Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V), MELEKLER ÜMMETİME DUA EDERLER, İSTİĞFAR EDERLER DE BEN ETMEM Mİ?» DİYOR, MİHRAPTA DUA EDİYORDU…

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V), MELEKLER ÜMMETİME DUA EDERLER, İSTİĞFAR EDERLER DE BEN ETMEM Mİ?» DİYOR, MİHRAPTA DUA EDİYORDU…  Ali Ulvi Kurucu Hoca Hatırat'ında anlatıyor: "1991 senesinde Medîne-i Münevvere’de terâvih namazı kılıyorduk. İmâm Şıh Eyyûb idi. Ürdün’lü yaşlı bir baba ve iki oğlu önümde namaz kılıyorlardı. İmam, bayâtî makâmında çok hazin bir sesle Şûrâ sûresinin başından okumaya başladı:    “Hâ. Mîm. Ayn. Sîn. Qâf. Azîz ve hakîm olan Allah, sana ve senden öncekilere işte böyle vahyeder. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. O yücedir, uludur. Neredeyse yukarılarından gökler çatlayacak! Melekler de Rablerini hamd ile tesbih ediyorlar ve yeryüzündeki (mü’min)ler için mağfiret diliyorlar. İyi bilin ki Allah çok mağfiret eden, çok merhamet edendir.” (Şûrâ, 1-5) İmâm 5. âyeti okuyunca önümdeki ihtiyar birden yere düştü… İki oğlu selâm verip yandaki bidondan zemzem getirdiler. Saftaki insanlar da “Acaba öldü mü?” diye endişelendiler. İhtiyar zât, oğullarına: “Namazınıza devam edin!” diye eliyle işâret etti. Onu sağ tarafına yatırdılar. Birisi, abasını çıkarıp başının altına koydu. İhtiyar bir taraftan ağlıyordu. Namaz bitince herkes: “–Geçmiş olsun, geçmiş olsun!” deyip gittiler. Ben kaldım. İhtiyar, için için, sessiz sessiz ağlamaya devam ediyordu; yaklaştım:   “–Geçmiş olsun amca, hayırdır inşaallah” dedikten sonra yavaşça ve nezâketle sordum:   “–Amca, âyet-i kerîmeden mi müteessir oldunuz? Hz. Ömer Efendimiz'e de böyle olmuştu. Birisi «Ve’t-Tûr» sûresini okuyormuş, Hz. Ömer de böyle düşüp bayılmış.”   Ben böyle deyince ihtiyar amca ağlayarak şu cevabı verdi:   “–Melekler de Rablerini hamd ile tesbîh ediyorlar ve yeryüzündeki (mü’min)ler için mağfiret diliyorlar.» Şıh Eyyûb bu âyet-i kerîmeyi okurken, baktım, mihrabda Peygamber-i Zîşânı sav gördüm:   «–Melekler ümmetime dua ederler, istiğfar ederler de ben etmem mi?» diyor, mihrapta duâ ediyordu… Gözümün önünde öylece tecellî etti; dayanamadım, ayaklarım taşıyamadı, yere yıkıldım.”  Üstad Ali Ulvi Kurucu, Hatıralar 3 M. Ertuğrul Düzdağ, İstanbul, 2007, s.377-378 Rabbim bizi  bugün de dua edenIerden  her daim şükredenlerden,  sevmeyi bilenlerden, Cennette gezenlerden eyle!  CUMANIZ hayırlı olsun  Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 18 Ekim 2018 - Perşembe

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V), MELEKLER ÜMMETİME DUA EDERLER, İSTİĞFAR EDERLER DE BEN ETMEM Mİ?» DİYOR, MİHRAPTA DUA EDİYORDU…

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V), MELEKLER ÜMMETİME DUA EDERLER, İSTİĞFAR EDERLER DE BEN ETMEM Mİ?» DİYOR, MİHRAPTA DUA EDİYORDU… 

Ali Ulvi Kurucu Hoca Hatırat'ında anlatıyor:

"1991 senesinde Medîne-i Münevvere’de terâvih namazı kılıyorduk. İmâm Şıh Eyyûb idi. Ürdün’lü yaşlı bir baba ve iki oğlu önümde namaz kılıyorlardı. İmam, bayâtî makâmında çok hazin bir sesle Şûrâ sûresinin başından okumaya başladı:
  
“Hâ. Mîm. Ayn. Sîn. Qâf. Azîz ve hakîm olan Allah, sana ve senden öncekilere işte böyle vahyeder. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. O yücedir, uludur. Neredeyse yukarılarından gökler çatlayacak! Melekler de Rablerini hamd ile tesbih ediyorlar ve yeryüzündeki (mü’min)ler için mağfiret diliyorlar. İyi bilin ki Allah çok mağfiret eden, çok merhamet edendir.” (Şûrâ, 1-5)

İmâm 5. âyeti okuyunca önümdeki ihtiyar birden yere düştü… İki oğlu selâm verip yandaki bidondan zemzem getirdiler. Saftaki insanlar da “Acaba öldü mü?” diye endişelendiler. İhtiyar zât, oğullarına:
“Namazınıza devam edin!” diye eliyle işâret etti. Onu sağ tarafına yatırdılar. Birisi, abasını çıkarıp başının altına koydu. İhtiyar bir taraftan ağlıyordu. Namaz bitince herkes:
“–Geçmiş olsun, geçmiş olsun!” deyip gittiler. Ben kaldım. İhtiyar, için için, sessiz sessiz ağlamaya devam ediyordu; yaklaştım:
  “–Geçmiş olsun amca, hayırdır inşaallah” dedikten sonra yavaşça ve nezâketle sordum:
  “–Amca, âyet-i kerîmeden mi müteessir oldunuz? Hz. Ömer Efendimiz'e de böyle olmuştu. Birisi «Ve’t-Tûr» sûresini okuyormuş, Hz. Ömer de böyle düşüp bayılmış.”
  Ben böyle deyince ihtiyar amca ağlayarak şu cevabı verdi:
  “–Melekler de Rablerini hamd ile tesbîh ediyorlar ve yeryüzündeki (mü’min)ler için mağfiret diliyorlar.» Şıh Eyyûb bu âyet-i kerîmeyi okurken, baktım, mihrabda Peygamber-i Zîşânı sav gördüm:
  «–Melekler ümmetime dua ederler, istiğfar ederler de ben etmem mi?» diyor, mihrapta duâ ediyordu… Gözümün önünde öylece tecellî etti; dayanamadım, ayaklarım taşıyamadı, yere yıkıldım.” 

Üstad Ali Ulvi Kurucu, Hatıralar 3
M. Ertuğrul Düzdağ, İstanbul, 2007, s.377-378

Rabbim bizi 
bugün de dua edenIerden 
her daim şükredenlerden, 
sevmeyi bilenlerden,
Cennette gezenlerden eyle! 
CUMANIZ hayırlı olsun 

Selâm ve dua ile 
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.