Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

PETROL KUYULARINDAN DEĞİL, YÜREKLERİNDEN TUTAN MEHMETLERE....

Cumalardan bir cuma... Mübarek bir gün... Meleklerin yeryüzüne indiği, Duaların kabul olduğu saatler... Sünnet kılınmış ve cuma hutbesi için sevdiğim, saygı duyduğum imam efendi minberde öyle güzel, öyle güzel sözler söyledi ki , o söylenen sözlerin her birini alın ve hayat felsefeniz yapın. Hutbenin mevzuu çocuklarımız ile alâkalı idi. Yüreğimden vurulduğum söz ise EVLATLARINIZI ELİNDEN DEĞİL YÜREĞİNDEN TUTUNUZ idi. Elbette ellerinden tutacağız, lâkin ellerinden tuttuğumuz gibi asıl tutulması gereken,  olmazsa olmazı YÜREKLERİNDEN TUTMAK idi. Evet, bugün evlatlarımızın elinden tuttuğumuz gibi yüreklerinden de tutuyoruz. Lâkin;  YÜREKLERİNDEN TUTTUKLARIMIZ sadece  EVLATLARIMIZ DEĞİL!!! Bediüzzaman Said Nursi hazretleri  Risale-i Nur külliyatında,  " Azametli, bahtsız bir kıt’anın; şanlı, talihsiz bir devletin; değerli, sahipsiz bir kavmin... diye başlayan kısmında İslâm âleminin  düştüğü sıkıntıları ve problemleri nezih bir şekilde  izah eder, diğer yandan da bu sıkıntıların ve problemlerin yegâne çarelerini izah ve ispat eder. İşte petrol kuyularından petrol değil ELLERİNDEN özellikle de YÜREKLERİNDEN TUTTUĞUMUZ Islam coğrafyasının insanları.  Evet, o azametli ve bahtsız kıtanın evlatları, A.B.D  ve onun YALAKALARI ve TETİKÇİLERİ yüzünden kan ve gözyaşı ile çile ve sıkıntı çekiyor. Gittikleri her yerde yeraltı ve yerüstü kaynaklarını sömürerek bir ülkeyi perişan edip yerle yeknesak edip gidiyor. Oysa benim ülkem ve onun merhametli insanları ve askeri gittiği her yerde önce yürekleri fethediyor. Ellerinden tuttuğu gibi yüreklerinden de tutuyor, tutmaya devam ediyor ve edecek inşaallah. AFAD TİKA KIZILAY YEŞİLAY ve 81 ildeki tüm STK ve platformların yaptıkları yardımlar ile dünyada  nerede bir fakir, nerede bir fukara, nerede bir mazlum, nerede aç, nerede açıkta, nerede zulme uğramış ama müslim ama gayri müslim var ise ELİNDEN DEĞİL  YÜREĞİNDEN TUTUYORSA  BİLİN Kİ O TÜRKİYE'DİR. ONLAR TÜRK'TÜR!!! Kimler yok ki o yardım edilenlerin içerisinde. Ürdün, Güney Sudan, Irak, Makedonya,  Mozambik; Sudan’daki sel felaketlerinde, Ekvator’daki depremde, Yemen ve Somali’deki iç karışıklıklarda, Haiti’deki kasırgada  Suriye ve Filistin’de yardıma muhtaç zor durumdaki insanların umudu oldu. Yollara dökülen mazlumlar, TÜRK'LER GELİYOR!!! TÜRK'LER GELİYOR!!! dua ve gözyaşları ile Mehmed'in, Ahmed'in, Hasan'ın ellerini öpüyor, kucaklıyor, sarılıyor sarılıyor, sarılıyor... Kalpler hüzünlü.. Kalpler mahzun... Kalpler maznun... Mehmed'in elinde bir pet, su şişesi... Ahmed'in elinde bir çikolata... Hasan'in elinde bir erzak kolisi.. Hüseyin'in elinde bir ..... Vatanın selameti, Vatanın bekası; Vatanın bütünlüğü; Vatanın birliği, Vatanın dirliği için GİTTİĞİ HER YERDE MAZLUM ve MAHSUNLARIN  HEM ELİNDEN HEM DE YÜREĞİNDEN TUTUYOR. Selâm ve dua ile  BÜLENT ERTEKİN   
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2018 - Salı

PETROL KUYULARINDAN DEĞİL, YÜREKLERİNDEN TUTAN MEHMETLERE....

Cumalardan bir cuma...
Mübarek bir gün...
Meleklerin yeryüzüne indiği,
Duaların kabul olduğu saatler...
Sünnet kılınmış ve cuma hutbesi için sevdiğim, saygı duyduğum imam efendi minberde öyle güzel, öyle güzel sözler söyledi ki , o söylenen sözlerin her birini alın ve hayat felsefeniz yapın.
Hutbenin mevzuu çocuklarımız ile alâkalı idi.
Yüreğimden vurulduğum söz ise
EVLATLARINIZI ELİNDEN DEĞİL
YÜREĞİNDEN TUTUNUZ idi.
Elbette ellerinden tutacağız, lâkin ellerinden tuttuğumuz gibi asıl tutulması gereken,  olmazsa olmazı YÜREKLERİNDEN TUTMAK idi.
Evet, bugün evlatlarımızın elinden tuttuğumuz gibi yüreklerinden de tutuyoruz.
Lâkin; 
YÜREKLERİNDEN TUTTUKLARIMIZ sadece 
EVLATLARIMIZ DEĞİL!!!

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri  Risale-i Nur külliyatında, 
" Azametli, bahtsız bir kıt’anın; şanlı, talihsiz bir devletin; değerli, sahipsiz bir kavmin... diye başlayan kısmında İslâm âleminin  düştüğü sıkıntıları ve problemleri nezih bir şekilde  izah eder, diğer yandan da bu sıkıntıların ve problemlerin yegâne çarelerini izah ve ispat eder. İşte petrol kuyularından petrol değil ELLERİNDEN özellikle de YÜREKLERİNDEN TUTTUĞUMUZ Islam coğrafyasının insanları. 

Evet, o azametli ve bahtsız kıtanın evlatları, A.B.D  ve onun YALAKALARI ve TETİKÇİLERİ yüzünden kan ve gözyaşı ile çile ve sıkıntı çekiyor. Gittikleri her yerde yeraltı ve yerüstü kaynaklarını sömürerek bir ülkeyi perişan edip yerle yeknesak edip gidiyor.
Oysa benim ülkem ve onun merhametli insanları ve askeri gittiği her yerde önce yürekleri fethediyor. Ellerinden tuttuğu gibi yüreklerinden de tutuyor, tutmaya devam ediyor ve edecek inşaallah.
AFAD
TİKA
KIZILAY
YEŞİLAY ve 81 ildeki tüm STK ve platformların yaptıkları yardımlar ile dünyada 
nerede bir fakir,
nerede bir fukara,
nerede bir mazlum,
nerede aç,
nerede açıkta,
nerede zulme uğramış ama müslim ama gayri müslim var ise
ELİNDEN DEĞİL 
YÜREĞİNDEN TUTUYORSA 
BİLİN Kİ O TÜRKİYE'DİR.
ONLAR TÜRK'TÜR!!!
Kimler yok ki o yardım edilenlerin içerisinde.
Ürdün,
Güney Sudan,
Irak,
Makedonya, 
Mozambik;
Sudan’daki sel felaketlerinde,
Ekvator’daki depremde,
Yemen ve Somali’deki iç karışıklıklarda, Haiti’deki kasırgada 
Suriye ve Filistin’de yardıma muhtaç zor durumdaki insanların umudu oldu.
Yollara dökülen mazlumlar,
TÜRK'LER GELİYOR!!!
TÜRK'LER GELİYOR!!!
dua ve gözyaşları ile Mehmed'in, Ahmed'in, Hasan'ın ellerini öpüyor, kucaklıyor, sarılıyor sarılıyor, sarılıyor...
Kalpler hüzünlü..
Kalpler mahzun...
Kalpler maznun...
Mehmed'in elinde bir pet, su şişesi...
Ahmed'in elinde bir çikolata...
Hasan'in elinde bir erzak kolisi..
Hüseyin'in elinde bir .....
Vatanın selameti,
Vatanın bekası;
Vatanın bütünlüğü;
Vatanın birliği,
Vatanın dirliği için
GİTTİĞİ HER YERDE
MAZLUM ve MAHSUNLARIN 
HEM ELİNDEN
HEM DE YÜREĞİNDEN TUTUYOR.


Selâm ve dua ile 
BÜLENT ERTEKİN 


 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.