Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

BİZİM İNGİLİZLERİN ELİNDEKİ VAKIFLAR NE ALEMDE ACABA?

BİZİM İNGİLİZLERİN ELİNDEKİ VAKIFLAR NE ALEMDE ACABA? Rabbim firsat ve imkan vermesin. Kime? İçimizdeki ve dışarıdaki HAİNLERE. Zira ellerine geçecek ilk fırsatta bu ülkeyi paramparça edeceklerine  kendimizi bildiğimiz kadar eminiz. İşte Rumlar. Akdenizde doğalgaz aramalarının başlaması ile birlikte köpeklikleri daha da pervasızlaşan Kuzey Kıbrıs Rumları ve arkasındaki en büyük haydut ABD ve yanındaki DALTONLAR İngiltere ve Fransa'ya karşı, vatanın aslan yürekli evlatlarıda  satranç taşları ile oynayarak OYUNLARINA karşılık bir oyunla cevap verdi. Neydi bu CEVAP: Türkiye, 1974 barış harekatı ile turizm cenneti olarak vasıflandırılan kapalı durumdaki MARAŞ 'ın açılacağını tüm dünyaya duyurdu. Aslında mesele sadece Maraş'ın açılması ile nihayete ermiyor. Maraş’ı yeniden yerleşime açmak için çalışma yürüten KKTC ve Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki vakıf mallarının da peşine düşüyor. Zira Kuzey Kıbrıs Rum kesiminde bulunan bir çok üs VAKIF MALI.   Prof. Dr. Ata Atun, İngilizlerin Dikelya’daki askeri üssünün bile vakıf malları üzerinde bulunduğunu, özellikle Limasol, Baf ve Larnaka’da çoğu İngiliz ve Rumlar tarafından yerle bir edilen vakıf malları bulunduğunu adadaki Osmanlı eserleri, Türkler mülkiyet talebinde bulunmasın diye özellikle 1963-1974 yılları arasında bir bir yıkıldığını,   ancak kayıtların tamamı Türkiye’nin elinde olduğunu söylüyor. Konu elbette çok hemde çok önemli. Lâkin benim için, sizin için, hepimiz için, bu ülkenin tüm insanları için daha önemlisi ise ve benim ÜZERİNDE DURMAK İSTEDİĞİM ise YAĞMANIN SADECE KIBRIS ADASINDA DEĞİL TÜRKİYE'DEKİ KISMI.  YAĞMALANAN VAKIF ARAZİLERİ KIBRIS ADASI BÜYÜKLÜĞÜNDE OLMASI!!!  Bu konu her daim gündemde olan bir konu. 2010 senesinde Akit gazetesinden Fatih UĞURLU o tarihlerde Yusuf YILDIRIM ile bir röportaj yapıyor. Röportajın tamamını okumak isteyenler googel den girerek okuyabilirler. Ben sadece röportajın önemli kısmını sizinle yapaylasmak istiyorum.  ........... Ahmed'in Mehmed'in de yâni herkesin tapularını inceleyerek bunun sonucunda 27.403 adet varlığından haberdar olmadığımız, hiç gelirini almadığımız gayrimenkulümüz çıktı. Bu malların alanı Kıbrıs adasından bile büyüktü. Eskişehir'de, İstanbul'da yalılar çıktı, binalar çıktı; adamlar yıllarca buralarda oturmuş, yıllarca buraları ekip biçmiş, yıllarca buraları kullanmış hiçbir kuruş para ödememiş. İşte, 27.403 adet gayrimenkul böylece ortaya çıkarıldı. (7 Aralık 2010, Akit/Fatih UĞURLU) Evet, bugün hala tüyü bitik yetimin hakkı olan bu vakıf mallarını  BABASININ MALI GİBİ  YİYEN, CÜZİ MİKTARLARDA KİRA ÖDEYİP DEVASA KÂRLAR EDEN HARAMZADELER ile dolu olduğunu hem okuyor hem de şahit oluyoruz.  Her vakfın vakfiyesinde şu beddua vardır;  HER KİM Kİ VAKIFLARIMI TEBDİL VE TAĞYİR EDERSE ALLAH'IN LANETİ ÜZERİNE OLSUN.  LANET OLSUN SİZE!!! YEDİĞİNİZ HER LOKMA,  BİNBİR IZDIRAP VE ACI İLE NERENİZDEN VE NASIL ÇIKARSA ÇIKSIN.. Amin. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 04 Ağustos 2019 - Pazar

BİZİM İNGİLİZLERİN ELİNDEKİ VAKIFLAR NE ALEMDE ACABA?

BİZİM İNGİLİZLERİN ELİNDEKİ VAKIFLAR NE ALEMDE ACABA?

Rabbim firsat ve imkan vermesin.
Kime?
İçimizdeki ve dışarıdaki HAİNLERE.
Zira ellerine geçecek ilk fırsatta bu ülkeyi paramparça edeceklerine  kendimizi bildiğimiz kadar eminiz.

İşte Rumlar.
Akdenizde doğalgaz aramalarının başlaması ile birlikte köpeklikleri daha da pervasızlaşan Kuzey Kıbrıs Rumları ve arkasındaki en büyük haydut ABD ve yanındaki DALTONLAR İngiltere ve Fransa'ya karşı, vatanın aslan yürekli evlatlarıda  satranç taşları ile oynayarak OYUNLARINA karşılık bir oyunla cevap verdi.

Neydi bu CEVAP:

Türkiye, 1974 barış harekatı ile turizm cenneti olarak vasıflandırılan kapalı durumdaki MARAŞ 'ın açılacağını tüm dünyaya duyurdu.
Aslında mesele sadece Maraş'ın açılması ile nihayete ermiyor. Maraş’ı yeniden yerleşime açmak için çalışma yürüten KKTC ve Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki vakıf mallarının da peşine düşüyor. Zira Kuzey Kıbrıs Rum kesiminde bulunan bir çok üs VAKIF MALI.   Prof. Dr. Ata Atun, İngilizlerin Dikelya’daki askeri üssünün bile vakıf malları üzerinde bulunduğunu, özellikle Limasol, Baf ve Larnaka’da çoğu İngiliz ve Rumlar tarafından yerle bir edilen vakıf malları bulunduğunu adadaki Osmanlı eserleri, Türkler mülkiyet talebinde bulunmasın diye özellikle 1963-1974 yılları arasında bir bir yıkıldığını,   ancak kayıtların tamamı Türkiye’nin elinde olduğunu söylüyor.

Konu elbette çok hemde çok önemli. Lâkin benim için, sizin için, hepimiz için, bu ülkenin tüm insanları için daha önemlisi ise ve benim ÜZERİNDE DURMAK İSTEDİĞİM ise YAĞMANIN SADECE KIBRIS ADASINDA DEĞİL TÜRKİYE'DEKİ KISMI. 

YAĞMALANAN VAKIF ARAZİLERİ KIBRIS ADASI BÜYÜKLÜĞÜNDE OLMASI!!! 

Bu konu her daim gündemde olan bir konu.
2010 senesinde Akit gazetesinden Fatih UĞURLU o tarihlerde Yusuf YILDIRIM ile bir röportaj yapıyor. Röportajın tamamını okumak isteyenler googel den girerek okuyabilirler. Ben sadece röportajın önemli kısmını sizinle yapaylasmak istiyorum. 
...........
Ahmed'in Mehmed'in de yâni herkesin tapularını inceleyerek bunun sonucunda 27.403 adet varlığından haberdar olmadığımız, hiç gelirini almadığımız gayrimenkulümüz çıktı. Bu malların alanı Kıbrıs adasından bile büyüktü. Eskişehir'de, İstanbul'da yalılar çıktı, binalar çıktı; adamlar yıllarca buralarda oturmuş, yıllarca buraları ekip biçmiş, yıllarca buraları kullanmış hiçbir kuruş para ödememiş. İşte, 27.403 adet gayrimenkul böylece ortaya çıkarıldı.

(7 Aralık 2010, Akit/Fatih UĞURLU)

Evet, bugün hala tüyü bitik yetimin hakkı olan bu vakıf mallarını 
BABASININ MALI GİBİ 
YİYEN, CÜZİ MİKTARLARDA KİRA ÖDEYİP DEVASA KÂRLAR EDEN HARAMZADELER ile dolu olduğunu hem okuyor hem de şahit oluyoruz. 

Her vakfın vakfiyesinde şu beddua vardır; 
HER KİM Kİ VAKIFLARIMI TEBDİL VE TAĞYİR EDERSE ALLAH'IN LANETİ ÜZERİNE OLSUN. 

LANET OLSUN SİZE!!!
YEDİĞİNİZ HER LOKMA, 
BİNBİR IZDIRAP VE ACI İLE NERENİZDEN VE NASIL ÇIKARSA ÇIKSIN..

Amin.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.