Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

UZUN EŞEK Mİ? YOKSA BİZİM EŞEKLER Mİ?

UZUN EŞEK Mİ? YOKSA BİZİM EŞEKLER Mİ? Gene bir 19.00 haberleri. Bir grup genç yasağa aldırmadan uzun eşek oynuyorlar. Bir kısım gençte onları kahkalarla seyrediyor. Olay semt sakinlerin polisi araması ve güvenlik güçlerinin mahalleye gelmesi ile son buluyor. Gençlerin belliki keyifleri kaçmış. Ne eşek kalmış, nede eşeklikleri. Maşaallah hepsi karakaçan gibi bir düşüp bir kalkarak kaçıyorlar.  Gülermisin... Ağlarmısın... Hay sizi eşek oğlu eşekler mi diye... ..... Gülermisin... Ağlarmısın... Devlet bir taraftan virüs yayılmasın diye her türlü tedbiri alsın... Diğer taraftan ne b...k yediğini bilmeyen sadece şov yapan EŞEKLER tüm yasaklara KASIMPAŞA  desin.  Babam rahmetli her daim derdi.  -Oğlum bu millete demokrasi fazla geliyor. Bunlar sopadan anlıyor" derdi. Biz de biraz sitem eder, ufak fikir teatisinde bulunurduk. Hani bazen "valla babam doğru söylüyor" demediğim zamanlarda olmuyor da değil. Ne yapmak lâzım ki bu eşeklerin eşekliklerini son verebilelim. Bir kaç çözüm var, var olmasına da ne kadar etkili olur açıkçası onu bilmiyorum. Mesela; -Eşek sudan gelesiye kadar tıpkı Hindistan da olduğu gibi dövelim. -Yaka paça yakalayıp 14 günlük karantinaya alalım -Virüslüler ile beraber aynı odaya koyalım. Valla eşekleri karşımıza alıp eşek dilinde bunun ne kadar vahim bir hastalık olduğunu anlatsanız emin olun işlek (eşek) kardeş anlarda bizim eşekler maalesef anlamazlar. Onlar anlamasada biz dedelerin eşekler ilgili sözleri bi hatırlayalım mı? Eşeğe altın semer vursalar, eşek yine eşektir... Eşek bile bir düştüğü yere bir daha düşmez... Rabbim bizi eşeklerden ve eşekliklerinden korusun. Amin Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2020 - Pazartesi

UZUN EŞEK Mİ? YOKSA BİZİM EŞEKLER Mİ?

UZUN EŞEK Mİ? YOKSA BİZİM EŞEKLER Mİ?

Gene bir 19.00 haberleri.
Bir grup genç yasağa aldırmadan uzun eşek oynuyorlar. Bir kısım gençte onları kahkalarla seyrediyor. Olay semt sakinlerin polisi araması ve güvenlik güçlerinin mahalleye gelmesi ile son buluyor. Gençlerin belliki keyifleri kaçmış. Ne eşek kalmış, nede eşeklikleri. Maşaallah hepsi karakaçan gibi bir düşüp bir kalkarak kaçıyorlar. 
Gülermisin...
Ağlarmısın...
Hay sizi eşek oğlu eşekler mi diye...
.....

Gülermisin...
Ağlarmısın...
Devlet bir taraftan virüs yayılmasın diye her türlü tedbiri alsın...
Diğer taraftan ne b...k yediğini bilmeyen sadece şov yapan EŞEKLER tüm yasaklara KASIMPAŞA  desin. 

Babam rahmetli her daim derdi. 
-Oğlum bu millete demokrasi fazla geliyor. Bunlar sopadan anlıyor" derdi.
Biz de biraz sitem eder, ufak fikir teatisinde bulunurduk. Hani bazen "valla babam doğru söylüyor" demediğim zamanlarda olmuyor da değil.
Ne yapmak lâzım ki bu eşeklerin eşekliklerini son verebilelim.
Bir kaç çözüm var, var olmasına da ne kadar etkili olur açıkçası onu bilmiyorum.

Mesela;
-Eşek sudan gelesiye kadar tıpkı Hindistan da olduğu gibi dövelim.
-Yaka paça yakalayıp 14 günlük karantinaya alalım
-Virüslüler ile beraber aynı odaya koyalım.

Valla eşekleri karşımıza alıp eşek dilinde bunun ne kadar vahim bir hastalık olduğunu anlatsanız emin olun işlek (eşek) kardeş anlarda bizim eşekler maalesef anlamazlar.
Onlar anlamasada biz dedelerin eşekler ilgili sözleri bi hatırlayalım mı?

Eşeğe altın semer vursalar, eşek yine eşektir...

Eşek bile bir düştüğü yere bir daha düşmez...

Rabbim bizi eşeklerden ve eşekliklerinden korusun.
Amin

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.