Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

HAZIRLANIN!!! YENİ BİR FIRTINA VEYA TSUNAMİ GELİYOR

HAZIRLANIN YENİ BİR FIRTINA VEYA  TSUNAMİ GELİYOR! Seri bir yazıya başladık gidiyoruz. İ.B.B de çıkarılan işçilerin vicdanlarımızı sızlatan durumunu, İŞÇİ  DOSTU SENDİKALAR(!) NE KADAR DELİKANLI OLDUĞUNUZU Bİ GÖRELİM Mİ?  diyerek işten çıkarılan kardeşlerimizin  acı, üzüntü, elem, yokluk, sıkıntı ve çile ile dolu, iki aya yaklaşan direnişlerinde sendikaların bu elem dolu tabloya çare bulmalarını anlatmaya çalışmış idik. Sonrasında da yapılan dönüşlere istinaden DANA DİŞİ gibi SENDİKA BAŞKANLARININ aldıkları maaşlarını hakedecek çalışmalar ile KIŞ GELMEDEN İŞTEN ATILAN EMEKÇİLERİN durumuna bir an önce TEPELERDEN BİR EL(!) DOKUNMADAN gerekeni yapmalarını istemiş ve bunu da İŞÇİ DOSTU SENDİKALAR (!)  VE ONLARIN CEVVAL BAŞKANLARINA.  diye yazarak tepkimizi, dilek ve temennilerimizi belirtmiş idik. Lâkin ne gün bitiyor, nede gündem. Bizler bunları yazarken İstanbul'un gölge belediye başkanı veya EŞBAŞKANI Canan KAFTANCIOĞLU daha vahim bir açıklama yaptı.  Bu açıklamaya sebeb ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, BELBİM, MEDYA A.Ş., İSFALT ve İSTGÜVEN şirketlerindeki görevlerine son verilen bir grup işçinin, dün CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmış olması idi. Ellerinde "Ey Kılıçdaroğlu namus sözün seçime kadar mıydı?", "Ey İmamoğlu hani kimse işinden olmayacaktı?" yazılı dövizler bulunan işçiler günlerdir devam eden ilgisizlikten şikâyet ediyorlardı. İşte tam bu esnada yani İşçilerin eylemi sırasında binaya İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gelir.  Kaftancıoğlu, "Sizler seçim dönemi içerisinde işe alındınız. Birkaç gün içerisinde iş bulabilirsiniz. Fakat  İSTANBULDA 200 BİN İNSANIN CV'si VAR.  ONLAR İŞE ALINACAK. dedi.  Şaka mi desek, tehdit mi desek. Ne derseniz deyin inanın ELLE TUTULACAK HİÇ BİR YANI YOK! Evet beyler, Sayın sendika başkanları... Sayın sanayii odaları... Sayın fabrikatörler... Hazırlanın YENİ BİR FIRTINA veya  TSUNAMİ GELİYOR. Bu nedir, biliyorsunuz değil mi? 200.000 İnsan işten çıkarılacak. 800.000 bin ekmek bekleyen... 800.000 bin mutsuz... 800.000 bin huzursuz .. 800.000 bin gözü yaşlı... Anne...  Baba... Eş... Çocuklar... ve daha nice.... FIRTINA: İstanbul'da 200 bin insanın CV'si var. Onlar işe alınacak. TSUNAMİ: İstanbul'da 200 bin insanın CV'si var. Onlar işe alınacak. SONUÇ: STRES İÇİNDE BEKLEYEN 200.000 BİN İŞÇİ ve onların EŞ, ÇOLUK, ÇOCUK... Şimdi bu yapılanlara ne diyelim? Şimdi bunu yapanlara ne diyelim? Güzel bir söz var. Derler ki... KAN VE KEMİK TÜM İNSANLARDA BULUNUR. FARKLI OLAN YÜREK VE NİYETTİR. Marlo Morgan Siz Sendikalar... Siz sendikanın liderleri... Yeni bir faciaları engellemek mi istiyorsunuz? O halde bir an önce şu İŞTEN ÇIKARMALARA ve ÇIKARILANLARA KIŞ GELMEDEN  BİR ÇARE BULUN. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2019 - Perşembe

HAZIRLANIN!!! YENİ BİR FIRTINA VEYA TSUNAMİ GELİYOR

HAZIRLANIN YENİ BİR FIRTINA VEYA  TSUNAMİ GELİYOR!


Seri bir yazıya başladık gidiyoruz.
İ.B.B de çıkarılan işçilerin vicdanlarımızı sızlatan durumunu,
İŞÇİ  DOSTU SENDİKALAR(!) NE KADAR DELİKANLI OLDUĞUNUZU Bİ GÖRELİM Mİ? 
diyerek işten çıkarılan kardeşlerimizin  acı, üzüntü, elem, yokluk, sıkıntı ve çile ile dolu, iki aya yaklaşan direnişlerinde sendikaların bu elem dolu tabloya çare bulmalarını anlatmaya çalışmış idik.

Sonrasında da yapılan dönüşlere istinaden DANA DİŞİ gibi SENDİKA BAŞKANLARININ aldıkları maaşlarını hakedecek çalışmalar ile KIŞ GELMEDEN İŞTEN ATILAN EMEKÇİLERİN durumuna bir an önce TEPELERDEN BİR EL(!) DOKUNMADAN gerekeni yapmalarını istemiş ve bunu da

İŞÇİ DOSTU SENDİKALAR (!)  VE ONLARIN CEVVAL BAŞKANLARINA. 
diye yazarak tepkimizi, dilek ve temennilerimizi belirtmiş idik.

Lâkin ne gün bitiyor, nede gündem. Bizler bunları yazarken İstanbul'un gölge belediye başkanı veya EŞBAŞKANI Canan KAFTANCIOĞLU daha vahim bir açıklama yaptı. 

Bu açıklamaya sebeb ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, BELBİM, MEDYA A.Ş., İSFALT ve İSTGÜVEN şirketlerindeki görevlerine son verilen bir grup işçinin, dün CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmış olması idi.

Ellerinde "Ey Kılıçdaroğlu namus sözün seçime kadar mıydı?", "Ey İmamoğlu hani kimse işinden olmayacaktı?" yazılı dövizler bulunan işçiler günlerdir devam eden ilgisizlikten şikâyet ediyorlardı.

İşte tam bu esnada yani İşçilerin eylemi sırasında binaya İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gelir.  Kaftancıoğlu, "Sizler seçim dönemi içerisinde işe alındınız. Birkaç gün içerisinde iş bulabilirsiniz. Fakat 
İSTANBULDA 200 BİN İNSANIN CV'si VAR. 
ONLAR İŞE ALINACAK. dedi. 
Şaka mi desek, tehdit mi desek.
Ne derseniz deyin inanın ELLE TUTULACAK HİÇ BİR YANI YOK!

Evet beyler,
Sayın sendika başkanları...
Sayın sanayii odaları...
Sayın fabrikatörler...
Hazırlanın YENİ BİR FIRTINA veya  TSUNAMİ GELİYOR.

Bu nedir, biliyorsunuz değil mi?
200.000 İnsan işten çıkarılacak.
800.000 bin ekmek bekleyen...
800.000 bin mutsuz...
800.000 bin huzursuz ..
800.000 bin gözü yaşlı...
Anne... 
Baba...
Eş...
Çocuklar...
ve daha nice....

FIRTINA: İstanbul'da 200 bin insanın CV'si var. Onlar işe alınacak.

TSUNAMİ: İstanbul'da 200 bin insanın CV'si var. Onlar işe alınacak.

SONUÇ: STRES İÇİNDE BEKLEYEN 200.000 BİN İŞÇİ ve onların EŞ, ÇOLUK, ÇOCUK...

Şimdi bu yapılanlara ne diyelim?
Şimdi bunu yapanlara ne diyelim?
Güzel bir söz var.
Derler ki...

KAN VE KEMİK TÜM İNSANLARDA BULUNUR. FARKLI OLAN YÜREK VE NİYETTİR.
Marlo Morgan

Siz Sendikalar...
Siz sendikanın liderleri...
Yeni bir faciaları engellemek mi istiyorsunuz?
O halde bir an önce şu İŞTEN ÇIKARMALARA ve ÇIKARILANLARA KIŞ GELMEDEN  BİR ÇARE BULUN.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.