Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

EY MCKİNSEY, BİR MOKTAN ANLAMlYORSUNUZ.

Yerel seçimlerden sonra; Ey McKinsey, sen kim oluyorsun da bize akıl vermeye kalkıyorsun. Bizim senin aklına ihtiyacımız yok; biz milli ve yerliyiz! Der, buradan yüksek siyaset yapar demiştim. Yanılmışım. Çok erken oldu; gelmeden kovuldu, daha karpuz bile kesmeden gönderildi... (Ergün AYDOĞAN HaberlerAnkara) Haberler Ankara internet portalının değerli yazarlarından olan ve benimde özenle yazılarını takip ettiğin Ergün AYDOĞAN abimizin bir kaç gün önce yayınlanan yukarıda  makalesinden bir paragrafı sizlerle paylaştım.  Bu paylaşımdan önce gene değerli okuyucularınız ve abilerimizden gelen bir yazı yâda bir fıkra diyelim tarafıma gönderildi. Ergün AYDOĞAN abimizin yazısını okuyunca bu fıkra tam da buna uydu dedim. İşte size o fıkra gelin yazıdan sonra bir de bu fıkrayı okuyalım yüzlerimiz tebessüm etsin. ******** Çobanın biri, dere kenarında koyunlarını otlatırken yanına bir Jeep yanaşır ve içinden Ray_Ban gözlüklü, Hermes kravatlı bir adam iner. Şöyle bir teklifte bulunur ; -Kaç tane koyunun olduğunu bilirsem, bana bir tanesini verir misin ? Çoban, bir yabancı adama bir de koyunlarına bakar ve tamam der. Adam, telefonunu ,bilgisayarına bağlayıp NASA sitelerinden birine girer GPS ni kullanarak yeri tarar ,database ve logaritma ile 60 Excelde 50 sayfa rapor hazırlar ve çobana dönerek  -"Tam 983 adet koyunun var " der. Çoban,  -Doğru , bir koyun alabilirsiniz der, Adam, koyunu alır ve jeepin bagajına koyarken çoban ; -Bir dakika, ben sizin nerede çalıştığınızı bilirsem bana koyunumu geri verir misiniz? Adam, kabul eder. Bunun üzerine çoban "ABD'li McKinsey "de çalışan bir uzmansınız. Adam, hayretle  -"Nasıl bildin?" der. Çoban; -BURAYA ÇAĞRILMADAN GELDİNİZ,  -BENİM BİLDİĞİM ŞEYİ BANA SÖYLEDİNİZ.. -KOYUNUMU İSTEDİNİZ.  -EN ÖNEMLİSİ, BİR MOKTAN ANLAMlYORSUNUZ.  ÇÜNKÜ; KOYUN DİYE KÖPEĞİMİ ALDINIZ... Erdoğan, ''Bütün bakan arkadaşlarıma söyledim, bunlardan (McKinsey) fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz'' dedi. NOKTA. Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 09 Ekim 2018 - Salı

EY MCKİNSEY, BİR MOKTAN ANLAMlYORSUNUZ.

Yerel seçimlerden sonra; Ey McKinsey, sen kim oluyorsun da bize akıl vermeye kalkıyorsun. Bizim senin aklına ihtiyacımız yok; biz milli ve yerliyiz! Der, buradan yüksek siyaset yapar demiştim. Yanılmışım. Çok erken oldu; gelmeden kovuldu, daha karpuz bile kesmeden gönderildi...
(Ergün AYDOĞAN HaberlerAnkara)

Haberler Ankara internet portalının değerli yazarlarından olan ve benimde özenle yazılarını takip ettiğin Ergün AYDOĞAN abimizin bir kaç gün önce yayınlanan yukarıda  makalesinden bir paragrafı sizlerle paylaştım. 
Bu paylaşımdan önce gene değerli okuyucularınız ve abilerimizden gelen bir yazı yâda bir fıkra diyelim tarafıma gönderildi. Ergün AYDOĞAN abimizin yazısını okuyunca bu fıkra tam da buna uydu dedim. İşte size o fıkra gelin yazıdan sonra bir de bu fıkrayı okuyalım yüzlerimiz tebessüm etsin.

********

Çobanın biri, dere kenarında koyunlarını otlatırken yanına bir Jeep yanaşır ve
içinden Ray_Ban gözlüklü, Hermes kravatlı bir adam iner.
Şöyle bir teklifte bulunur ;

-Kaç tane koyunun olduğunu bilirsem, bana bir tanesini verir misin ?
Çoban, bir yabancı adama bir de koyunlarına bakar ve tamam der.
Adam, telefonunu ,bilgisayarına bağlayıp NASA sitelerinden birine girer GPS ni kullanarak yeri tarar ,database ve logaritma ile 60 Excelde 50 sayfa rapor hazırlar ve çobana dönerek 

-"Tam 983 adet koyunun var " der.
Çoban, 
-Doğru , bir koyun alabilirsiniz der,
Adam, koyunu alır ve jeepin bagajına koyarken çoban ;

-Bir dakika, ben sizin nerede çalıştığınızı bilirsem bana koyunumu geri verir misiniz?

Adam, kabul eder. Bunun üzerine çoban "ABD'li McKinsey "de çalışan bir uzmansınız.
Adam, hayretle 

-"Nasıl bildin?" der.
Çoban;

-BURAYA ÇAĞRILMADAN GELDİNİZ, 

-BENİM BİLDİĞİM ŞEYİ BANA SÖYLEDİNİZ..

-KOYUNUMU İSTEDİNİZ. 

-EN ÖNEMLİSİ, BİR MOKTAN ANLAMlYORSUNUZ. 

ÇÜNKÜ; KOYUN DİYE KÖPEĞİMİ ALDINIZ...

Erdoğan, ''Bütün bakan arkadaşlarıma söyledim, bunlardan (McKinsey) fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz'' dedi.

NOKTA.

Selâm ve dua ile 
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.