Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

HAİNE DÜŞMAN BİLE GÜVENMEZ ONU SADECE KULLANIR...

HAİNE DÜŞMAN BİLE GÜVENMEZ  ONU SADECE KULLANIR... Hain... Hainler... Vatanına... Emniyet güçlerine... Masumlara... Kadın, erkek... Genç yaşlı demeden üzerine tank... Üstlerine uçak ve bombalar atanlar... Veya... Türkmenler’e silah gönderen Türkiye’nin sırlarını açığa çıkaran buna da “Devlet memuru değil gazeteciyiz” diye kılıf uyduran sözüm ona gazeteciler .. Veya dış operasyonlarda bulunan istihbarat elemanlarının şehit olduktan sonra  boy boy resim ve isimlerini ifşa edenler... Üstelik bunlar fena halde işbirlikçilerdirde haaaa. Kimlerle mi? Valla soru çok basit. Cevabı ise ondan daha da basit. Elbette,  Sovyetler, Avrupa Birliği, İsrail, İngiltere; seç beğen al. Veya... Veya... Veya lar bu memlekette  hiç bitmiyor emin olun hiç bitmeyecek. Zira Anadolu devasa zenginliklere sahip eşsiz bir memleket ve bu eşsiz memleket, ülkem üzerinde planları olan yerli ve yabancı aç kurtların âdeta ağızlarından  salyalarını akıttırıyor. Peki ne yapacağız? Ne yapmalıyız? Gençlerimizin akılları âdeta bir karış havada.  Ne siyasetle... Ne ekonomi ile... Ne sosyal olaylarla alakaları var. Tabir-i caiz ise derler ya hani "bir eli de cımbız bir elinde ayna umurunda mı dünya" maalesef gençlerimizin büyük bir kesimi bu ahval içerisinde  HAİNE DÜŞMAN BİLE GÜVENMEZ  ONU SADECE KULLANIR. İBRETLİK TARİHİ BİR OLAY ●Moğol askeri Buhara’yı kuşattığında, uzun süre şehri teslim alamadı. Cengiz Han, Buhara halkına haber gönderdi: -Silahlarını bırakıp bize teslim olanlar güven içinde olacak, ama bize direnenlere asla eman verilmeyecek. Müslümanlar iki grup oldu: -Bir grup; asla teslim olmayalım, ölürsek şehit, kalırsak da gazi olur, şerefimizle yaşarız deyip silâh kuşandılar. - Diğer grup ise; kan dökülmesine sebep olmayalım, sulh iyidir, Silah ve asker olarak onlardan daha azız, gücümüz onlara yetmez diyerek teslim oldular. ●Cengiz Han, TESLİM oanlara;  "Direnenlere karşı bize yardımcı olun, gâlip geldiğimizde şehrin yönetimini size bırakalım" vaadinde bulundu. ● iki müslüman grup savaşmaya başladı. Moğollar’ın da yardımı ile, teslim olanlar galip geldi. ● Savaştan sonra Cengiz Han teslim olanların silahlarını toplattı ve kafalarını kestirdikten sonra o meşhur sözünü söyledi: -“Eğer güvenilir olsalardı, bizim için kardeşleri ile savaşmazlardı. Kardeşlerine bunu yapanlar, yarın aynısını bize de yapar.” Ne yapılacak sorusuna yılların ötesinden gelen bir cevap.  Dikkatle bir kez... Sonra bir kez daha... Mümkünse bir kez daha okuyun. Bu yazı; Kalleşlere... Zalimlere... Hainlere... Alçaklara... Dalkavukluk uğruna, müslüman kardeşlerine karşı cephe ve vaziyet alanlara ithafdır... Tarih tekerrür eder mi? Malesef tarih tekerrür eder. Zira hiç bir zaman, Yapanlardan... Yapılanlardan... asla ve asla ders almıyor, alamıyoruz. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2020 - Cumartesi

HAİNE DÜŞMAN BİLE GÜVENMEZ ONU SADECE KULLANIR...

HAİNE DÜŞMAN BİLE GÜVENMEZ 
ONU SADECE KULLANIR...

Hain...
Hainler...
Vatanına...
Emniyet güçlerine...
Masumlara...
Kadın, erkek...
Genç yaşlı demeden üzerine tank...
Üstlerine uçak ve bombalar atanlar...

Veya...
Türkmenler’e silah gönderen Türkiye’nin sırlarını açığa çıkaran buna da “Devlet memuru değil gazeteciyiz” diye kılıf uyduran sözüm ona gazeteciler ..

Veya dış operasyonlarda bulunan istihbarat elemanlarının şehit olduktan sonra  boy boy resim ve isimlerini ifşa edenler...

Üstelik bunlar fena halde işbirlikçilerdirde haaaa.

Kimlerle mi? Valla soru çok basit. Cevabı ise ondan daha da basit.
Elbette, 
Sovyetler, Avrupa Birliği, İsrail, İngiltere; seç beğen al.

Veya...
Veya...
Veya lar bu memlekette  hiç bitmiyor emin olun hiç bitmeyecek. Zira Anadolu devasa zenginliklere sahip eşsiz bir memleket ve bu eşsiz memleket, ülkem üzerinde planları olan yerli ve yabancı aç kurtların âdeta ağızlarından  salyalarını akıttırıyor.

Peki ne yapacağız?
Ne yapmalıyız?
Gençlerimizin akılları âdeta bir karış havada. 
Ne siyasetle...
Ne ekonomi ile...
Ne sosyal olaylarla alakaları var.
Tabir-i caiz ise derler ya hani "bir eli de cımbız bir elinde ayna umurunda mı dünya" maalesef gençlerimizin büyük bir kesimi bu ahval içerisinde 

HAİNE DÜŞMAN BİLE GÜVENMEZ 
ONU SADECE KULLANIR.

İBRETLİK TARİHİ BİR OLAY

●Moğol askeri Buhara’yı kuşattığında, uzun süre şehri teslim alamadı. Cengiz Han, Buhara halkına haber gönderdi:

-Silahlarını bırakıp bize teslim olanlar güven içinde olacak, ama bize direnenlere asla eman verilmeyecek.

Müslümanlar iki grup oldu:

-Bir grup; asla teslim olmayalım, ölürsek şehit, kalırsak da gazi olur, şerefimizle yaşarız deyip silâh kuşandılar.

- Diğer grup ise; kan dökülmesine sebep olmayalım, sulh iyidir, Silah ve asker olarak onlardan daha azız, gücümüz onlara yetmez diyerek teslim oldular.

●Cengiz Han, TESLİM oanlara; 
"Direnenlere karşı bize yardımcı olun, gâlip geldiğimizde şehrin yönetimini size bırakalım" vaadinde bulundu.

● iki müslüman grup savaşmaya başladı. Moğollar’ın da yardımı ile, teslim olanlar galip geldi.

● Savaştan sonra Cengiz Han teslim olanların silahlarını toplattı ve kafalarını kestirdikten sonra o meşhur sözünü söyledi:

-“Eğer güvenilir olsalardı, bizim için kardeşleri ile savaşmazlardı.
Kardeşlerine bunu yapanlar, yarın aynısını bize de yapar.”

Ne yapılacak sorusuna yılların ötesinden gelen bir cevap. 
Dikkatle bir kez...
Sonra bir kez daha...
Mümkünse bir kez daha okuyun.

Bu yazı;
Kalleşlere...
Zalimlere...
Hainlere...
Alçaklara...
Dalkavukluk uğruna, müslüman kardeşlerine karşı cephe ve vaziyet alanlara ithafdır...

Tarih tekerrür eder mi?
Malesef tarih tekerrür eder.
Zira hiç bir zaman,
Yapanlardan...
Yapılanlardan...
asla ve asla ders almıyor, alamıyoruz.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.