Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

SİZİN HİÇ KANSER HASTANIZ OLDU MU?

Yıl 1979 İstanbul Onkoloji hastanesi. Yani kanser tedavisi gören hastane ve hastalar.  Koğuşlar askeri usul. Yani 4 ü bir tarafta 4 üde onun karşısında.  8 tane yan yana sıralanmış yataklar Kimisi göğüs kanseri... Kimisi kemik kanseri... Kimisi gırtlak kanseri... Kimisi mesane kanseri... Kimisi ...... O oda da aklınıza gelebilecek her türlü kanser hastası var.  Diğer taraftan her gün dua ve kemoterapiye gelen yedisinden yetmişine, erkek kadın, yaşlı ve  gençler. Yâda, kucağında bebesi ile gelip kefeni ile gene kucağında evladını taşıyan bir baba.  Yada saat 4 ten sonra " DOKTOOOOOOR!!! DOKTOOOOOOR!!! NE OLUR  ÖLDÜR BENİ  ÖLDÜRÜN BENİİİ " diyen Gebzeli 110 kilo gelip 45 kiloya düşen, ağrılarından ÖLÜM NE GÜZEL sin diye bağıran AHMET (Allah Rahmet eylesin) Biricik annesi gözünün önünde eriyen evladına birşey yapamamanın verdiği ızdırap ile sabah akşam bir kenarda ağlayan Ayşe anne. Siz hiç KANSERLİ bir hasta ile beraber aynı koğuşta, aynı odada bulundunuz mu?  Yâda tedavisi bitip " artık iyileştim Bülent kardeş artık iyileştim. Rabbime sonsuz şükürler olsun. " deyip büyük bir mutluluk, heyecan ve huzur ile evine giden 15 yaşındaki Hasan'ın bir hafta sonra tekrar eden hastalığı ile bağıra bağıra hastaneye büyük bir acı ve ızdırap ile sedyede hastaneye girdiğini gördünüz mü? Ben,  gördüm, Duydum, Yukarıda yazdığım tüm olayları birebir yaşayan birisiyim. Ağrıdan " beni öldür diyen" pehlivanları duydum. KANSER.  Zor bir hastalık. Rabbim nerede bir kanser hastası ve yakını var ise ŞİFA versin, SABIRLAR ihsan eylesin. Zor. Hemde çok zoooooooor. Biliyorsunuz ki o her gün eriyor. Yemiyor... İçmiyor... Su veriyorsunuz " su kokuyor evlat" diyor. Ona hersey kokuyor... Oda kokuyor... Su kokuyor... Yediği yemek kokuyor... Siz kokuyorsunuz... Her şey ama herşey kokuyor... Zaman daraldıkça bir müddet sonra  bünye, yediklerini de  kabul etmiyor. Bir bebek gibi besliyor, besliyor, besliyorsunuz. Sonra... Bir ezan vakti... Allahu Ekber Allahu Ekber " Evlât beni doğrult ezan okunuyor."  Beraber ezan okuyorsunuz.  Sonra... İnna lillah ve inna ileyhi raciun...  Biz Allah'tan geldik ve O'na döneceğiz.  Şimdi sizi kucağında  taşıyan  KOCA YÜREKLİ ADAM BABAN... BABANIZ.. BABAM... sizin kollarınız da. ..... Bugün  7 NİSAN 2018 KANSER HAFTASI  Mümkün ise ve  gidebiliyorsanız KANSERLİ BİR HASTAYI Yâda ONKOLOJİ MERKEZİNİ ONKOLOJİ HASTANESİNİ ZİYARET EDİN. SELÂM VE DUA İLE  BÜLENT ERTEKİN    
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2018 - Cumartesi

SİZİN HİÇ KANSER HASTANIZ OLDU MU?

Yıl 1979
İstanbul Onkoloji hastanesi.
Yani kanser tedavisi gören hastane ve hastalar. 
Koğuşlar askeri usul.
Yani 4 ü bir tarafta 4 üde onun karşısında. 
8 tane yan yana sıralanmış yataklar
Kimisi göğüs kanseri...
Kimisi kemik kanseri...
Kimisi gırtlak kanseri...
Kimisi mesane kanseri...
Kimisi ......
O oda da aklınıza gelebilecek her türlü kanser hastası var.  Diğer taraftan her gün dua ve kemoterapiye gelen yedisinden yetmişine, erkek kadın, yaşlı ve  gençler.
Yâda, kucağında bebesi ile gelip kefeni ile gene kucağında evladını taşıyan bir baba. 
Yada saat 4 ten sonra " DOKTOOOOOOR!!!
DOKTOOOOOOR!!! NE OLUR  ÖLDÜR BENİ 
ÖLDÜRÜN BENİİİ " diyen Gebzeli 110 kilo gelip 45 kiloya düşen, ağrılarından ÖLÜM NE GÜZEL sin diye bağıran AHMET (Allah Rahmet eylesin)
Biricik annesi gözünün önünde eriyen evladına birşey yapamamanın verdiği ızdırap ile sabah akşam bir kenarda ağlayan Ayşe anne.
Siz hiç KANSERLİ bir hasta ile beraber aynı koğuşta, aynı odada bulundunuz mu? 
Yâda tedavisi bitip " artık iyileştim Bülent kardeş artık iyileştim. Rabbime sonsuz şükürler olsun. " deyip büyük bir mutluluk, heyecan ve huzur ile evine giden 15 yaşındaki Hasan'ın bir hafta sonra tekrar eden hastalığı ile bağıra bağıra hastaneye büyük bir acı ve ızdırap ile sedyede hastaneye girdiğini gördünüz mü?
Ben, 
gördüm,
Duydum,
Yukarıda yazdığım tüm olayları birebir yaşayan birisiyim.
Ağrıdan " beni öldür diyen" pehlivanları duydum.
KANSER. 
Zor bir hastalık. Rabbim nerede bir kanser hastası ve yakını var ise ŞİFA versin, SABIRLAR ihsan eylesin.
Zor.
Hemde çok zoooooooor.
Biliyorsunuz ki o her gün eriyor.
Yemiyor...
İçmiyor...
Su veriyorsunuz " su kokuyor evlat" diyor.
Ona hersey kokuyor...
Oda kokuyor...
Su kokuyor...
Yediği yemek kokuyor...
Siz kokuyorsunuz...
Her şey ama herşey kokuyor...
Zaman daraldıkça bir müddet sonra  bünye, yediklerini de  kabul etmiyor.
Bir bebek gibi besliyor, besliyor, besliyorsunuz.
Sonra...
Bir ezan vakti...
Allahu Ekber Allahu Ekber
" Evlât beni doğrult ezan okunuyor." 
Beraber ezan okuyorsunuz. 
Sonra...

İnna lillah ve inna ileyhi raciun... 
Biz Allah'tan geldik ve O'na döneceğiz. 

Şimdi sizi kucağında  taşıyan 
KOCA YÜREKLİ ADAM
BABAN...
BABANIZ..
BABAM...
sizin kollarınız da.
.....

Bugün  7 NİSAN 2018
KANSER HAFTASI 
Mümkün ise ve  gidebiliyorsanız
KANSERLİ BİR HASTAYI
Yâda
ONKOLOJİ MERKEZİNİ
ONKOLOJİ HASTANESİNİ ZİYARET EDİN.

SELÂM VE DUA İLE 
BÜLENT ERTEKİN  



 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.