Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

FATİH ALTAYLI, ACABA ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Bir toplantı... Modaratör, Fatih ALTAYLI... Konuk, Prof.Dr. Celâl ŞENGÖR. Prof. Dr. Şengör, toplantı esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Fatih Sultan Mehmet ve Pîrî Reis’in kişiliklerinden bahsettiği sırada, “Coğrafi kitaplara olan merakı müthiş. Coğrafya hastası bir sürü şeyi topluyor. Ben onu diyorum; Pîrî Reis’in hayatındaki en büyük talihsizliği KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN gibi bir SALAĞIN zamanında doğmuş olmasıdır. Fatih zamanında Pîrî Reis olaydı inanır mısınız bugün bizim sömürge imparatorluğumuz vardı. Çok samimi söylüyorum bugün biz Amerika’ya falan gitmiştik” gibi boyundan büyük küstahça, adî ve alçakça laflar etti. Bunun üzerine toplantının moderatörlüğünü yapan Gazeteci-Yazar Fatih Altaylı ise, Şengör’ün konuşmasının ardından,  “Tamam mı, yeter midir arkadaşlar? Celal Hoca’yı daha fazla konuşturmayalım da yarın internette hakkında olumsuz şeyler okumayalım” ifadelerini kullanmıştı. Tabii ki olay sıradan bir olay olmadığı gibi, öyle sıradan bir şekilde de kapanacak  değildi. Zira, aydın tabirini kullanmaktan imtina ettiğim sözüm ona ŞENGÜL hoca için ertesi günü gazete köşelerinde ve internet portallarında bu küstahça ifadelerinden dolayı  yazılar yazıldı ve çizildi. Küstah hoca hızını alamayıp birkaç gün sonrada  GAZETECİLERE KÜSTAHÇA ifadeler kullandı. O günden sonra merak ve heyecanla bekliyorum; bekliyorum ki oturumun moderatörlüğünü yapan Fatih ALTAYLI bir yazı yazdı mı? yazacak mı? diye. Zira; ŞENGÜL hoca bir kaç gün sonraki ifadesinde de FATİH ALTAYLI gibi gazetecilere KÜSTAHÇA HAKARET etmişti. Üç gündür bakıyorum yok, bakıyorum yok, gene  yok gene yok!!! Neyse, Hürriyetin baş yazarı hızlı kalemşör Ertuğrul ÖZKÖK, yazmasını beklediğimiz Fatih Altaylı'nın yerine  güzel bir yazı yazmış. Yazıda, konumuzu ilgilendiren kısmını alacağız.  Şayet ilgilenen okuyucularımız olursa  03 Mart 2018 - 09:37:31Hürriyet Haber  den yazının tamamını okuyabilirler. *** Ya sen Celal hocam... Okumuşsun... İstanbul Teknik Üniversitesi gibi güzide bir okulun öğretim üyesisin... Adının başında pozitif bir bilimden alınmış profesörlük unvanı var... Nedir Allah aşkına Kanuni Sultan Süleyman hakkında ettiğin bu pespaye sözler... *** Bu ülkenin tarihinde onca zafere imza atmış bir sultan hakkında edilecek laf mı bu yani... *** Sevmedik hocam... Hiç hoşumuza gitmedi... Gözümüzden epey düştün yani... Öteki mahallenin o ağzına geleni söyleyenleri kadar düştün... *** Bilesin yani... İstiyor ve bekliyoruz; bu tiyatroda başrol oyuncusu sözüm ona AYDIN(!) geçinen ŞÜKRÜ hoca gibi;  FİGÜRAN FATİH ALTAYLI'dan da  BİR ÖZÜR BİR TEKZİB BİR AF DİLEME B E K L İ Y O R U Z!!! Bekleyelim. Bakalım beklediğimiz gerçekleşecek mi? Ne dersiniz? Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN   
Ekleme Tarihi: 08 Mart 2018 - Perşembe

FATİH ALTAYLI, ACABA ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Bir toplantı...
Modaratör, Fatih ALTAYLI...
Konuk, Prof.Dr. Celâl ŞENGÖR.
Prof. Dr. Şengör, toplantı esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Fatih Sultan Mehmet ve Pîrî Reis’in kişiliklerinden bahsettiği sırada, “Coğrafi kitaplara olan merakı müthiş. Coğrafya hastası bir sürü şeyi topluyor. Ben onu diyorum; Pîrî Reis’in hayatındaki en büyük talihsizliği KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN gibi bir SALAĞIN zamanında doğmuş olmasıdır. Fatih zamanında Pîrî Reis olaydı inanır mısınız bugün bizim sömürge imparatorluğumuz vardı. Çok samimi söylüyorum bugün biz Amerika’ya falan gitmiştik” gibi boyundan büyük küstahça, adî ve alçakça laflar etti.

Bunun üzerine toplantının moderatörlüğünü yapan Gazeteci-Yazar Fatih Altaylı ise, Şengör’ün konuşmasının ardından, 
“Tamam mı, yeter midir arkadaşlar? Celal Hoca’yı daha fazla konuşturmayalım da yarın internette hakkında olumsuz şeyler okumayalım” ifadelerini kullanmıştı.

Tabii ki olay sıradan bir olay olmadığı gibi, öyle sıradan bir şekilde de kapanacak  değildi. Zira, aydın tabirini kullanmaktan imtina ettiğim sözüm ona ŞENGÜL hoca için ertesi günü gazete köşelerinde ve internet portallarında bu küstahça ifadelerinden dolayı  yazılar yazıldı ve çizildi.
Küstah hoca hızını alamayıp birkaç gün sonrada 
GAZETECİLERE KÜSTAHÇA ifadeler kullandı. O günden sonra merak ve heyecanla bekliyorum; bekliyorum ki oturumun moderatörlüğünü yapan Fatih ALTAYLI bir yazı yazdı mı? yazacak mı? diye.
Zira; ŞENGÜL hoca bir kaç gün sonraki ifadesinde de FATİH ALTAYLI gibi gazetecilere KÜSTAHÇA HAKARET etmişti.
Üç gündür bakıyorum yok, bakıyorum yok, gene  yok gene yok!!!
Neyse, Hürriyetin baş yazarı hızlı kalemşör Ertuğrul ÖZKÖK, yazmasını beklediğimiz Fatih Altaylı'nın yerine  güzel bir yazı yazmış.
Yazıda, konumuzu ilgilendiren kısmını alacağız. 
Şayet ilgilenen okuyucularımız olursa 

03 Mart 2018 - 09:37:31Hürriyet Haber 
den yazının tamamını okuyabilirler.

***
Ya sen Celal hocam...
Okumuşsun...
İstanbul Teknik Üniversitesi gibi güzide bir okulun öğretim üyesisin...
Adının başında pozitif bir bilimden alınmış profesörlük unvanı var...
Nedir Allah aşkına Kanuni Sultan Süleyman hakkında ettiğin bu pespaye sözler...

***

Bu ülkenin tarihinde onca zafere imza atmış bir sultan hakkında edilecek laf mı bu yani...

***
Sevmedik hocam...
Hiç hoşumuza gitmedi...
Gözümüzden epey düştün yani...
Öteki mahallenin o ağzına geleni söyleyenleri kadar düştün...

***
Bilesin yani...

İstiyor ve bekliyoruz; bu tiyatroda başrol oyuncusu sözüm ona AYDIN(!) geçinen ŞÜKRÜ hoca gibi; 
FİGÜRAN FATİH ALTAYLI'dan da 

BİR ÖZÜR
BİR TEKZİB
BİR AF DİLEME
B E K L İ Y O R U Z!!!

Bekleyelim.
Bakalım beklediğimiz gerçekleşecek mi?
Ne dersiniz?

Selâm ve dua ile 
Bülent ERTEKİN 



 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.