Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

SENİ RAHMET VE MİNNET İLE ANIYORUZ, AHMET HALÛK DURSUN HOCAM.

SENİ RAHMET VE MİNNET İLE ANIYORUZ, AHMET HALÛK DURSUN HOCAM. Vatana hizmet bir sevdadır. Vatana hizmet bir aşktır. Bu sevdayı ve aşkı sadece yüreğinde taşımak yetmez. Onu gün yüzüne çıkarmak ve HİZMET ETMEK, Karşılıksız... Çıkarsız... Menfaatsiz... Sadece ve sadece İHLAS ile  ALLAH RIZASI ile çalışmaktır. O sevdalılardan bir tanesi, belkide en önemlilerinden biriside Rahmetli Ahmet Halûk Dursun hocamız. Hocamızın bu ülkeye kazandırdıklarını ne yazmakla nede saymakla bitiremeyiz. Biz sadece AYASOFYA, ULU MABED için neler yaptığına bakacak ve dua edeceğiz. Zira hocamız;  Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen "4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni" programının ardından Ahlat'a geçer, buradaki incelemeleri sonrası kara yoluyla Van'a hareket eder.  Dursun'un içinde bulunduğu araç, Erciş ilçesine bağlı Bayramlı Mahallesi yakınlarında şarampole devrilir. Kazada, Dursun hayatını kaybeder. Tarih... 19 Ağustos 2019 Bir güzel insanın daha ahirete irtihal ettiğini yazacaktır. Vatana hizmet bir sevdadır. Vatana hizmet bir aşktır, diyen hocamın AYASOFYA'YA HİZMETLERİ -Hocamız 2006-2012 yılları arasında Ayasofya'da başkan ve müdür olarak görev yaptığı yıllarda yapıya külliye vasfını tekrar kazandırmak için elinden gelenin fazlasını yaptı.  -Rahmetli hocamızın büyük çabaları sonucu, II. Selim, III. Murad, III. Mehmed, I. Mustafa, Sultan İbrahim ve Şehzadeler türbeleri 2009'da açıldı. -I. Mahmud Kütüphanesi ve şadırvanını görünür kıldırttı. -Sıbyan mektebini lojman olarak kullanımdan çıkarttırdı. -Yıktırılan Ayasofya Medresesi'nin yeniden inşası için projelerini yaptırttı. Medresenin inşaatı bitmek üzere. -Tarihi külliyeye yakışmayan yeni binaları yıktırttı. -Ayasofya'nın içerisinde 17 yıldır devam eden kubbe restorasyonlarını bitirterek, iskeleleri kaldırttı. Böylece Ayasofya'nın haşmeti ortaya çıktı.  -Ayasofya Envanteri kitabını yayınladı.  -20 yıldan uzun bir süredir yayınlanmayan Ayasofya Yıllığı'nı tekrar neşrettirdi.  -Ayasofya'nın içerisindeki Kazasker'in 8 büyük hattıyla camideki diğer hatlar da döneminde onarıldı. Ve daha nice yapılan sayısız hizmet. Rabbim sizden ebediyen razı olsun. Rabbim sizi Fatih Sultan Mehmet Han'a, Akşemseddin'lere komşu eylesin. Mekânın cennet olsun. Ve artık bu kadar zamandır yapılan hizmetlere karşı sevgililerin buluşma zamanı gelmedi mi? Sözü kelimelerin üstadı ile bitirelim. Fethin, Fatih'in mabedinden kitab-ı mübini, Bu ulu dini kaldıran kim? Dinimize, imanımıza saldıran kim? Mabedimin göğsüne uzanan namahrem eli, Kimin elidir?!... Söyle Ayasofya, söyle. Seni puthane yapan hangi delidir?!... (Osman Yüksel SERDENGEÇTİ) Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2020 - Perşembe

SENİ RAHMET VE MİNNET İLE ANIYORUZ, AHMET HALÛK DURSUN HOCAM.

SENİ RAHMET VE MİNNET İLE ANIYORUZ, AHMET HALÛK DURSUN HOCAM.

Vatana hizmet bir sevdadır.
Vatana hizmet bir aşktır.
Bu sevdayı ve aşkı sadece yüreğinde taşımak yetmez. Onu gün yüzüne çıkarmak ve HİZMET ETMEK,
Karşılıksız...
Çıkarsız...
Menfaatsiz...
Sadece ve sadece İHLAS ile 
ALLAH RIZASI ile çalışmaktır.

O sevdalılardan bir tanesi, belkide en önemlilerinden biriside Rahmetli Ahmet Halûk Dursun hocamız.
Hocamızın bu ülkeye kazandırdıklarını ne yazmakla nede saymakla bitiremeyiz.
Biz sadece AYASOFYA, ULU MABED için neler yaptığına bakacak ve dua edeceğiz. Zira hocamız; 

Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen "4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni" programının ardından Ahlat'a geçer, buradaki incelemeleri sonrası kara yoluyla Van'a hareket eder. 

Dursun'un içinde bulunduğu araç, Erciş ilçesine bağlı Bayramlı Mahallesi yakınlarında şarampole devrilir.

Kazada, Dursun hayatını kaybeder. Tarih...
19 Ağustos 2019
Bir güzel insanın daha ahirete irtihal ettiğini yazacaktır.

Vatana hizmet bir sevdadır.
Vatana hizmet bir aşktır, diyen hocamın AYASOFYA'YA HİZMETLERİ

-Hocamız 2006-2012 yılları arasında Ayasofya'da başkan ve müdür olarak görev yaptığı yıllarda yapıya külliye vasfını tekrar kazandırmak için elinden gelenin fazlasını yaptı. 

-Rahmetli hocamızın büyük çabaları sonucu, II. Selim, III. Murad, III. Mehmed, I. Mustafa, Sultan İbrahim ve Şehzadeler türbeleri 2009'da açıldı.

-I. Mahmud Kütüphanesi ve şadırvanını görünür kıldırttı.

-Sıbyan mektebini lojman olarak kullanımdan çıkarttırdı.

-Yıktırılan Ayasofya Medresesi'nin yeniden inşası için projelerini yaptırttı. Medresenin inşaatı bitmek üzere.

-Tarihi külliyeye yakışmayan yeni binaları yıktırttı.

-Ayasofya'nın içerisinde 17 yıldır devam eden kubbe restorasyonlarını bitirterek, iskeleleri kaldırttı. Böylece Ayasofya'nın haşmeti ortaya çıktı. 

-Ayasofya Envanteri kitabını yayınladı. 

-20 yıldan uzun bir süredir yayınlanmayan Ayasofya Yıllığı'nı tekrar neşrettirdi. 

-Ayasofya'nın içerisindeki Kazasker'in 8 büyük hattıyla camideki diğer hatlar da döneminde onarıldı.

Ve daha nice yapılan sayısız hizmet.
Rabbim sizden ebediyen razı olsun.
Rabbim sizi Fatih Sultan Mehmet Han'a, Akşemseddin'lere komşu eylesin.
Mekânın cennet olsun.

Ve artık bu kadar zamandır yapılan hizmetlere karşı sevgililerin buluşma zamanı gelmedi mi?

Sözü kelimelerin üstadı ile bitirelim.

Fethin, Fatih'in mabedinden kitab-ı mübini,
Bu ulu dini kaldıran kim?
Dinimize, imanımıza saldıran kim?
Mabedimin göğsüne uzanan namahrem eli,
Kimin elidir?!...
Söyle Ayasofya, söyle.
Seni puthane yapan hangi delidir?!...
(Osman Yüksel SERDENGEÇTİ)

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.