Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

SİZ, NASIL BİR ÖĞRETMENSİNİZ?

SİZ, NASIL BİR ÖĞRETMENSİNİZ? Öğretmen... Muallim... Birisi benlik ve gurur ifade ederken... Diğeri sadelik, mütevazilik, kucaklayıcılık Bizim seçtiğimiz, yere göğe sığdıramadığımız ise benlik, gurur, enaniyet yani;  BEN... BEN... BEN... Hayatımızın en güzel anılardan bir tanesi de herhalde talebelik yıllarımız olsa gerek. Hele o dilim içerisinde unutamadığımız veya  unutamadıklarımızın içerisinde ilkokul ve öğretmenimiz gelir. Sizi bilmem, lâkin ben, Hasan ÖNDER hocamı hiç ama hiçbir zaman unutamadım. Aradan geçen onca zamana rağmen kendisini aramış olsamda ulaşamadım. Yaşıyorsa, Rabbim sağlık, afiyet ihsan versin, şayet ölmüş ise Rabbim Peygamber Efendimize komşu eylesin. Zira, üzerimde çok hakkı vardı. Öğretmenlik mesleğinin toplum ve bireyler üzerinde çok etkili bir meslek olduğuna inanlardanım. Zira henüz çocuk yaşta iken bir hamur mesabesindeki evlatlarımız bu fedakar insanların elinde şekillenmekte ve bir birey olarak ailesine, topluma, yaşadığı ülkesine sonrasında da tüm insanlığa faydalı bir birey olarak hazırlanmaktadır. Tabiiki bu şekillendirme hadisesi bu ülkenin milli, manevi, kültürel ve ahlaki değerleri ile olması gerektiğine inananlardanım. Bunu da yapacak olan elbetteki öğretmenlerimiz öğretenlerimiz ile olacaktır. Oysa... Bir ara verelim... Gazete manşetlerinden bir küpür, bir haber... "Alerjik bir hastalık nedeniyle Arhavi Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğinde tedavi gören ve okuluna gidemeyen 4 yaşındaki Musab Yusuf Güllü, yılbaşını ailesiyle birlikte hastanede  geçirdi. Yılbaşında öğrencilerini yalnız bırakmak istemeyen okul öğretmenleri NOEL BABA KOSTÜMÜ GİYEREK öğrencilerine sürpriz yaptı. Hastane çalışanları ve hasta yakınlarının meraklı bakışları altında Noel Baba kostümüyle hastaneye giren öğretmenlerini karşısında gören Musab ve ailesi, sürpriz karşısında şaşkına göndü. Sınıf öğretmeni Caner Karataş, "Hem Yılbaşı gecesi yalnız bırakmamak istemedik hem de geçmiş olsun dileklerimizi sunmak için kendisine Noel Baba kostümlü bir sürpriz yaptık." diye konuştu. ARTVİN/01 Ocak 2020 Bu mu olacak... Bu mu olmalı idi... Hasta bir çocuğu mutlu etmek için PALYAÇO KILIĞINA MI GİRMEK GEREKİYORDU?  Alternatif olması adına,  TEKSAS  TOMMİKS  ÖRÜMCEK ADAM  SÜPERMEN  ZORO da olabilirdiniz(!) MADDE 86- Öğretmenin Görev ve Sorumlulukları (1) Öğretmenler görevlerini Türk millî eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yapmakla yükümlüdür. Buna iyi niyet diyebilirsiniz. Lâkin.... Sizin gibi düşünmüyor... Yaptığınızıda takdir etmiyorum. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 07 Ocak 2020 - Salı

SİZ, NASIL BİR ÖĞRETMENSİNİZ?

SİZ, NASIL BİR ÖĞRETMENSİNİZ?

Öğretmen...
Muallim...
Birisi benlik ve gurur ifade ederken...
Diğeri sadelik, mütevazilik, kucaklayıcılık
Bizim seçtiğimiz, yere göğe sığdıramadığımız ise benlik, gurur, enaniyet yani; 
BEN... BEN... BEN...

Hayatımızın en güzel anılardan bir tanesi de herhalde talebelik yıllarımız olsa gerek. Hele o dilim içerisinde unutamadığımız veya  unutamadıklarımızın içerisinde ilkokul ve öğretmenimiz gelir. Sizi bilmem, lâkin ben, Hasan ÖNDER hocamı hiç ama hiçbir zaman unutamadım. Aradan geçen onca zamana rağmen kendisini aramış olsamda ulaşamadım. Yaşıyorsa, Rabbim sağlık, afiyet ihsan versin, şayet ölmüş ise Rabbim Peygamber Efendimize komşu eylesin. Zira, üzerimde çok hakkı vardı.

Öğretmenlik mesleğinin toplum ve bireyler üzerinde çok etkili bir meslek olduğuna inanlardanım. Zira henüz çocuk yaşta iken bir hamur mesabesindeki evlatlarımız bu fedakar insanların elinde şekillenmekte ve bir birey olarak ailesine, topluma, yaşadığı ülkesine sonrasında da tüm insanlığa faydalı bir birey olarak hazırlanmaktadır.

Tabiiki bu şekillendirme hadisesi bu ülkenin milli, manevi, kültürel ve ahlaki değerleri ile olması gerektiğine inananlardanım. Bunu da yapacak olan elbetteki öğretmenlerimiz öğretenlerimiz ile olacaktır.

Oysa...

Bir ara verelim...
Gazete manşetlerinden bir küpür, bir haber...

"Alerjik bir hastalık nedeniyle Arhavi Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğinde tedavi gören ve okuluna gidemeyen 4 yaşındaki Musab Yusuf Güllü, yılbaşını ailesiyle birlikte hastanede  geçirdi. Yılbaşında öğrencilerini yalnız bırakmak istemeyen okul öğretmenleri NOEL BABA KOSTÜMÜ GİYEREK öğrencilerine sürpriz yaptı. Hastane çalışanları ve hasta yakınlarının meraklı bakışları altında Noel Baba kostümüyle hastaneye giren öğretmenlerini karşısında gören Musab ve ailesi, sürpriz karşısında şaşkına göndü. Sınıf öğretmeni Caner Karataş, "Hem Yılbaşı gecesi yalnız bırakmamak istemedik hem de geçmiş olsun dileklerimizi sunmak için kendisine Noel Baba kostümlü bir sürpriz yaptık." diye konuştu.
ARTVİN/01 Ocak 2020

Bu mu olacak...
Bu mu olmalı idi...
Hasta bir çocuğu mutlu etmek için PALYAÇO KILIĞINA MI GİRMEK GEREKİYORDU? 
Alternatif olması adına, 
TEKSAS 
TOMMİKS 
ÖRÜMCEK ADAM 
SÜPERMEN 
ZORO da olabilirdiniz(!)

MADDE 86- Öğretmenin Görev ve Sorumlulukları

(1) Öğretmenler görevlerini Türk millî eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yapmakla yükümlüdür.

Buna iyi niyet diyebilirsiniz.
Lâkin....
Sizin gibi düşünmüyor...
Yaptığınızıda takdir etmiyorum.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.