Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

BİZ, SİZİN DEDELERİNİZİ DE BİLİRİZ.

BİZ, SİZİN DEDELERİNİZİ DE BİLİRİZ. Bu memlekette para getirecek en kolay iş ne? derseniz, bana göre  herhalde Stand-up yani komikliktir derim. Zira malzeme sıkıntısı çekilmeyecek tek iş bu olsa gerek. Özellikle şu koca koca milletvekillerine, C.Başkanı adaylarına, geçmişte bu ülkeyi idare edenlerin açıklamalarına bakınca "Valla bilader doğru diyorsun yaaa. Biz hiç böyle düşünmemiştik" dersiniz. Bunu neden söylediğime gelince. Bekletmeyeyim. VARAN 1 Berhan Şimşek, katıldığı televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığı'na eleştiriler yöneltti. Kendisinin de cuma namazlarına gittiğini belirten Şimşek ''Reklam olsun diye söylemiyorum Cumalara gitmeye çalışıyorum sırf hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum'' dedi. Bitti mi ? Nerdeeeee. VARAN 2 Kahramanmaraş'ta halka hitap eden İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap verirken, her gün Cuma namazı kıldığını söyledi. İnce, "Ben kimseye yalan söylemem. Ben 5 vakit namaz kılıyor falan değilim. Ama her gün Allah'a şükür, 15 yaşından beri Cuma namazı kılıyorum” Gülüyor musunuz? yoksa, sizin alayınıza!!! mı? diye başlayıp artık nerede noktayı koyacağınızın belli olmadığı.... Neyse... Kaldığımız yerden devam edelim. VARAN 3 İsmet inönü'nün cuma namazlarında hiç görülmemesi halkta kıllanmaya sebep olunca, yakınında bulunanlara, ''neden İsmet bey gelmiyor'' diye sorulur. onlarda ''riyaya girmesin diye tek başına kılıyor'' cevabını verirler. Okudunuz... Aslında bunlar ne ilk nede son olacak, zira... Sahi aklıma nasreddin hocanın fıkrası geldi. Nasreddin hoca bir gün ata binmeye kalkışmış. Ne kadar uğraştıysa da becerememiş. -Aah ah!" demiş. -Beni bir de gençliğimde görecektiniz. Sonra etrafına bakınmış kimseler yok, kendi kendine gülmüş; -Aaah Nasreddin, biz senin gençliğini de biliriz. Boşu boşuna rüzgara karşı işe....n. Zira biz sizin dedelerinizi de biliriz. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN   Samsung Galaxy akıllı telefonumdan gönderildi.
Ekleme Tarihi: 21 Ocak 2020 - Salı

BİZ, SİZİN DEDELERİNİZİ DE BİLİRİZ.

BİZ, SİZİN DEDELERİNİZİ DE BİLİRİZ.

Bu memlekette para getirecek en kolay iş ne? derseniz, bana göre  herhalde Stand-up yani komikliktir derim. Zira malzeme sıkıntısı çekilmeyecek tek iş bu olsa gerek. Özellikle şu koca koca milletvekillerine, C.Başkanı adaylarına, geçmişte bu ülkeyi idare edenlerin açıklamalarına bakınca "Valla bilader doğru diyorsun yaaa. Biz hiç böyle düşünmemiştik" dersiniz.

Bunu neden söylediğime gelince.
Bekletmeyeyim.

VARAN 1

Berhan Şimşek, katıldığı televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığı'na eleştiriler yöneltti.

Kendisinin de cuma namazlarına gittiğini belirten Şimşek ''Reklam olsun diye söylemiyorum Cumalara gitmeye çalışıyorum sırf hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum'' dedi.
Bitti mi ?
Nerdeeeee.

VARAN 2

Kahramanmaraş'ta halka hitap eden İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap verirken, her gün Cuma namazı kıldığını söyledi. İnce, "Ben kimseye yalan söylemem. Ben 5 vakit namaz kılıyor falan değilim. Ama her gün Allah'a şükür, 15 yaşından beri Cuma namazı kılıyorum”
Gülüyor musunuz? yoksa, sizin alayınıza!!! mı? diye başlayıp artık nerede noktayı koyacağınızın belli olmadığı....
Neyse...
Kaldığımız yerden devam edelim.

VARAN 3

İsmet inönü'nün cuma namazlarında hiç görülmemesi halkta kıllanmaya sebep olunca, yakınında bulunanlara, ''neden İsmet bey gelmiyor'' diye sorulur. onlarda ''riyaya girmesin diye tek başına kılıyor'' cevabını verirler.

Okudunuz...
Aslında bunlar ne ilk nede son olacak, zira...
Sahi aklıma nasreddin hocanın fıkrası geldi.
Nasreddin hoca bir gün ata binmeye kalkışmış. Ne kadar uğraştıysa da becerememiş.
-Aah ah!" demiş.
-Beni bir de gençliğimde görecektiniz.
Sonra etrafına bakınmış kimseler yok, kendi kendine gülmüş;
-Aaah Nasreddin, biz senin gençliğini de biliriz.

Boşu boşuna rüzgara karşı işe....n.
Zira biz sizin dedelerinizi de biliriz.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN
 

Samsung Galaxy akıllı telefonumdan gönderildi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.