Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

BİZ YAPTIK. BU NEDENLE BİRAZDA KENDİMİZE BAKACAĞIZ.

BİZ YAPTIK. BU NEDENLE BİRAZDA KENDİMİZE BAKACAĞIZ. Altı yüz yıllık tarihi; şan, şeref ve gururla dolu bir afadın nesliyiz. Elhamdülillah, ceddimle gurur duyuyor, göğsümü gere gere; BEN OSMANIM!!! BEN OSMANLIYIM!!! diyorum. Oysa hala geçmişi ve ecdadı ile kavgalı olan bir nesil var. Kimse demesin ki " olur mu yaaa? Elbette olur, oluyor ve bu bir gerçek. Asırlarca dünyada devasa bir güç olan bu devletin elindeki en büyük güç, kuvveti, cesareti İMANI VE KUTSİ DEĞERLERİ elinden alınınca adeta ÇIRILÇIPLAK kaldı. Ey Asyanın cihangir ordularının kahraman askerlerinin evlatları, torunları dün nerede idin? Bugün ise neredesin? Hiç; düşünmeyecekmisin ? Hiç; ders almayacakmısın? Hiç; biz,ben ne yaptım da böyle oldu? diye beynini yormayacakmısın? Doğru ya. Seni kimliksiz bırakıp, çırılçıplak bırakan, Elinden Kuran, Dilinden kelamullahı çıkaranların, Kalbinden Allaaaaaaah sevgi ve muhabbetini köreltenlerin kurtların, KEFERELERİN DEĞİRMENİNE BİZDE SU TAŞIMIYORMUYUZ? Elbette taşıyoruz. Kiminle? Elbette ve elbette, tarihinden geçmişinden köklerinden koparılan bir nesil ile GENÇLİĞİMİZ ve GENÇLERİMİZ ile. İşin en acı, vahim kısmı ise bunu MİLLİ dediğimiz EĞİTİM ile yapıyoruz. Hâlâ milli dediğimiz bakanlığın içinde FULBRİGHT denilen ABD nin kurdurduğu bir GÖLGE BAKANLIK duruyor ve hala bilfiil faaliyetini gösteriyor ise o eğitimin ne milliliği nede yerliliği söz konusudur. Yenişafak gazetesi yazarlarından Hasan ÖZTÜRK ceddimiz ile olan bağlarımızın unutulması ve unuttturulması zaafımızı güzel bir ifade ile yazmış. Lâkin bunu yazarken eğitim sistemindeki bizden olamayanların nasıl oluyorda eğitimimize BALANS AYARI çekenlerin ismini unutmuş olacak. Keşke onuda yazsa idi bizde içimizdeki bu KARANLIK ELLERİ ve ÜLKEM ÜZERİNDEKİ PROJELERİNİ bilmiş ve öğrenmiş olurduk. .......... Bizi yendikleri günden bu yana… Gerilettikleri. günden bu yana… Geçmişimizi unutturmak için her türlü enstrümanı kullandılar. Eğitim sistemimizi kullandılar, sözde aydınları kullandılar, batıya öykünen zümreleri kullandılar. Geçmişimiz unutturdular. Hatta geçmişimizi yanlış bellettiler. Ve geçmişimizden utanmamızı istediler. Utandırdılar da..! Kendinden utanan, geçmişinden utanan, ceddinden utanan nesiller yetişti bu memlekette ne yazık ki! (Hasan ÖZTÜRK/YeniŞafak 17.03.2019) Ne dersiniz? Geçmişini bilmeyen. Ecdadı ile gurur duymayan, İzmlerin gölgesinde, aba altından sopalar göstererek ecdadına "Tu kaka" diyerek bizzat utanan bir nesli birazda biz yapmadık mı? Yada içimizde bizzat kendi ellerimiz ile devletin en güzide makamlarına getirdiğimiz bizden olmayanlarla mı acaba? Selâm ve dua ile Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 19 Mart 2019 - Salı

BİZ YAPTIK. BU NEDENLE BİRAZDA KENDİMİZE BAKACAĞIZ.

BİZ YAPTIK. BU NEDENLE BİRAZDA KENDİMİZE BAKACAĞIZ.

Altı yüz yıllık tarihi; şan, şeref ve gururla dolu bir afadın nesliyiz. Elhamdülillah, ceddimle gurur duyuyor, göğsümü gere gere;

BEN OSMANIM!!!

BEN OSMANLIYIM!!! diyorum.

Oysa hala geçmişi ve ecdadı ile kavgalı olan bir nesil var. Kimse demesin ki " olur mu yaaa? Elbette olur, oluyor ve bu bir gerçek. Asırlarca dünyada devasa bir güç olan bu devletin elindeki en büyük güç, kuvveti, cesareti İMANI VE KUTSİ DEĞERLERİ elinden alınınca adeta ÇIRILÇIPLAK kaldı.

Ey Asyanın cihangir ordularının kahraman askerlerinin evlatları, torunları dün nerede idin? Bugün ise neredesin?

Hiç; düşünmeyecekmisin ?

Hiç; ders almayacakmısın?

Hiç; biz,ben ne yaptım da böyle oldu? diye beynini yormayacakmısın?

Doğru ya. Seni kimliksiz bırakıp, çırılçıplak bırakan, Elinden Kuran, Dilinden kelamullahı çıkaranların, Kalbinden Allaaaaaaah sevgi ve muhabbetini köreltenlerin kurtların, KEFERELERİN DEĞİRMENİNE BİZDE SU TAŞIMIYORMUYUZ?

Elbette taşıyoruz. Kiminle? Elbette ve elbette, tarihinden geçmişinden köklerinden koparılan bir nesil ile GENÇLİĞİMİZ ve GENÇLERİMİZ ile. İşin en acı, vahim kısmı ise bunu MİLLİ dediğimiz EĞİTİM ile yapıyoruz. Hâlâ milli dediğimiz bakanlığın içinde FULBRİGHT denilen ABD nin kurdurduğu bir GÖLGE BAKANLIK duruyor ve hala bilfiil faaliyetini gösteriyor ise o eğitimin ne milliliği nede yerliliği söz konusudur.

Yenişafak gazetesi yazarlarından Hasan ÖZTÜRK ceddimiz ile olan bağlarımızın unutulması ve unuttturulması zaafımızı güzel bir ifade ile yazmış. Lâkin bunu yazarken eğitim sistemindeki bizden olamayanların nasıl oluyorda eğitimimize BALANS AYARI çekenlerin ismini unutmuş olacak. Keşke onuda yazsa idi bizde içimizdeki bu KARANLIK ELLERİ ve ÜLKEM ÜZERİNDEKİ PROJELERİNİ bilmiş ve öğrenmiş olurduk.

..........

Bizi yendikleri günden bu yana… Gerilettikleri. günden bu yana… Geçmişimizi unutturmak için her türlü enstrümanı kullandılar. Eğitim sistemimizi kullandılar, sözde aydınları kullandılar, batıya öykünen zümreleri kullandılar. Geçmişimiz unutturdular. Hatta geçmişimizi yanlış bellettiler. Ve geçmişimizden utanmamızı istediler. Utandırdılar da..! Kendinden utanan, geçmişinden utanan, ceddinden utanan nesiller yetişti bu memlekette ne yazık ki! (Hasan ÖZTÜRK/YeniŞafak 17.03.2019)

Ne dersiniz? Geçmişini bilmeyen. Ecdadı ile gurur duymayan, İzmlerin gölgesinde, aba altından sopalar göstererek ecdadına "Tu kaka" diyerek bizzat utanan bir nesli birazda biz yapmadık mı? Yada içimizde bizzat kendi ellerimiz ile devletin en güzide makamlarına getirdiğimiz bizden olmayanlarla mı acaba?

Selâm ve dua ile

Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.