Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

İTTİHAD-I İSLÂM...

İTTİHAD-I İSLÂM. Hep müminler... Hep müslümanlar.... Hepte İslam coğrafyasında... Bitmeyen.... Bitirilmeyecek savaşlar.... Kazanan haçlı dünyası... Sömüren ise, hristiyan alemi. Pekiii, vuran kim? Vurulanlar kim? Cevap gayet kısa ve net. VURAN AHMET, VURULAN MEHMET! Yâni iki kardeş. Bir elmanın iki yarısı gibi... Hiç düşündünüz mü acaba, bu kadar savaşlar oluyor ve bu ölenlerin kaçı müslüman? ABD öncülüğündeki Batı güçlerinin sistematik biçimde Müslüman nüfusu ve Sünni direniş birliklerini yok ettiği gözleniyor. Araştırmacılar son 16 yılda 15 milyondan fazla Müslümanın öldürüldüğünü belirtiyor. Büyük harflerle tekrar yazıyorum. SON 16 YILDA 15 MİLYONDAN FAZLA MÜSLÜMANIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BELİRTİYOR. Bu nedir biliyormusunuz? Bir günde nerede ise 100 kişi. 100 Müslüman... 100 minik yürekler.. 100 annesine doyamadan bombaların altında cennet kuşu olan bebekler... Hangi Avrupa şehrinde bir günde 100 kişi ölüyor? Amerika kıtasında mı? Avrupa kıtasında mı? Avusturalya kıtasında mı? Elbette hiçbirisinde. Sadece ve sadece İslâm coğrafyasında. Peki bu kadar müslüman/lar öldürülürken müslümanlar ne yapıyor. İncir çekirdeğini dahi doldurmayan, doldurmayacak olan eften püften sebeblerle namluları birbirlerine çevirmiş, keferenin değirmenine su taşıyor. O halde yine yeniden bir dirilişi gerçekleştirmek istiyor isek İTTİHAD-I İSLAMIN SANCAĞI altında birliği tesis etmeliyiz. Peki bu nasıl olacak. Aslında sual kadar cevabında oldukça basit ve anlaşılır. Zira Bediüzzaman Said Nursi hazretleri bunun cevabını nerede ise 100 yıl öncesinde vermiş. İTTİHAD-I İSLÂM Bu birlik varmı? Maalesef şuan yok. O halde bu birliğin yâni İttihâd-ı İslâmın varlığı ve devamı için ne/nasıl yapmalıyız. İslamın varlığı ve devamı için üç esası hayata geçirmek gerekmektedir. Bu üç esas; 1. İslâm milliyetini esas alıp, menfi unsuriyet fikrini bırakmak; 2. İslâm dünyasındaki dini cemaatler, gayede ve dini esaslarda ittifak edip teferruat meseleleri medar-ı niza etmemek. 3. İslâm devletleri arasında, meşveret-i şer'iyyeyi yapmak. Bunlar en ehemmiyetli sebeplerinden üç tanesidir. İttihad-ı İslâm, yani İslâm birliği, bütün Müslümanları derecelerine göre alâkadar eden ehemmiyetli bir mes'eledir. Zira ittihad-ı İslâm sadece siyasî bir mes'ele değildir. Bu ittihad iki mü'minin imanı kardeşlik rabıtalarıylâ irtibat ve tesanüdlerinden başlayarak tâ Âlem-i İslâm genişliğinde bütün Müslümanların teavün ve teşrik-i mesaîlerine kadar gider. Müslümanların bu dinî kardeşliğinden gelen ve tesanüdden hâsıl olan muazzam kuvvetle, dinimiz, milletimiz, vatanımız her türlü tehlike ve her çeşit düşmanlardan muhafaza edilir ve sulh-u umumîye vesile olur. İşte o zaman VURAN AHMET/LER... VURULAN MEHMET/LER olmaz. Sadece Islâm dünyası veya coğrafyası değil tüm dünya sulh ve kardeşlik içerisinde hayatlarını daim ederler. Olur mu? Elbette olur. Biz ÜMİTVARIZ ve OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ.  Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 09 Mart 2019 - Cumartesi

İTTİHAD-I İSLÂM...

İTTİHAD-I İSLÂM.

Hep müminler...

Hep müslümanlar....

Hepte İslam coğrafyasında...

Bitmeyen....

Bitirilmeyecek savaşlar....

Kazanan haçlı dünyası...

Sömüren ise, hristiyan alemi.

Pekiii, vuran kim?

Vurulanlar kim?

Cevap gayet kısa ve net.

VURAN AHMET, VURULAN MEHMET!

Yâni iki kardeş. Bir elmanın iki yarısı gibi...

Hiç düşündünüz mü acaba, bu kadar savaşlar oluyor ve bu ölenlerin kaçı müslüman? ABD öncülüğündeki Batı güçlerinin sistematik biçimde Müslüman nüfusu ve Sünni direniş birliklerini yok ettiği gözleniyor.

Araştırmacılar son 16 yılda 15 milyondan fazla Müslümanın öldürüldüğünü belirtiyor. Büyük harflerle tekrar yazıyorum. SON 16 YILDA 15 MİLYONDAN FAZLA MÜSLÜMANIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BELİRTİYOR.

Bu nedir biliyormusunuz?

Bir günde nerede ise 100 kişi.

100 Müslüman...

100 minik yürekler..

100 annesine doyamadan bombaların altında cennet kuşu olan bebekler...

Hangi Avrupa şehrinde bir günde 100 kişi ölüyor? Amerika kıtasında mı?

Avrupa kıtasında mı?

Avusturalya kıtasında mı?

Elbette hiçbirisinde.

Sadece ve sadece İslâm coğrafyasında.

Peki bu kadar müslüman/lar öldürülürken müslümanlar ne yapıyor. İncir çekirdeğini dahi doldurmayan, doldurmayacak olan eften püften sebeblerle namluları birbirlerine çevirmiş, keferenin değirmenine su taşıyor. O halde yine yeniden bir dirilişi gerçekleştirmek istiyor isek İTTİHAD-I İSLAMIN SANCAĞI altında birliği tesis etmeliyiz. Peki bu nasıl olacak. Aslında sual kadar cevabında oldukça basit ve anlaşılır. Zira Bediüzzaman Said Nursi hazretleri bunun cevabını nerede ise 100 yıl öncesinde vermiş. İTTİHAD-I İSLÂM Bu birlik varmı? Maalesef şuan yok. O halde bu birliğin yâni İttihâd-ı İslâmın varlığı ve devamı için ne/nasıl yapmalıyız. İslamın varlığı ve devamı için üç esası hayata geçirmek gerekmektedir.

Bu üç esas;

1. İslâm milliyetini esas alıp, menfi unsuriyet fikrini bırakmak;

2. İslâm dünyasındaki dini cemaatler, gayede ve dini esaslarda ittifak edip teferruat meseleleri medar-ı niza etmemek.

3. İslâm devletleri arasında, meşveret-i şer'iyyeyi yapmak.

Bunlar en ehemmiyetli sebeplerinden üç tanesidir. İttihad-ı İslâm, yani İslâm birliği, bütün Müslümanları derecelerine göre alâkadar eden ehemmiyetli bir mes'eledir. Zira ittihad-ı İslâm sadece siyasî bir mes'ele değildir. Bu ittihad iki mü'minin imanı kardeşlik rabıtalarıylâ irtibat ve tesanüdlerinden başlayarak tâ Âlem-i İslâm genişliğinde bütün Müslümanların teavün ve teşrik-i mesaîlerine kadar gider.

Müslümanların bu dinî kardeşliğinden gelen ve tesanüdden hâsıl olan muazzam kuvvetle, dinimiz, milletimiz, vatanımız her türlü tehlike ve her çeşit düşmanlardan muhafaza edilir ve sulh-u umumîye vesile olur. İşte o zaman VURAN AHMET/LER... VURULAN MEHMET/LER olmaz. Sadece Islâm dünyası veya coğrafyası değil tüm dünya sulh ve kardeşlik içerisinde hayatlarını daim ederler.

Olur mu?

Elbette olur.

Biz ÜMİTVARIZ ve OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ. 

Selâm ve dua ile 

Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.