Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

ENSAR RUHUNU ARIYORUZ" DİYENLERE

"ENSAR RUHUNU ARIYORUZ" DİYENLERE.  Ne desem... Ne söylesem bilemedim. Bir yazana baktım. Bir de yazdığına... Yazan(lar) ile... Yıllarca aynı mahallenin... Aynı dava... Aynı inanç... Aynı gaye üzerinde hayatımızı istikamet üzerinde bir ve beraber yaşadıklarımız... Bir  haber bu makaleyi yazmama vesile oldu. Haber:  BİLHASSA İDLİB’DEKİ ÇATIŞMALARIN ŞİDDETLENMESİ ÜZERİNE YOLLARA DÜŞEN SIĞINMACILARIN DRAMI KARŞISINDAKİ DUYARSIZLIK VİCDANLARI SIZLATIYOR. “Kapıdan değil, Meriç’ten geçin” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün 09.15 itibarıyla Türkiye topraklarından ayrılıp Edirne'den Yunanistan'a geçen göçmen sayısının 130.469 olduğunu bildirirken, geçiş için Pazarkule Sınır Kapısına gelenlere “Buradan geçemezsiniz” diyerek müsaade etmeyen polisler Meriç nehrinden geçmeleri tavsiyesinde bulunuyorlar. Evet. Yazının başlığı ve ana teması bu. Buradan da NEREDE MUHACİRLİK RUHU!!! ile âdeta bel altından vurmaya çalışılıyor. Malumunuz Suriye'deki zalim Esad rejiminden kaçan 4.0000.000 mülteci  kardeşimiz ENSAR RUHU ile bu ülkede, hiç bir ülkede göçmenlere tanınmayan bir çok yaşamsal kolaylıkları sağlaması ile hayatlarını devam etmektedirler. Elbette bu demek değildir ki bir elleri yağda, bir elleri balda, beş yıldızlı konaklarda sefa sürüyorlar. Asla!!!  Rabbim kimseyi evinden, vatanından ayrı kılmasın. Gelinen noktada ilk günden bugüne kadar "TÜM MÜMİNLER KARDEŞTİR" ilahi emrine istinaden, elimizden geldiğince maddi ve manevi yardımda bulunduk. Olmadı, olanlardan istedik. Onlarda karınca kararınca ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Ben buna şahidim. Biz buna şahidiz. Ve tüm bunları yapar iken tüm müminler kardeştir  ve ENSAR MUHACİR sırrına binaen yaptık. Dün düşüncemiz... Gayretimiz... Yüreğimiz... Ne ise bugünde aynı. Siz??? Söyleyin şimdi... Bu başlık... NEREDE MUHACİRLİK RUHU! Neye??? Kime??? Neden??? Niçin??? Hangi izme??? Hangi dinin akaidlerine göre atıyorsunuz. Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Hangi lider... Hangi parti başkanı.. Kim? Kollarından tuttuda, vatanlarından uzak, garib bir şekilde yaşayan bu kardeşlerimize, YETER ARTIK!!!   GİDİN!!! İSTENİLMİYORSUNUZ! mu dedi. Muhacir kardeşlerimizi dün nasıl yüreğimize bastık ise bugünde aynı yerdeler.  Lâkin; GİTMEK İSTEYENİDE ZORLA  BU VATAN TOPRAKLARINDA TUTAMAYIZ. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 05 Mart 2020 - Perşembe

ENSAR RUHUNU ARIYORUZ" DİYENLERE

"ENSAR RUHUNU ARIYORUZ" DİYENLERE. 

Ne desem...
Ne söylesem bilemedim.
Bir yazana baktım.
Bir de yazdığına...

Yazan(lar) ile...
Yıllarca aynı mahallenin...
Aynı dava...
Aynı inanç...
Aynı gaye üzerinde hayatımızı istikamet üzerinde bir ve beraber yaşadıklarımız...

Bir  haber bu makaleyi yazmama vesile oldu. Haber: 
BİLHASSA İDLİB’DEKİ ÇATIŞMALARIN ŞİDDETLENMESİ ÜZERİNE YOLLARA DÜŞEN SIĞINMACILARIN DRAMI KARŞISINDAKİ DUYARSIZLIK VİCDANLARI SIZLATIYOR.

“Kapıdan değil, Meriç’ten geçin”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün 09.15 itibarıyla Türkiye topraklarından ayrılıp Edirne'den Yunanistan'a geçen göçmen sayısının 130.469 olduğunu bildirirken, geçiş için Pazarkule Sınır Kapısına gelenlere “Buradan geçemezsiniz” diyerek müsaade etmeyen polisler Meriç nehrinden geçmeleri tavsiyesinde bulunuyorlar.

Evet.
Yazının başlığı ve ana teması bu. Buradan da NEREDE MUHACİRLİK RUHU!!! ile âdeta bel altından vurmaya çalışılıyor.

Malumunuz Suriye'deki zalim Esad rejiminden kaçan 4.0000.000 mülteci  kardeşimiz ENSAR RUHU ile bu ülkede, hiç bir ülkede göçmenlere tanınmayan bir çok yaşamsal kolaylıkları sağlaması ile hayatlarını devam etmektedirler. Elbette bu demek değildir ki bir elleri yağda, bir elleri balda, beş yıldızlı konaklarda sefa sürüyorlar. Asla!!! 
Rabbim kimseyi evinden, vatanından ayrı kılmasın.

Gelinen noktada ilk günden bugüne kadar "TÜM MÜMİNLER KARDEŞTİR" ilahi emrine istinaden, elimizden geldiğince maddi ve manevi yardımda bulunduk. Olmadı, olanlardan istedik. Onlarda karınca kararınca ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Ben buna şahidim. Biz buna şahidiz. Ve tüm bunları yapar iken tüm müminler kardeştir  ve ENSAR MUHACİR sırrına binaen yaptık.
Dün düşüncemiz...
Gayretimiz...
Yüreğimiz...
Ne ise bugünde aynı.

Siz???
Söyleyin şimdi...
Bu başlık...
NEREDE MUHACİRLİK RUHU!
Neye???
Kime???
Neden???
Niçin???
Hangi izme???
Hangi dinin akaidlerine göre atıyorsunuz.

Hiç mi vicdanınız sızlamadı?
Hangi lider...
Hangi parti başkanı..
Kim?
Kollarından tuttuda, vatanlarından uzak, garib bir şekilde yaşayan bu kardeşlerimize,
YETER ARTIK!!!  
GİDİN!!!
İSTENİLMİYORSUNUZ! mu dedi.

Muhacir kardeşlerimizi dün nasıl yüreğimize bastık ise bugünde aynı yerdeler. 
Lâkin;
GİTMEK İSTEYENİDE ZORLA  BU VATAN TOPRAKLARINDA TUTAMAYIZ.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.