Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

Bİ'DE İSMİ YERLİ OLSA İDİ???

Bİ'DE İSMİ YERLİ OLSA İDİ???  Her şeyi ile mükemmel bir ülkeyiz.  İnsanımız ise daha bir güzel...  İki güzel bir olunca ortaya da fevkalâde güzel eserler çıkıyor. Yeter ki; Vatan sevgisi... Bayrak sevgisi... Millet sevgisi... Ve en önemlisi de İNANÇ VE İMAN olsun.  İşte hepsi yan yana geldiği zaman tıpkı 111 veya 444 gibi bir kuvvet oluyor. Oluyor olmasına da hâlâ şu Avrupa ve ABD sevdasından bir türlü vazgeçmiyor, kurtulamıyoruz.  Bu sevgi... Bu muhabbet... Bu platonik aşkı ise sadece ve sadece NORMAL YURDUM İNSANI YAŞIYOR. Amerikalı corc ile Avrupalı hans 'ın hiç mi hiç umurunda değiliz. Bu aşkımızı ve sevgimizide duvara, tabelaya, araca, ayakkabımıza, tişörtümüze, kokuşumuzdaki dona(!) kadar âdeta nakş ediyoruz. Bilader uzattında uzattın haaaa, nerede ise koptu kopacak. Merak etmeyin nerede ise 100 yıl olacak ne hikmetse bu zamana kadar kopmadı olsa olsa birisi bıraksa suratımızda şakıyacak. Lâkin oda ne hikmet ise bir türlü olmuyor. Buraya nereden geldim. Bugünkü ulusal gazetelerde genç ve gözü pek bir hanımefendi İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Emine Yılmaz ile alakalı bir haber vardı. Haberde özetle; "Markalarının bitkisel mikrobesinler ile hayvansal gıdaların yerine geçebilecek gıdalar ürettiğini, İlk ürünlerinin bitkisel havyar, hyggefisk. Red, Black ve gold olmak üzere 3 farklı ürün segmentine sahip; 13 vitamin ve 9 mineral barındıran bir çeşit superfood” bilgisini paylaşıyor.” Herşey güzel. Lâkin şu YABANCI İSİM SEVDASI yokmu beni dedirtiyor. Çok güzel bir çalışmanın altına imza atıyorsunuz, çıkardığınız ürünün ismi ise ne hikmet ise, NE YERLİ... NE DE MİLLİ... Allah'ınızı severseniz şu batı isim hayranlığından bir vazgeçebilsek. Yok mu bizim gibi, bizden, dedelerimizden, mazimizden, geçmişimizden bir isim. Lütfen güzel bir işe imza atmışsınız ismini de bizden yaparsanız inanın sizi avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlayacağım. Haaaaaa az kalsın unutuyordum isim demiştim yaaaa, firmanın ismini unutmadan yazayım HYGGFOOD!!! Çıkarmış oldukları ilk ürün; bitkisel havyar, İsmine gelince HYGGEFISK. İnanın ne manaya geldiğini bilmiyorum. Lâkin illaki bir manası vardır. Sahi varsa nedir? Ne mana ifade ediyor? Bilen varsa lütfen yazsın. Olur mu? Selâm ve dua ile Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 23 Mart 2019 - Cumartesi

Bİ'DE İSMİ YERLİ OLSA İDİ???

Bİ'DE İSMİ YERLİ OLSA İDİ??? 

Her şeyi ile mükemmel bir ülkeyiz. 

İnsanımız ise daha bir güzel... 

İki güzel bir olunca ortaya da fevkalâde güzel eserler çıkıyor. Yeter ki;
Vatan sevgisi...
Bayrak sevgisi...
Millet sevgisi...
Ve en önemlisi de İNANÇ VE İMAN olsun. 

İşte hepsi yan yana geldiği zaman tıpkı 111 veya 444 gibi bir kuvvet oluyor. Oluyor olmasına da hâlâ şu Avrupa ve ABD sevdasından bir türlü vazgeçmiyor, kurtulamıyoruz. 

Bu sevgi...
Bu muhabbet...
Bu platonik aşkı ise sadece ve sadece NORMAL YURDUM İNSANI YAŞIYOR. Amerikalı corc ile Avrupalı hans 'ın hiç mi hiç umurunda değiliz. Bu aşkımızı ve sevgimizide duvara, tabelaya, araca, ayakkabımıza, tişörtümüze, kokuşumuzdaki dona(!) kadar âdeta nakş ediyoruz.
Bilader uzattında uzattın haaaa, nerede ise koptu kopacak. Merak etmeyin nerede ise 100 yıl olacak ne hikmetse bu zamana kadar kopmadı olsa olsa birisi bıraksa suratımızda şakıyacak. Lâkin oda ne hikmet ise bir türlü olmuyor.
Buraya nereden geldim. Bugünkü ulusal gazetelerde genç ve gözü pek bir hanımefendi İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Emine Yılmaz ile alakalı bir haber vardı. Haberde özetle;
"Markalarının bitkisel mikrobesinler ile hayvansal gıdaların yerine geçebilecek gıdalar ürettiğini, İlk ürünlerinin bitkisel havyar, hyggefisk. Red, Black ve gold olmak üzere 3 farklı ürün segmentine sahip; 13 vitamin ve 9 mineral barındıran bir çeşit superfood” bilgisini paylaşıyor.”
Herşey güzel.
Lâkin şu YABANCI İSİM SEVDASI yokmu beni dedirtiyor. Çok güzel bir çalışmanın altına imza atıyorsunuz, çıkardığınız ürünün ismi ise ne hikmet ise, NE YERLİ... NE DE MİLLİ... Allah'ınızı severseniz şu batı isim hayranlığından bir vazgeçebilsek. Yok mu bizim gibi, bizden, dedelerimizden, mazimizden, geçmişimizden bir isim. Lütfen güzel bir işe imza atmışsınız ismini de bizden yaparsanız inanın sizi avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlayacağım. Haaaaaa az kalsın unutuyordum isim demiştim yaaaa, firmanın ismini unutmadan yazayım HYGGFOOD!!! Çıkarmış oldukları ilk ürün; bitkisel havyar,
İsmine gelince HYGGEFISK.
İnanın ne manaya geldiğini bilmiyorum.
Lâkin illaki bir manası vardır.
Sahi varsa nedir?
Ne mana ifade ediyor?
Bilen varsa lütfen yazsın.
Olur mu?
Selâm ve dua ile

Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.