Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

Hem ürün hem isim milli ve yerli olmalı

Şu kefereler olmasa inanın kendimizi bir türlü bulamayacak istesekte özümüze dönemeyece(k)ğiz. Yazdığımız ve dahi yazacaklarımızdan dolayı biraz gerilebilir, biraz da şahsımı  eleştirebilirsiniz. Her ikisine de açığım. Dedik ya şu kefereler olmasa! HELÂL SİZE DECCAL ÇARPIKLARI!!! HELÂL SİZE BİZANSIN ÇOCUKLARI!!! HELÂL SİZE... İYİ Kİ VARSINIZ... ABD nin  DOLAR OYUNU ile bozulan ve düzeltilmesi için büyük gayretler sarf edilen ülkemizde kısmen güzel vakalar oluyor. Mesela, Ne? derseniz. MİLLİ VE YERLİ ÜRÜNLERDE  ATRAKSİYONLAR!!! Tüm ülkede, YERLİ VE DAHİ MİLLİ ÜRÜNLERİN kullanılması hususunda bir SEFERBERLİK BAŞLADI. Bugünden itibaren reyonlardaki tüm etiketler bakanlıkça alınan karar gereğince değiştirilmeye başlandı..  Başlandı, başlanılmasına da GENE YILIK...  GENE YAMUK...  GENE EKSİK... GENE SİLİK... GENE İKİ YÜZLÜ ve RİYAKARCA bir şekilde DEVAM EDİYOR. Neden İKİ YÜZLÜ? Zira, YERLİ DİYORUZ , YERLİ DEĞİL? MİLLİ DİYORUZ, MİLLİ DEĞİL? Nasıl  yaniiiii bilader ? Nasılı varmı? MİLLİ ve YERLİ ÜRÜNLER(İMİZ) diyor isek, Hem benim ülkemde  AYYILDIZLI BAYRAĞIN ALTINDA YAPILIYOR OLACAK, Hem de; İSMİ DAHİ BİZDEN OLACAK. Tıpkı BORA-12 UMTAŞ, CİRİT, TÜRKKUŞU, HÜRKUŞ, ATAK, BARBAROS HAYRETTİN PAŞA, HEYBELİADA,  ALTAY, TÜBİTAK, MARMARA gibi Dedik yaaaa; bir yandan çok güzel icraatlar, işler olurken diğer yandan da deve misali oluyor. Nasıl yani? Deveye sormuşlar.; boynun niye eğri. Deve durur mu?  Hemen cevabı yapıştırmış, NEREM DOĞRU Kİ. İşte bugün gelen bir mesaj. Hemen kopyala yapıştır yapalım A7C7W2G davet kodum ile sen de Hopi’ye üye ol, 5 Paracık kazan. Paracıkları Boyner,YKM veya Morhipo’da kullan. Kod 31.10.2018 tarihine kadar geçerlidir. İndirmek için https://goo.gl/F3b6KG Kampanya Şartları: https://goo.gl/keRYBu Gördünüz mü isimleri??? BOYNER... MORHİPO... Oda ne yahuuuuu!!! Evet, bundan önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, ayak oyunları, bir takım kelime oyunları ile bu ülkenin beyni ve ruhu ile dalga geçilmeyecek. Hem YERLİ!!! diyeceksin ama YERLİ DEĞİL öte yandan MİLLİ diyeceksin bir bakmışsın ki ...... !!!. Onun için MİLLİ ve YERLİ diyor isek, Traktör mü çıkarıyoruz, ismi YERLİ OLACAK. Araba mı yapacağız, ismi MİLLİ OLACAK. Dükkân mı açacağız,İSMİ BİZDEN OLACAK. Vs. Vs. Vs. Elhasıl ürettiğimiz her milli malzeme nasıl ki her parçası BİZDEN / TÜRK mühendis ve işletmeler tarafından yapılıyor/ yapılmış ise İSMİ DE bizden, ülkemden olacak. Üretilen ürünlerin üzerlerinde ve dahi  DÜKKANLARIN  İŞLETMELERİN LEVHALARI Ve PANOLARI dahi YERLİ, MİLLİ ve  TÜRKÇE olmalı. Ne dersiniz? Selâm ve dua ile Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 04 Ekim 2018 - Perşembe

Hem ürün hem isim milli ve yerli olmalı

Şu kefereler olmasa inanın kendimizi bir türlü bulamayacak istesekte özümüze dönemeyece(k)ğiz.
Yazdığımız ve dahi yazacaklarımızdan dolayı biraz gerilebilir, biraz da şahsımı  eleştirebilirsiniz. Her ikisine de açığım.
Dedik ya şu kefereler olmasa!

HELÂL SİZE DECCAL ÇARPIKLARI!!!
HELÂL SİZE BİZANSIN ÇOCUKLARI!!!
HELÂL SİZE...
İYİ Kİ VARSINIZ...
ABD nin  DOLAR OYUNU ile bozulan ve düzeltilmesi için büyük gayretler sarf edilen ülkemizde kısmen güzel vakalar oluyor.
Mesela, Ne? derseniz.

MİLLİ VE YERLİ ÜRÜNLERDE  ATRAKSİYONLAR!!!

Tüm ülkede, YERLİ VE DAHİ MİLLİ ÜRÜNLERİN kullanılması hususunda bir SEFERBERLİK BAŞLADI. Bugünden itibaren reyonlardaki tüm etiketler bakanlıkça alınan karar gereğince değiştirilmeye başlandı.. 
Başlandı, başlanılmasına da
GENE YILIK... 
GENE YAMUK... 
GENE EKSİK...
GENE SİLİK...
GENE İKİ YÜZLÜ ve RİYAKARCA bir şekilde DEVAM EDİYOR.
Neden İKİ YÜZLÜ?
Zira, YERLİ DİYORUZ , YERLİ DEĞİL?
MİLLİ DİYORUZ, MİLLİ DEĞİL?
Nasıl  yaniiiii bilader ? Nasılı varmı?
MİLLİ ve YERLİ ÜRÜNLER(İMİZ) diyor isek,
Hem benim ülkemde 
AYYILDIZLI BAYRAĞIN ALTINDA YAPILIYOR OLACAK,
Hem de;
İSMİ DAHİ BİZDEN OLACAK.
Tıpkı
BORA-12
UMTAŞ,
CİRİT,
TÜRKKUŞU,
HÜRKUŞ,
ATAK,
BARBAROS HAYRETTİN PAŞA,
HEYBELİADA, 
ALTAY,
TÜBİTAK,
MARMARA gibi
Dedik yaaaa; bir yandan çok güzel icraatlar, işler olurken diğer yandan da deve misali oluyor.
Nasıl yani? Deveye sormuşlar.; boynun niye eğri. Deve durur mu?  Hemen cevabı yapıştırmış, NEREM DOĞRU Kİ.
İşte bugün gelen bir mesaj. Hemen kopyala yapıştır yapalım


A7C7W2G davet kodum ile sen de Hopi’ye üye ol, 5 Paracık kazan. Paracıkları Boyner,YKM veya Morhipo’da kullan. Kod 31.10.2018 tarihine kadar geçerlidir. İndirmek için https://goo.gl/F3b6KG Kampanya Şartları: https://goo.gl/keRYBu
Gördünüz mü isimleri???
BOYNER...
MORHİPO...
Oda ne yahuuuuu!!!

Evet, bundan önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, ayak oyunları, bir takım kelime oyunları ile bu ülkenin beyni ve ruhu ile dalga geçilmeyecek. Hem YERLİ!!! diyeceksin ama YERLİ DEĞİL öte yandan MİLLİ diyeceksin bir bakmışsın ki ...... !!!.

Onun için MİLLİ ve YERLİ diyor isek,
Traktör mü çıkarıyoruz, ismi YERLİ OLACAK.
Araba mı yapacağız, ismi MİLLİ OLACAK.
Dükkân mı açacağız,İSMİ BİZDEN OLACAK.
Vs. Vs. Vs.

Elhasıl ürettiğimiz her milli malzeme nasıl ki her parçası BİZDEN / TÜRK mühendis ve işletmeler tarafından yapılıyor/ yapılmış ise İSMİ DE bizden, ülkemden olacak. Üretilen ürünlerin üzerlerinde ve dahi 
DÜKKANLARIN 
İŞLETMELERİN LEVHALARI Ve PANOLARI dahi
YERLİ,
MİLLİ ve 
TÜRKÇE olmalı.
Ne dersiniz?

Selâm ve dua ile
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.