Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

BUGÜN BABANIZ İLE HELÂLLEŞTİNİZ Mİ?

BABANIZ İLE HELÂLLEŞTİNİZ Mİ? Bugünkü yazımız fazla uzun olmayacak.  Neden mi?  Zira, annemden acayip derecede FIRÇA YEDİM!!! "Hadi canım, o kadar da değil diyebilirsiniz. İnanın.   Gerçekten de böyle.  Sebebine gelince.  Hemen hemen hergün çıkan yazılarımı anneme gönderiyorum.Tabiiki çıkan makaleler biraz UZUN,  biraz da YAZILAR KÜÇÜK olunca annemde okuyamıyor ve yazıyı  bırakıyor.  İşte şahsıma atılan FIRÇANIN SEBEBİ bu. Bugün bu nedenle makalemiz biraz kısa.  Lâkin İBRET DOLU. OKUNMASI... İBRET ALINMASI DUASI İLE. ............... Hârun REŞİD devri vezirlerinden Fazl bin Yahyâ el-Bermekî'de baras hastalığı (alaca-vitiligo) vardı. Nedîmlerini topladı ve ‘Zamanımızda Irak, Horasan, Şam ve İran'da en meşhûr ve tecrübeli hekim kimdir?'  diye sordu.   “Şiraz'daki Caslık isminde bir hekimdir.” dediler.   Hemen hediyelerle bir heyet gönderdi ve onu Bağdat'a getirtti. Sonra onu imtihan için;  ‘Benim ayaklarımda bir hastalık var, tedavi ediniz' dedi. Hekim ona bir perhiz tarif etti  ve bazı şeyleri yememesini söyledi. Fazl perhize riayet etmedi. Ertesi gün hekim idrar nümunesi istedi.  Tetkikten sonra; “Ben nasıl sizi tedavi edeyim, ne dediysem aksini yapmışsınız” dedi. Fazl bin Yahya, onun mahâretini görüp memnun oldu ve onu imtihan için yaptığını söyledi.  Sonra asıl hastalığını söyledi.  Hekim, ne türlü tedavi ettiyse günler geçti ama hastalık geçmedi.  Bunun üzerine Fazl'a: “Efendim, size her türlü ilacı yaptım, amma fayda etmedi. " Öyle zannediyorum ki BABAnız size darılmıştır, sizden razı değildir." "Onu razı etmedikçe sizden bu hastalık gitmez, tedavi mümkün değildir” dedi. Fazl hemen o gece babası Yahyâ'nın yanına gitti. Onun ayaklarına kapanıp râzı etti. Bundan sonra hekimin tedavisi fayda verdi ve kısa zamanda iyileşti.  Fazl, hekime: “Hastalığımın, pederimin bana gazablanmasından olduğunu nereden bildin?”  diye sordu.   Hekim, şöyle cevap verdi: “Ben bu hastalığa iyi geleceğini bildiğim her neyi denediysem fayda vermedi. Kendi kendime;  "Bu adam bir taraftan mânevî bir darbeye uğramıştır" dedim.  Baktım, gece size öfkeli yahut sizin sebebinizle hüzünlü uyuyan kimseyi bulamadım. İnsanlara devamlı iyilik ettiğinizden sizden herkes memnun idi. Sonra pederinizle aranızda ihtilaf olduğunu öğrenince sebebin bu olduğunu anladım.” Evet vakit geç olmadan Neden? Niçin? soruları bir kemirgen gibi zihninizi kemirmeden  BUGÜN... HEMEN... ŞİMDİ... BABANIZ  İLE HELÂLLEŞİN. VE ONUN DUALARINI ALIN... NOT: Rabbim Ne olur hiçbir annenin ve babanın yüreğini, evladının acısıyla yakma! Çocukları,kirli dünyamızdan koru, sakla! Sağlık ve Huzurla HAYIRLI CUMALAR. Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 31 Ağustos 2018 - Cuma

BUGÜN BABANIZ İLE HELÂLLEŞTİNİZ Mİ?

BABANIZ İLE HELÂLLEŞTİNİZ Mİ?


Bugünkü yazımız fazla uzun olmayacak. 
Neden mi? 
Zira, annemden acayip derecede FIRÇA YEDİM!!!
"Hadi canım, o kadar da değil diyebilirsiniz.
İnanın.  
Gerçekten de böyle. 
Sebebine gelince. 
Hemen hemen hergün çıkan yazılarımı anneme gönderiyorum.Tabiiki çıkan makaleler biraz UZUN,  biraz da YAZILAR KÜÇÜK olunca annemde okuyamıyor ve yazıyı  bırakıyor. 
İşte şahsıma atılan FIRÇANIN SEBEBİ bu.
Bugün bu nedenle makalemiz biraz kısa. 
Lâkin İBRET DOLU.
OKUNMASI...
İBRET ALINMASI DUASI İLE.
...............

Hârun REŞİD devri vezirlerinden Fazl bin Yahyâ el-Bermekî'de baras hastalığı (alaca-vitiligo) vardı.

Nedîmlerini topladı ve ‘Zamanımızda Irak, Horasan, Şam ve İran'da en meşhûr ve tecrübeli hekim kimdir?' 
diye sordu.
 
“Şiraz'daki Caslık isminde bir hekimdir.” dediler.
 
Hemen hediyelerle bir heyet gönderdi ve onu Bağdat'a getirtti.

Sonra onu imtihan için; 
‘Benim ayaklarımda bir hastalık var, tedavi ediniz' dedi.
Hekim ona bir perhiz tarif etti 
ve bazı şeyleri yememesini söyledi. Fazl perhize riayet etmedi. Ertesi gün hekim idrar nümunesi istedi. 

Tetkikten sonra;
“Ben nasıl sizi tedavi edeyim, ne dediysem aksini yapmışsınız” dedi.

Fazl bin Yahya, onun mahâretini görüp memnun oldu ve onu imtihan için yaptığını söyledi. 
Sonra asıl hastalığını söyledi. 
Hekim, ne türlü tedavi ettiyse günler geçti ama hastalık geçmedi. 

Bunun üzerine Fazl'a:

“Efendim, size her türlü ilacı yaptım, amma fayda etmedi. " Öyle zannediyorum ki BABAnız size darılmıştır, sizden razı değildir."
"Onu razı etmedikçe sizden bu hastalık gitmez, tedavi mümkün değildir” dedi.

Fazl hemen o gece babası Yahyâ'nın yanına gitti. Onun ayaklarına kapanıp râzı etti. Bundan sonra hekimin tedavisi fayda verdi ve kısa zamanda iyileşti. 

Fazl, hekime:

“Hastalığımın, pederimin bana gazablanmasından olduğunu nereden bildin?” 
diye sordu.
 
Hekim, şöyle cevap verdi:

“Ben bu hastalığa iyi geleceğini bildiğim her neyi denediysem fayda vermedi. Kendi kendime; 
"Bu adam bir taraftan mânevî bir darbeye uğramıştır" dedim. 
Baktım, gece size öfkeli yahut sizin sebebinizle hüzünlü uyuyan kimseyi bulamadım. İnsanlara devamlı iyilik ettiğinizden sizden herkes memnun idi. Sonra pederinizle aranızda ihtilaf olduğunu öğrenince sebebin bu olduğunu anladım.”

Evet vakit geç olmadan
Neden?
Niçin?
soruları bir kemirgen gibi zihninizi kemirmeden 
BUGÜN...
HEMEN...
ŞİMDİ...
BABANIZ  İLE HELÂLLEŞİN.
VE ONUN DUALARINI ALIN...


NOT: Rabbim Ne olur hiçbir annenin ve babanın yüreğini, evladının acısıyla yakma! Çocukları,kirli dünyamızdan koru, sakla! Sağlık ve Huzurla HAYIRLI CUMALAR.


Selâm ve dua ile 
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.