞTİR, GELECEKTİR. Ne yaparlarsa yapsınlar bu gerçeği silemeyecekler.  Haaa,  yalnız hakkını vermek gerekirse evet; yeniden bir çizim ile harabeyi ayağa kaldıracak olan mimarı ellerinden öpmek lâzım.  Bu bir, ikincisi ve hakikaten SEMBOL OLACAK mekanlar; BOĞAZA HÂZIR VE NAZIR OLACAK  TERASTAKİ CAFELER ve RESTORANTLAR olacaktır. Tarihe not düşün 2019 da hatırlatırız. İnşaallah. Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 09 Kasım 2017 - Perşembe

İSTANBUL’UN SEMBOLÜ CAMİLER VE MİNARELERİDİR

Aksiyoner bir ülkeyiz haaa. Her gün bir aksiyon, her gün bir ekşın.Nereden buluyoruz bu enerjiyi? Doğruu yaaa!  Fındık bizde, badem bizde, incir bizde, kayısı bizde, tahın pekmez bizde. Aksiyon bizde olmasın da kimlerde olsun, değil mi yaa????.
Neyse,  gündem her gün değişiyor. Bugünün gündemi yıkıldı yıkılacak denilen, onlarca gün ve ay geçmesine rağmen bir türlü yıkılıp yerine yeni bir kültür merkezi yapılamayan AKM. Yani Atatürk Kültür Merkezi. Sayın Cumhurbaşkanımız olaya el attı ve inşallah 2019 senesinde milletin hizmetine sunulacak.
06 Kasım 2017 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde yapılan toplantıda cumhurbaşkanımız  Sayın  Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye 10 yıl önce yapması gereken bir işe ancak bugün başlayabiliyor"
......
"Bakanlığımızdan, belediyemize ve mimarlarımıza kadar bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. İnşallah az önce de değerli mimarımızın ifade ettiği gibi 2019'un ilk çeyreğinde tamamlanıp hizmete girdiğinde Atatürk Kültür Merkezi, İstanbulumuz için gerçekten yüz akı, sembol bir mekân haline gelecektir."  dedi.
Hayırlı olsun. Lâkin bu operaya, baleye oldum olası hep uzak, hep yabancı, hep Fransız kalmışımdır. Benden, bizden uzak olduğu için mi acaba? Ne dersiniz? Zira bize uzak, bizden olduğunu düşündüğüm bu tür sanatların ülkedeki birkaç elitin tercih ettiği bir sanat olarak görmüş ve öyle değerlendirmişimdir. Lâkin bu  düşüncelerim  yanlış değerlendirmelere mahal vermesin. İlla ki oraya gidenler olacaktır ve saygım da, saygımız da sonsuzdur. Gene de hayırlı olsun.
Lâkin benim takıldığım kelime:

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, İSTANBUL'UMUZ İÇİN GERÇEKTEN YÜZ AKI SEMBOL BİR MEKÂN HALİNE GELECEKTİR .
---------SEMBOL HALİNE GELECEK-----
sözü.

Bu söze inanmıyorum, inanamıyorum.  Zira İstanbul'u İstanbul yapan, 
İstanbul denilince ilk akla gelen,
İstanbul denilince hayalleri depreştiren,
İstanbul denilince kanı kaynatan,
İstanbul denilince derinden bir AAAAH çektiren
AYASOFYA'DIR,
SULTANAHMET'TİR,
KIZ KULESİ'DİR,
GALATA KULESİ'DİR,
YERE BATAN SARAYI'DIR,
EYÜP'TÜR,
ÇAMLICA'DIR,
YUŞA TEPESİ'DİR,
PİYER LOTİ'DİR,
ÜSKÜDAR'DIR
TOPKAPI'DIR,
BOĞAZDIR
ve daha nice güzelliklerin olduğu ECDADIN KANAVİÇE işler gibi işlediği  İSTANBUL.
İşte İstanbul'u İSTANBUL yapan İSTANBUL'UN sembolleri bunlardır. 
Yani
TARİHTİR,
ECDADTIR,
GEÇMİŞTİR,
GELECEKTİR.
Ne yaparlarsa yapsınlar bu gerçeği silemeyecekler. 
Haaa,  yalnız hakkını vermek gerekirse evet; yeniden bir çizim ile harabeyi ayağa kaldıracak olan mimarı ellerinden öpmek lâzım.  Bu bir, ikincisi ve hakikaten SEMBOL OLACAK mekanlar; BOĞAZA HÂZIR VE NAZIR OLACAK  TERASTAKİ CAFELER ve RESTORANTLAR olacaktır.
Tarihe not düşün 2019 da hatırlatırız.
İnşaallah.

Selâm ve dua ile 

Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.