Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİN ŞEYİ

ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİN ŞEYİ Şey... Şeyi... Şeyini... Kelimeler âdeta bir lastik gibi, çek çekebildiğin kadar. Nereye gider, nerelere gider,  herkesin anladığı anlayışına kadar.  Aslına bakarsanız o kadarda kötü bir kelime değil. Bana göre içinizdeki patlamaya hazır yanardağın lavları gibi. Söyleyeceksiniz de söyleyemiyorsunuz. Ama bu ŞEY var ya işte bir can simidi gibi ŞEYİNİ ŞEY YAPTIĞIMIN ŞEYİ(!) Tarihler 14.04.2004  gösterdiğinde hiç bu kadar güncel ve mizahi olarak kullanmadığımız kelime o andan sonra artık ağzımızda âdeta  sakız olmuştu. TBMM Başkanı Arınç, eşinin adının 23 Nisan davetiyesinde neden olmadığını soran gazeteciyi “Bu nedir? Şeyini şey ettiğimin şeyidir” diye yanıtlamış ondan sonrada her konuşmamızda ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİN ŞEYİNİ (!) sakız gibi çiğnemeye, bir de güzel güzel patlatmaya başlamıştık.  -Ulen bu şeyini  şey ettiğimin adamı var ya... -Şeyini şey ettiğimin ayakkabısı... Tam unuttuk dedik. Nereye gittiğini bilmediğimiz korona virüsü gibi bu kelime aradan geçen 16 sene sonra âdeta hortladı. Tıpkı kuş gribi(!) gibi, tavuk gribi(!) gibi. Ulen ne çekiyorsak bu şeyini şey ettiklerimizden(!) çekiyoruz yaaa. Neyse sene 2020.  Nezih cümlelerin..  Edebî kelimelerin.. Bilmediğimiz lugatların kullanıldığı, milletin helal oyları, alın terleri ile seçtikleri, Türkiye'nin en büyük ve geniş mânâda problemlerinin ve çözüm yollarının tartışıldığı, istişare edildiği milletin meclisinde gene bu ŞEYİNİ (!) ŞEY ETTİĞİMİN kelimesi hortlamaz mı? CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde skandal açıklamalarda bulundu. Kaboğlu, kürsüdeki sözlerinde "Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta Sultanahmet de müze olmalı ÇÜNKÜ BUNLAR ARTIK BİZİM KENDİ ŞEYİMİZ DEĞİL, ........."  demez mi? Ulen ŞEY... Ulen ŞEYİMİZ... Sen ne güzel kelime... Sen ne kadar dopdolu kelime... Sen ne kadar mana dolu kelime... sin desem dostlar kızacak, biliyorum bilmesine de  ne yapalım koca koca dana dişi gibi adamlar herhalde ŞEÝ, ŞEYİNİ kelimesini kullandıklarına göre elbette bir bildikleri  vardır. Seni çok seviyoruz(!) ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİNİN ŞEYİ(!) Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 14 Haziran 2020 - Pazar

ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİN ŞEYİ

ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİN ŞEYİ

Şey...
Şeyi...
Şeyini...
Kelimeler âdeta bir lastik gibi, çek çekebildiğin kadar. Nereye gider, nerelere gider,  herkesin anladığı anlayışına kadar.  Aslına bakarsanız o kadarda kötü bir kelime değil. Bana göre içinizdeki patlamaya hazır yanardağın lavları gibi. Söyleyeceksiniz de söyleyemiyorsunuz. Ama bu ŞEY var ya işte bir can simidi gibi ŞEYİNİ ŞEY YAPTIĞIMIN ŞEYİ(!)

Tarihler 14.04.2004  gösterdiğinde hiç bu kadar güncel ve mizahi olarak kullanmadığımız kelime o andan sonra artık ağzımızda âdeta  sakız olmuştu.

TBMM Başkanı Arınç, eşinin adının 23 Nisan davetiyesinde neden olmadığını soran gazeteciyi “Bu nedir? Şeyini şey ettiğimin şeyidir” diye yanıtlamış ondan sonrada her konuşmamızda ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİN ŞEYİNİ (!) sakız gibi çiğnemeye, bir de güzel güzel patlatmaya başlamıştık. 
-Ulen bu şeyini  şey ettiğimin adamı var ya...
-Şeyini şey ettiğimin ayakkabısı...

Tam unuttuk dedik.
Nereye gittiğini bilmediğimiz korona virüsü gibi bu kelime aradan geçen 16 sene sonra âdeta hortladı. Tıpkı kuş gribi(!) gibi, tavuk gribi(!) gibi.
Ulen ne çekiyorsak bu şeyini şey ettiklerimizden(!) çekiyoruz yaaa.

Neyse sene 2020. 
Nezih cümlelerin.. 
Edebî kelimelerin..
Bilmediğimiz lugatların kullanıldığı, milletin helal oyları, alın terleri ile seçtikleri, Türkiye'nin en büyük ve geniş mânâda problemlerinin ve çözüm yollarının tartışıldığı, istişare edildiği milletin meclisinde gene bu ŞEYİNİ (!) ŞEY ETTİĞİMİN kelimesi hortlamaz mı?

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde skandal açıklamalarda bulundu. Kaboğlu, kürsüdeki sözlerinde "Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta Sultanahmet de müze olmalı ÇÜNKÜ BUNLAR ARTIK BİZİM KENDİ ŞEYİMİZ DEĞİL,
........."  demez mi?

Ulen ŞEY...
Ulen ŞEYİMİZ...
Sen ne güzel kelime...
Sen ne kadar dopdolu kelime...
Sen ne kadar mana dolu kelime...
sin desem dostlar kızacak, biliyorum bilmesine de  ne yapalım koca koca dana dişi gibi adamlar herhalde ŞEÝ, ŞEYİNİ kelimesini kullandıklarına göre elbette bir bildikleri  vardır.

Seni çok seviyoruz(!) ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİNİN ŞEYİ(!)

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.