Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

KONSTANTİNOPOL PALİKARYALARI*

KONSTANTİNOPOL PALİKARYALARI* Palikarya... Tarihe meraklı olanlar manasını iyi bilirler. -Rum kabadayısı - Yunan Manasına gelen bu kelime bir çok cümleyede mana kazandırır.  Tıpkı  KONSTANTİNOPOL PALİKARYALARI nda olduğu gibi. Fatih Sultan Mehmet'in emaneti Ayasofya, 86 yıl sonra "AÇAMAZ!!" dedikleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açıldı. Elhamdülillah. Karar Türkiye'de ve İslam âlemi ve coğrafyasında büyük sevinçle karşılandı. Tabiiki, doğal olarak Ayasofya'nın ibadete açılmasından rahatsız olan   KONSTANTİNOPOL PALIKARYALARI da açık açık bu duygularını dile getirmeye başladı. Öncesinde; .CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu meclis konuşmasında "Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta...." CHP'li Ekrem İmamoğlu ise Yunanistan'daki bir forumda "Ayasofya'nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum." Bugün... Orhan Pamuk,  “(Ayasofya’yı) yeniden camiye dönüştürmek ne yazık ki, dünyanın geri kalanına ‘Biz artık laik değiliz’ demek anlamına geliyor”  Sosyal medya platformu Twitter'dan yazan Elif Şafak, "Ayasofya'nın camiye çevrilmesi çok yanlış ve tamamen siyasi çıkarlar için verilmiş bir karar. Bu toprakların tarihine saygısızlık, insanlık mirasına ve farklı kültürlere saygısızlık. Kapıları herkese eşit şekilde açık bir müze olmalıydı bu değerli mekan." FETÖ ve BAE destekli Ahval haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Baydar, "Geçmiş olsun Türkiye... .... 1934'te alınan müze kararının hunhar bir İslamcılık ve oy devşirme amaçlı bir popülizm uğruna lav edilmesinin anlamı da çok açıktır. Türkiye bugünden itibaren fiilen, tekçi bir İslam cumhuriyetidir." Gazeteci Nevşin Mengü, Ayasofya kararı için "İktidar yarattığı düşmanlara karşı zafer kazanma duygusuna bağımlı hale geldi, tabanını ve kendini de bir arada tutmak için devamlı olarak bu duyguya ihtiyaç duyuyor. Ayasofya kararı da bu doğrultuda alınmış yanlış bir karar" Sözcü yazarı Yılmaz Özdil de Ayasofya'nın tekrar camiye dönüştürülmesine karşı kin ve nefretini kustu. Sosyal medya hesabından beyin yakan bir görsel paylaşan Özdil kararı küçümsedi. Sözcü yazarı Emin Çölaşan, "Geçmiş olsun Ayasofya" başlıklı yazısında, "Sıra en sonunda Ayasofya'ya geldi... Bu olay akıl alır gibi değil." Siyaset Bilimci Baskın Oran ise,  "Bu bir sıkışmışlık. Eldeki son barut harcandı artık. Şimdi patladı bakalım ne olacak? Barut bitti. Sadece dış barut kaldı. Suriye ve Libya" diye değerlendirdiler Bunlar mı  YERLİ(!) Bunlar mı MİLLİ(!) Bunlar mı BİZİM(!) Bunlar mı BİZDEN(!) Bunlar olsa olsa KONSTANTİNOPOL PALİKARYALARI dır. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN. *Palikarya kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir: - Rum kabadayısı - Yunan
Ekleme Tarihi: 13 Temmuz 2020 - Pazartesi

KONSTANTİNOPOL PALİKARYALARI*

KONSTANTİNOPOL PALİKARYALARI*

Palikarya...
Tarihe meraklı olanlar manasını iyi bilirler.
-Rum kabadayısı
- Yunan
Manasına gelen bu kelime bir çok cümleyede mana kazandırır. 
Tıpkı  KONSTANTİNOPOL PALİKARYALARI nda olduğu gibi.

Fatih Sultan Mehmet'in emaneti Ayasofya, 86 yıl sonra "AÇAMAZ!!" dedikleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açıldı. Elhamdülillah.

Karar Türkiye'de ve İslam âlemi ve coğrafyasında büyük sevinçle karşılandı. Tabiiki, doğal olarak Ayasofya'nın ibadete açılmasından rahatsız olan   KONSTANTİNOPOL PALIKARYALARI da açık açık bu duygularını dile getirmeye başladı.

Öncesinde; .CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu meclis konuşmasında "Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta...."

CHP'li Ekrem İmamoğlu ise Yunanistan'daki bir forumda "Ayasofya'nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum."

Bugün...
Orhan Pamuk, 
“(Ayasofya’yı) yeniden camiye dönüştürmek ne yazık ki, dünyanın geri kalanına ‘Biz artık laik değiliz’ demek anlamına geliyor” 

Sosyal medya platformu Twitter'dan yazan Elif Şafak, "Ayasofya'nın camiye çevrilmesi çok yanlış ve tamamen siyasi çıkarlar için verilmiş bir karar. Bu toprakların tarihine saygısızlık, insanlık mirasına ve farklı kültürlere saygısızlık. Kapıları herkese eşit şekilde açık bir müze olmalıydı bu değerli mekan."

FETÖ ve BAE destekli Ahval haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Baydar, "Geçmiş olsun Türkiye...
....
1934'te alınan müze kararının hunhar bir İslamcılık ve oy devşirme amaçlı bir popülizm uğruna lav edilmesinin anlamı da çok açıktır. Türkiye bugünden itibaren fiilen, tekçi bir İslam cumhuriyetidir."

Gazeteci Nevşin Mengü, Ayasofya kararı için "İktidar yarattığı düşmanlara karşı zafer kazanma duygusuna bağımlı hale geldi, tabanını ve kendini de bir arada tutmak için devamlı olarak bu duyguya ihtiyaç duyuyor. Ayasofya kararı da bu doğrultuda alınmış yanlış bir karar"

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil de Ayasofya'nın tekrar camiye dönüştürülmesine karşı kin ve nefretini kustu. Sosyal medya hesabından beyin yakan bir görsel paylaşan Özdil kararı küçümsedi.

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, "Geçmiş olsun Ayasofya" başlıklı yazısında, "Sıra en sonunda Ayasofya'ya geldi... Bu olay akıl alır gibi değil."

Siyaset Bilimci Baskın Oran ise, 
"Bu bir sıkışmışlık. Eldeki son barut harcandı artık.

Şimdi patladı bakalım ne olacak? Barut bitti. Sadece dış barut kaldı. Suriye ve Libya"

diye değerlendirdiler
Bunlar mı  YERLİ(!)
Bunlar mı MİLLİ(!)
Bunlar mı BİZİM(!)
Bunlar mı BİZDEN(!)
Bunlar olsa olsa KONSTANTİNOPOL PALİKARYALARI dır.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN.

*Palikarya kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

- Rum kabadayısı
- Yunan

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.