Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

YARAB! İSLÂM EHLİNE YARDIMCI OL, DÜŞMANIN ELİNİ BİZDEN UZAK TUT

Düşman.. Yada, kuzu postunda bir kurt!!! Kurt, artık kuzuda değil ve hiç bir şekilde kendini gizleme, saklama ve maske takma gibi bir zaruret  hissetmeden vede çekinmeden       BEN VATAN HAİNİYİM!!!!! diye resmen bas bas bağırıyor. Rabbim (c.c) bunun gibi içeride ve dışarıdaki HAİNLERDEN  ülkemi, bayrağı mı, vatan bütünlüğümü, istiklal ve istikbalimi, huzur ve sükunumuzu, askerimi, polisimi, ve tüm güvenlik birimlerimi muhafaza eylesin.  Bugün Cuma. Cuma Bayramı Özellikle sınır dışında operasyonda olan güvenlik birimlerimiz ülkemiz ve tüm ümmeti Muhammed için dua vakti. Ellerin semaya açıldığı ve halis, muhlis bir kalbi dua ile dualarımızı O'nun izzeti dergahına gönderelim mi? Gelin o halde  Sultan Birinci Murad'ın Kosova meydan savaşından ve şehid olmasından birkaç saat önce okuduğu ve ‘‘Áb-ı rûy-i Habîb-i Ekrem için / Kerbelá'da reván olan kan için’’ mısralarıyla başlayan münacatının, yani yakarışının bugünün Türkçesiyle tam metnini okuyalım ve amin diyelim. ...... ‘‘Peygamberin yüzünün suyu,  Kerbelá'da akan kan,  ayrılık gecesinde ağlayan göz,  aşkının yolunda sürünen yüz,  dertlilerin hazin gönlü ve canlara tesir eden yakarışları için!  Lûtfunu bizimle beraber kıl ve muhafazanı bizden eksik etme Yarabbi! Yarab! İslám ehline yardımcı ol, düşmanın elini bizden uzak tut! Günahımıza değil, candan ve gönülden gelen áhımıza bak!  Mücahidlerini telef ve bizi düşman oklarına hedef ettirme.  Vücudlarımızı mezardan sakla, İslám'ı tehlikelerden uzak tut. Bunca senedir ettiğimiz duaları ve din uğruna yaptığımız savaşları boşa çıkarma,  adımı kahrın ile perişan,  yüzümü halkın içinde siyah etme!  İslám topraklarını ayaklar altında çiğnetme,  utanç içindeki insanların yaşadığı bir yer haline getirme. Yarabbi, bilirim ki İslám ehline lûtufların çoktur, bu lûtuflarını bu savaşta da göster.  Din yolunda şehid olunacaksa beni et de ahirette mutlu bir yere ulaşayım’’ ..... Bu da bizden, bugünden bir kardeşin duası  Ya Rabbi! Şu anda huzurunda büyük bir ümitle sana el açan, vatanına, milletine hizmet için, vatanına kurban olsun diye eline kına yakılan yiğitlerin, mehmetçiklerin, annelerin, babaların, kardeşlerin, eşlerin, çocukların, akrabaların, komşuların yapmış oldukları duaları kabul eyle, kalplerindeki güzel ve halis istekleri Sen makbul eyle. Askerlerimizin istikballerini parlak, kıyamet gününde yüzlerini ak eyle Ya Rabbi! Halk içinde imanlarıyla itibarlı, millet ve memleketimize faydalı olmalarını müyesser eyle Ya Rabbi! Ey Rabbimiz! Dinimizi, Kur'an'ımızı, ırzımızı, namusumuzu, iffetimizi, şerefimizi, ordumuzu, yurdumuzu muhafaza eyle. Memleketimize göz diken düşmanlara ve memleketin kötülüğüne çalışanlara fırsat verme Ya Rabbi! AMİN AMIN AMİN Selâm ve dua ile Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 02 Şubat 2018 - Cuma

YARAB! İSLÂM EHLİNE YARDIMCI OL, DÜŞMANIN ELİNİ BİZDEN UZAK TUT

Düşman..
Yada, kuzu postunda bir kurt!!!
Kurt, artık kuzuda değil ve hiç bir şekilde kendini gizleme, saklama ve maske takma gibi bir zaruret  hissetmeden vede çekinmeden 
     BEN VATAN HAİNİYİM!!!!!
diye resmen bas bas bağırıyor.
Rabbim (c.c) bunun gibi içeride ve dışarıdaki HAİNLERDEN 
ülkemi,
bayrağı mı,
vatan bütünlüğümü,
istiklal ve istikbalimi,
huzur ve sükunumuzu,
askerimi,
polisimi,
ve tüm güvenlik birimlerimi muhafaza eylesin. 
Bugün Cuma. Cuma Bayramı
Özellikle sınır dışında operasyonda olan güvenlik birimlerimiz ülkemiz ve tüm ümmeti Muhammed için dua vakti.
Ellerin semaya açıldığı ve halis, muhlis bir kalbi dua ile dualarımızı O'nun izzeti dergahına gönderelim mi?
Gelin o halde  Sultan Birinci Murad'ın Kosova meydan savaşından ve şehid olmasından birkaç saat önce okuduğu ve ‘‘Áb-ı rûy-i Habîb-i Ekrem için / Kerbelá'da reván olan kan için’’ mısralarıyla başlayan münacatının, yani yakarışının bugünün Türkçesiyle tam metnini okuyalım ve amin diyelim.
......
‘‘Peygamberin yüzünün suyu, 
Kerbelá'da akan kan, 
ayrılık gecesinde ağlayan göz, 
aşkının yolunda sürünen yüz, 
dertlilerin hazin gönlü ve canlara tesir eden yakarışları için! 
Lûtfunu bizimle beraber kıl ve muhafazanı bizden eksik etme Yarabbi!

Yarab! İslám ehline yardımcı ol, düşmanın elini bizden uzak tut! Günahımıza değil, candan ve gönülden gelen áhımıza bak! 
Mücahidlerini telef ve bizi düşman oklarına hedef ettirme. 
Vücudlarımızı mezardan sakla, İslám'ı tehlikelerden uzak tut.
Bunca senedir ettiğimiz duaları ve din uğruna yaptığımız savaşları boşa çıkarma, 
adımı kahrın ile perişan, 
yüzümü halkın içinde siyah etme! 
İslám topraklarını ayaklar altında çiğnetme, 
utanç içindeki insanların yaşadığı bir yer haline getirme.

Yarabbi, bilirim ki İslám ehline lûtufların çoktur, bu lûtuflarını bu savaşta da göster. 
Din yolunda şehid olunacaksa beni et de ahirette mutlu bir yere ulaşayım’’
.....
Bu da bizden, bugünden bir kardeşin duası 

Ya Rabbi! Şu anda huzurunda büyük bir ümitle sana el açan, vatanına, milletine hizmet için, vatanına kurban olsun diye eline kına yakılan yiğitlerin, mehmetçiklerin, annelerin, babaların, kardeşlerin, eşlerin, çocukların, akrabaların, komşuların yapmış oldukları duaları kabul eyle, kalplerindeki güzel ve halis istekleri Sen makbul eyle.

Askerlerimizin istikballerini parlak, kıyamet gününde yüzlerini ak eyle Ya Rabbi! Halk içinde imanlarıyla itibarlı, millet ve memleketimize faydalı olmalarını müyesser eyle Ya Rabbi!

Ey Rabbimiz! Dinimizi, Kur'an'ımızı, ırzımızı, namusumuzu, iffetimizi, şerefimizi, ordumuzu, yurdumuzu muhafaza eyle. Memleketimize göz diken düşmanlara ve memleketin kötülüğüne çalışanlara fırsat verme Ya Rabbi!

AMİN
AMIN
AMİN

Selâm ve dua ile
Bülent ERTEKİN



Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.