Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

YÜZDE YİRMİSEKİZ VE KONTROL!!!

YÜZDE YİRMİSEKİZ VE KONTROL!!! 'Git Osmanlı Bankası’ndan 250 bin lirayı al, bu para ile işe başla'  İşte ilk bu emir ile kurulan,  haftamızı ve gündemimizi  meşgul eden konu. Mevzu taaaaa eskilere, çok eskilere dayanıyor.  Bir banka... Ulusal bir banka...  Adı.       : İŞ BANKASI  ORTAĞI:  % 28 HİSSEDAR CHP MEVZU : İŞ BANKASI nın KURULUŞU ve CHP NİN YÖNETİMDE OLMASI Gerçi  benim gündemim bu değil. Zira yıllardan beri bu konu zaman zaman gündeme gelir, sonrasında da SAMAN ALEVİ  GİBİ BİR ANDA SÖNEEEER GİDEEEEER.   Sonrası mı?  Sonrası yeni konular, yeni konuklar, yeni gündemler, yeni sorular vs vs. Sonuç herkesin bildiği gibi, LEYLEĞİN ÖMRÜNÜN LAK LAK İLE GEÇMESİ misali. Durum bu. Yeni bir gündem mi?  Bana göre kocaman bir HAYIIIIIIIR!!! İktidarın tenkit ettiği konu siyasi bir parti yöneticilerinin  banka yönetiminde olmamaları ve CHP nin uhdesinde bulunan % 28 lik hisseyi/sini HAZİNEYE DEVRETMESİ. Peki, iktidarın ve yöneticilerinin (bence) acımasızca TENKİT ETTİKLERİ bu husus ve konuda KENDİ DURUMLARI ACABA NEDİR? Bakanlarının, miletvekillerinin ulusal ve uluslararası firmalarda, üniversitelerde, danışmanlık veya genel kurullarında görev yaptıkları firma, kurum  veya üniversiteler yok mu? İLLAKİ VAR... OLMUŞ...  Ve dahi  OLACAKTIR DA. Peki bu durumda üzerlerine giydikleri BAKAN, MİLLETVEKİLİ, GN MÜDÜR vs sıfatları var iken ÖZEL VEYA KAMU KURULUŞUNDA GÖREV  YAPABİLİRLER Mİ?  Bana göre; Kanun ve yasalar buna engel değilse, elbette yapabilirler. Amaaa kanun ve yasalar diyorsa ki HAYIR!! ASLA YAPAMAZ!!! İşte o zaman burda herkes duracak kanunların ve/veya yasaların önünde ceketlerinin düğmelerini ilikleyip gereken hürmet, saygı ve gereğini yapacaklar ve dahi yapmalıdırlar. Bu duruma  KİMSENİN SÖZ SÖYLEMEYE  HAKKI YOKTUR, OLAMAZ. Devletin; anayasa ve dahi yasalar ile çerçevesini belirlemiş iş ve görev tanımlamaları vardır. Bugün bildiğimiz yâda bilmediğimiz bir çok milletvekili hattâ ve hattâ bakan resmi yâda özel sektörde danışmanlık yapmakta yâda genel kurullarında görev almaktadırlar.  O halde yapılacak olan çıkarılacak bir kanun veya yasa ile herkes ASLİ GÖREVLERİNE  DÖNMELİDİRLER.   Yok hayır  "bizim için bir sıkıntı yok. Devlet kültürü  ve terbiyesi almış bir bürokratın  özel sektörün tüm birimlerinde ve dahi üniversitelerimizde  bilgilerini, yetenek ve kabiliyetlerini paylaşması ülkemiz adına bir katma değerdir"  diyorsanız o zamanda ne CHP yi, nede herhangibi bir siyasi parti ve yetkililelerini bu konuda ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULMAYACAKTIR. KARAR YARGININ !!! KARAR SAVCILARIN !!! KARAR ANAYASANIN !!! KARAR YASALARIN !!! VERİN ARTIK ŞU KARARI DA;  LEYLEĞİN ÖMRÜ GİBİ,  BİZİM DE ÖMRÜMÜZ  LAK LAK İLE GEÇMESİN. Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2018 - Salı

YÜZDE YİRMİSEKİZ VE KONTROL!!!

YÜZDE YİRMİSEKİZ VE KONTROL!!!

'Git Osmanlı Bankası’ndan 250 bin lirayı al, bu para ile işe başla' 

İşte ilk bu emir ile kurulan,  haftamızı ve gündemimizi  meşgul eden konu. Mevzu taaaaa eskilere, çok eskilere dayanıyor. 
Bir banka... Ulusal bir banka... 

Adı.       : İŞ BANKASI 

ORTAĞI:  % 28 HİSSEDAR CHP

MEVZU : İŞ BANKASI nın KURULUŞU ve CHP NİN YÖNETİMDE OLMASI
Gerçi  benim gündemim bu değil. Zira yıllardan beri bu konu zaman zaman gündeme gelir, sonrasında da SAMAN ALEVİ  GİBİ BİR ANDA SÖNEEEER GİDEEEEER.  
Sonrası mı? 
Sonrası yeni konular, yeni konuklar, yeni gündemler, yeni sorular vs vs.
Sonuç herkesin bildiği gibi,
LEYLEĞİN ÖMRÜNÜN LAK LAK İLE GEÇMESİ misali.
Durum bu.
Yeni bir gündem mi? 
Bana göre kocaman bir HAYIIIIIIIR!!!
İktidarın tenkit ettiği konu siyasi bir parti yöneticilerinin  banka yönetiminde olmamaları ve CHP nin uhdesinde bulunan % 28 lik hisseyi/sini HAZİNEYE DEVRETMESİ.

Peki, iktidarın ve yöneticilerinin (bence) acımasızca TENKİT ETTİKLERİ bu husus ve konuda KENDİ DURUMLARI ACABA NEDİR?
Bakanlarının, miletvekillerinin ulusal ve uluslararası firmalarda, üniversitelerde, danışmanlık veya genel kurullarında görev yaptıkları firma, kurum  veya üniversiteler yok mu?
İLLAKİ VAR...
OLMUŞ... 
Ve dahi 
OLACAKTIR DA.
Peki bu durumda üzerlerine giydikleri BAKAN, MİLLETVEKİLİ, GN MÜDÜR vs sıfatları var iken ÖZEL VEYA KAMU KURULUŞUNDA GÖREV  YAPABİLİRLER Mİ? 
Bana göre; Kanun ve yasalar buna engel değilse, elbette yapabilirler.
Amaaa kanun ve yasalar diyorsa ki HAYIR!! ASLA YAPAMAZ!!! İşte o zaman burda herkes duracak kanunların ve/veya yasaların önünde ceketlerinin düğmelerini ilikleyip gereken hürmet, saygı ve gereğini yapacaklar ve dahi yapmalıdırlar.
Bu duruma 
KİMSENİN SÖZ SÖYLEMEYE 
HAKKI YOKTUR, OLAMAZ.

Devletin; anayasa ve dahi yasalar ile çerçevesini belirlemiş iş ve görev tanımlamaları vardır.
Bugün bildiğimiz yâda bilmediğimiz bir çok milletvekili hattâ ve hattâ bakan resmi yâda özel sektörde danışmanlık yapmakta yâda genel kurullarında görev almaktadırlar. 
O halde yapılacak olan çıkarılacak bir kanun veya yasa ile herkes ASLİ GÖREVLERİNE  DÖNMELİDİRLER.
 
Yok hayır 
"bizim için bir sıkıntı yok. Devlet kültürü  ve terbiyesi almış bir bürokratın  özel sektörün tüm birimlerinde ve dahi üniversitelerimizde  bilgilerini, yetenek ve kabiliyetlerini paylaşması ülkemiz adına bir katma değerdir" 

diyorsanız o zamanda ne CHP yi, nede herhangibi bir siyasi parti ve yetkililelerini bu konuda ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULMAYACAKTIR.

KARAR YARGININ !!!
KARAR SAVCILARIN !!!
KARAR ANAYASANIN !!!
KARAR YASALARIN !!!

VERİN ARTIK ŞU KARARI DA; 
LEYLEĞİN ÖMRÜ GİBİ, 
BİZİM DE ÖMRÜMÜZ 
LAK LAK İLE GEÇMESİN.

Selâm ve dua ile 
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.