Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

AYIDAN POST, İNGİLİZDEN DOST OLUR MU?

AYIDAN POST, İNGİLİZ'DEN DOST OLUR MU? Bu toprakların insanı saftır, temizdir, merhametlidir, kemal ve izzet sahibidir. Onu bu hasletler ile yücelten ise yüce dininden aldığı emir ve buyruklarıdır. Kendisi için istediğini diğer kardeşi içinde ister. Elinde avucunda bir topan ekmek vardır lâkin kapıya bir fakir fukara gelse o bir topan ekmeğini garip guraba ile  paylaşır. Paylaşmayı sever. Kendi topraklarından bir insan çıkar başka diyarlara, gurbet ellere, memleketlere gitse ve orada KOCAMAN ADAM (!) olsa onunla gurur duyar, iftihar eder. Benim köylüm... Bizim köyden, Mehmet amcanın sümüklü oğlu... Sevinir... Mutlu olur... Gurur duyar. Lâkin kazın ayağı hiçte öyle değildir. Kimilerinin dedesinin ismi Ahmet olsada cibilliyetleri bozuk olduğundan ondan olan tohumlarda meyvesiz oluyor. Malum mevzu İngiltere’nin yeni başbakanı Johnson. İlk günlerde  vatandaşımız ve özelliklede hemşerilerinin  basına verdikleri röportajlara  baktığımızda Üstadımızın  “Tükürün zalimlerin hayasız yüzüne.”  dediği HAYDUT DEVLETİN yeni başkanından nerede ise İngiltere'nin anahtarını teslim edecekmiş gibi DİLEK ve TEMENNİLER duyduk. Allah'tan, kazan kazan çorbalar, kazan kazan keşkekler, kazan kazan zeytinyağlı fasulye yemekleri yapılıp camilerimizde hatimler (!) inmedi.  Biraz amiyane bir tabir olacak ama kusura bakmasınlar biran SAZAN gibi Johnson'a atladık   Oysa dedelerimiz ne güzel söylemiş "ayıdan post, gavurdan dost olmaz" İşte size ayı,  işte gavur... "Türk ama bizden biri değil. İngiltere’nin yeni başbakanı Boris Johnson, Osmanlı İmparatorluğu’nun son Dahiliye Nazırı Ali Kemal’in torunu Stanley Johnson’ın oğlu. Milli mücadele karşıtı olan Ali Kemal gibi torunu Johnson da Türk kimliği ile barışık değil. Johnson, bir İngiliz Yahudi gazetesine verdiği röportajda tutkulu bir Siyonist olduğunu ve İsrail’i çok sevdiğini açıkladı. Başka bir röportajında ise Türk yanım hiçbir zaman güçlü olmadı dedi. (28 Temmuz 2019,YENİ ŞAFAK PAZAR EKİ) Johnson, Daily Telegraph gazetesi için kaleme aldığı ve  yayımlanan makalesinde ise peçeli kadınları  "BANKA SOYGUNCUSU"  "TAMAMEN KOMİKLER" "İSYANKAR ERGENLER" "POSTA KUTUSU" benzetmeleri yapıyor.  Aslında o bir İNGİLİZ. Söylemiş olduğu sözlere bakınca, metroda "KARA FATMA" tabiri ile tesettürlü hanımefendileri aşağılayan BİZİM İNGİLİZLER ile arasında hiç bir farkın olmadığına şahit oluyoruz. Siz, siz olun dedesi Kemal olmuş, Mehmet olmuş lâkin bu  VATANIN NE EVLADI NEDE ADAMI OLAMAMIŞ KRİPTOLARIN TOHUMLARINDAN MEDET UMMAYIN. Selam ve dua ile. Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 30 Temmuz 2019 - Salı

AYIDAN POST, İNGİLİZDEN DOST OLUR MU?

AYIDAN POST, İNGİLİZ'DEN DOST OLUR MU?

Bu toprakların insanı saftır, temizdir, merhametlidir, kemal ve izzet sahibidir.
Onu bu hasletler ile yücelten ise yüce dininden aldığı emir ve buyruklarıdır. Kendisi için istediğini diğer kardeşi içinde ister. Elinde avucunda bir topan ekmek vardır lâkin kapıya bir fakir fukara gelse o bir topan ekmeğini garip guraba ile  paylaşır. Paylaşmayı sever.

Kendi topraklarından bir insan çıkar başka diyarlara, gurbet ellere, memleketlere gitse ve orada KOCAMAN ADAM (!) olsa onunla gurur duyar, iftihar eder.
Benim köylüm...
Bizim köyden, Mehmet amcanın sümüklü oğlu...
Sevinir...
Mutlu olur...
Gurur duyar.
Lâkin kazın ayağı hiçte öyle değildir. Kimilerinin dedesinin ismi Ahmet olsada cibilliyetleri bozuk olduğundan ondan olan tohumlarda meyvesiz oluyor.

Malum mevzu İngiltere’nin yeni başbakanı Johnson. İlk günlerde  vatandaşımız ve özelliklede hemşerilerinin  basına verdikleri röportajlara  baktığımızda Üstadımızın  “Tükürün zalimlerin hayasız yüzüne.”  dediği HAYDUT DEVLETİN yeni başkanından nerede ise İngiltere'nin anahtarını teslim edecekmiş gibi DİLEK ve TEMENNİLER duyduk. Allah'tan, kazan kazan çorbalar, kazan kazan keşkekler, kazan kazan zeytinyağlı fasulye yemekleri yapılıp camilerimizde hatimler (!) inmedi. 
Biraz amiyane bir tabir olacak ama kusura bakmasınlar biran SAZAN gibi Johnson'a atladık  

Oysa dedelerimiz ne güzel söylemiş "ayıdan post, gavurdan dost olmaz"

İşte size ayı,  işte gavur...

"Türk ama bizden biri değil. İngiltere’nin yeni başbakanı Boris Johnson, Osmanlı İmparatorluğu’nun son Dahiliye Nazırı Ali Kemal’in torunu Stanley Johnson’ın oğlu. Milli mücadele karşıtı olan Ali Kemal gibi torunu Johnson da Türk kimliği ile barışık değil. Johnson, bir İngiliz Yahudi gazetesine verdiği röportajda tutkulu bir Siyonist olduğunu ve İsrail’i çok sevdiğini açıkladı. Başka bir röportajında ise Türk yanım hiçbir zaman güçlü olmadı dedi.

(28 Temmuz 2019,YENİ ŞAFAK PAZAR EKİ)

Johnson, Daily Telegraph gazetesi için kaleme aldığı ve  yayımlanan makalesinde ise peçeli kadınları 
"BANKA SOYGUNCUSU" 
"TAMAMEN KOMİKLER"
"İSYANKAR ERGENLER"
"POSTA KUTUSU"
benzetmeleri yapıyor. 

Aslında o bir İNGİLİZ. Söylemiş olduğu sözlere bakınca, metroda "KARA FATMA" tabiri ile tesettürlü hanımefendileri aşağılayan BİZİM İNGİLİZLER ile arasında hiç bir farkın olmadığına şahit oluyoruz.

Siz, siz olun dedesi Kemal olmuş, Mehmet olmuş lâkin bu 
VATANIN NE EVLADI
NEDE ADAMI OLAMAMIŞ KRİPTOLARIN TOHUMLARINDAN MEDET UMMAYIN.

Selam ve dua ile.
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.