Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

TOPUĞUNUZA SIKILAN OY?

Başlığa bakınca "Buda ne biçim bir başlık bilader. Nerenden uydurursun böyle başlıkları" dediğinizi duyar gibiyim. Aslında başlığa bakınca "Kâri uyanıktır, başlığı görünce biraz "ti" birazda bedava olan beyni çalıştırmak için attığımız bir başlık olduğunu anlayacaktır. Başlık elbette böyle olmamalıydı.  "Ya ne olmalıydı? TOPUĞA SIKILAN MERMİ!!! Topuğa neden ve niçin mermi sıkıldığını artık ilkokul çağındaki çocuklar dahi seyretmiş oldukları dizilerde çok iyi biliyorlar. Deyimin manasına gelince,  "Tekdir ve kötekle uslanmayanlara karşı ağır abilerin kullandığı son korkutma tedbiridir.  Yani genelde mafyavari bir işlemdir(!) 31 Mart 2019 Yerel seçimlerin sonucuna baktığımızda SEÇMENİNE Nefesi kokan... Az eğitimli kesimler sağ partilere yakın oluyor... Düşük insani gelişmişlik düzeyi... Makarnacılar... gibi ifadeler ile adeta aşağılanan hor görülen adeta lüzumsuz insanlar (asla böyle düşünmüyorum) olarak görülen ve medyanın önünde  bunu hiç bir şekilde utanmadan, sıkılmadan, yüzü dahi kızarmadan söyleyen tüm siyasi partilere ve onların temsilcilerinin TOPUĞUNA SIKILDI.. Kim sıktı? Ağzı kokan AHMET!!! Kim sıktı? Benim oyum ile çobanın oyu bir mi diye itham edilen,  ÇOBAN HASAN.!!! BAŞKA  KİMLERE SIKTI? İKTİDARA ve BURUNLARINDAN KIL ALDIRMAYAN SEÇİLMİŞLERE!!! Şimdi o vücudunuz ile adeta yapışık hale gelen koltuklarınıza yaslanın ve gözlerinizi kapatın, biraz geriye dönün.  1994 yılında yapılan mahallî seçimlere bir bakın... Kazandığınız oylara bir bakın... belediyelere bir bakın... O döneme ait fotoğraflarınıza bakın...  Kurduğunuz cümleleri tekrar okuyun... Nereden nereye geldiğinizi anlamak isterseniz eski albümlerinizi karıştırın, onlara bakın.... O yıllarda oturduğunuz evleri hatırlayın...  Başörtüsü yasaklarına karşı kilometrelerce uzunlukta el ele tutuşarak oluşturduğunuz demokrasi zincirlerindeki fotoğraflarınıza bakın, emin olun kendinizi tanımakta zorlanacaksınız… Hâlâ geçmişe bakıp NEREDE HATA YAPTIK diyemiyorsanız 31 Mart gecesinde bu vatanın evlatları hafızanızın tekrar eski haline dönmesi için, tamda bunun için TOPUĞUNUZA SIKTI!! Kaldırın başınızı!!! Kaldırın kokuşlarınızı!!! Bu bir İHTAR!!! Bu bir İKAZDIR!!! Anladınız anladınız.  Anlamadınız ise OY bir sonraki seçimlerde topuğunuza değilde ....... Selam ve dua ile  Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2019 - Perşembe

TOPUĞUNUZA SIKILAN OY?

Başlığa bakınca "Buda ne biçim bir başlık bilader. Nerenden uydurursun böyle başlıkları" dediğinizi duyar gibiyim.
Aslında başlığa bakınca "Kâri uyanıktır, başlığı görünce biraz "ti" birazda bedava olan beyni çalıştırmak için attığımız bir başlık olduğunu anlayacaktır.
Başlık elbette böyle olmamalıydı. 
"Ya ne olmalıydı?

TOPUĞA SIKILAN MERMİ!!!

Topuğa neden ve niçin mermi sıkıldığını artık ilkokul çağındaki çocuklar dahi seyretmiş oldukları dizilerde çok iyi biliyorlar.
Deyimin manasına gelince, 

"Tekdir ve kötekle uslanmayanlara karşı ağır abilerin kullandığı son korkutma tedbiridir. 

Yani genelde mafyavari bir işlemdir(!)
31 Mart 2019 Yerel seçimlerin sonucuna baktığımızda SEÇMENİNE

Nefesi kokan...

Az eğitimli kesimler sağ partilere yakın oluyor...

Düşük insani gelişmişlik düzeyi...

Makarnacılar...

gibi ifadeler ile adeta aşağılanan hor görülen adeta lüzumsuz insanlar (asla böyle düşünmüyorum) olarak görülen ve medyanın önünde  bunu hiç bir şekilde utanmadan, sıkılmadan, yüzü dahi kızarmadan söyleyen tüm siyasi partilere ve onların temsilcilerinin TOPUĞUNA SIKILDI..
Kim sıktı?
Ağzı kokan AHMET!!!
Kim sıktı?
Benim oyum ile çobanın oyu bir mi diye itham edilen,  ÇOBAN HASAN.!!!

BAŞKA  KİMLERE SIKTI?

İKTİDARA ve BURUNLARINDAN KIL ALDIRMAYAN SEÇİLMİŞLERE!!!

Şimdi o vücudunuz ile adeta yapışık hale gelen koltuklarınıza yaslanın ve gözlerinizi kapatın, biraz geriye dönün. 
1994 yılında yapılan mahallî seçimlere bir bakın...
Kazandığınız oylara bir bakın...
belediyelere bir bakın...
O döneme ait fotoğraflarınıza bakın... 
Kurduğunuz cümleleri tekrar okuyun...
Nereden nereye geldiğinizi anlamak isterseniz eski albümlerinizi karıştırın, onlara bakın....
O yıllarda oturduğunuz evleri hatırlayın... 
Başörtüsü yasaklarına karşı kilometrelerce uzunlukta el ele tutuşarak oluşturduğunuz demokrasi zincirlerindeki fotoğraflarınıza bakın, emin olun kendinizi tanımakta zorlanacaksınız…

Hâlâ geçmişe bakıp NEREDE HATA YAPTIK diyemiyorsanız 31 Mart gecesinde bu vatanın evlatları hafızanızın tekrar eski haline dönmesi için, tamda bunun için TOPUĞUNUZA SIKTI!!

Kaldırın başınızı!!!
Kaldırın kokuşlarınızı!!!
Bu bir İHTAR!!!
Bu bir İKAZDIR!!!
Anladınız anladınız. 
Anlamadınız ise OY bir sonraki seçimlerde topuğunuza değilde .......

Selam ve dua ile 
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.