Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

AYASOFYA... BİRAZ SABIR...

AYASOFYA. BİRAZ SABIR... İşte şimdi zamanı... Güç bizde... Kuvvet bizde... İktidar bizde... Millet istiyor.. İstıyorda istiyor... İstiyorda İstiyoruz... Lakin tüm bu dilek ve temennilere rağmen helal oylarımız ile geldiğine inandığımız ve bildiğimiz iktidar ve onun lideri ise Sultanahmet doldurdukmu ki Ayasofya yı açacağız? diye arzularımıza isteklerimize âdeta gem vuruyor. "Sath-ıarz bir mescid, Mekke bir mihrap, Medine bir minber" ise, Ayasofya bir kürsüdür. Resulullah'ın müjdesi, Fatih'in vasiyeti, Bediüzzaman'ın tavsiyesidir. "Çamlıca Camiini yaptık. 4 tane, 5 tane Ayasofya eder" beyanıda bu düşüncelerimiz çerçevesinde bize göre isabetli değildir. Zira; Ayasofya Fethin sembolü, milli istiklaliyetimizin simgesidir. Bayraktır. Bu açıdan 10 Çamlıca bir Ayasofya etmiyecektir. Peki açılması halinde muhtemel netice ve sonuçlarına hazır mıyız? Sanal basına ve Watsaptan gelen mesajlara bakacak olursak maşaallahımız var. Gelecek tüm taarruzlara iman dolu göğsümüz gibi serhaddimiz var ve Hazırız. Gönder gelsin!!! Yada OYNAT UĞURCUM. OYNAT OYNAT!!! Maalesef hala bu durumdayız. Yani, Vatan... Millet... Sakarya... Hepimiz bir ağızdan ve bağrımızı yırtarcasına "AYASOFYA AÇILSIN" AYASOFYAYA BİLETLE DEĞİL. ABDESTLE GİRMEK İSTİYORUZ." diyoruz. Dedikya; İşte şimdi zamanı... Güç bizde... Kuvvet bizde... İktidar bizde... Millet istiyor.. Eeeeee? Erdoğan bir emir verir, Ayasofya'nın açılması için karar çıkartılır, açılır. Ama biz hazır mıyız? Evet asıl soru bu? BİZ HAZIR MIYIZ????? ABD, AB ülkeleri, Rusya,Yunanistan, CHP, HDP, İP, SP Sol görüşlü sendikalar,stk lar, odalar saldırıya geçecek. Tıpki 2018 de olduğu gibi döviz anormal yükselecek. Ekonomik dengeleri bozmak isteyecekler. Belki büyük bir ihtimalle de bozacaklar. 2018 'de saldırıyı büyük hasarlarla atlatmadık mı? Hala etkileri devam etmiyor mu? Peki bu sefer daha da büyük olacak ve küresel mânâda bütün haçlı zihniyeti tek vücut olarak saldırıya geçecek, bu küresel saldırı karşısında Devlet sübvanse edebilecek mi? Pahalılığa göğüs gerebilecekmiyiz? Patatesi beş, soğanı beş, domatesi hala altı yedi liradan  ani bir yükselişle 15 veya 20 tl ye çıktığında ne yapacağımızı düşündük mü? Daha geçtiğimiz aylarda sınavı geçemedik. Kaçta kaçımız bu feragata, bu fedakarlığa hazırız? Arkadaşlar! Eminim ki sayın Cumhurbaşkanımız da tıpkı AYASOFYA SEVDALILARI gibi Ayasofya'nın açılmasını bizden fazla istiyor. Ama dengeleri de iyi biliyor. Dünya siyasetini, dış politikayı, tarihi gerçekleri gözetiyor. Sabredelim. " Her şey vaktini bekler, ne gül vaktinden önce açar, ne güneş vaktinden erken doğar." (Hz.Mevlana) Tıpkı Sezen AKSU nun GİDİYORUM şarkısındaki gibi zaman sadece birazcık zaman geçici bu öfke bu hırs bu intikam acılarımız tarih kadar eski nefes alıp vermek misali olağan Selâm ve dua ile Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 20 Mart 2019 - Çarşamba

AYASOFYA... BİRAZ SABIR...

AYASOFYA. BİRAZ SABIR...

İşte şimdi zamanı...

Güç bizde...

Kuvvet bizde...

İktidar bizde...

Millet istiyor..

İstıyorda istiyor...

İstiyorda İstiyoruz...

Lakin tüm bu dilek ve temennilere rağmen helal oylarımız ile geldiğine inandığımız ve bildiğimiz iktidar ve onun lideri ise Sultanahmet doldurdukmu ki Ayasofya yı açacağız? diye arzularımıza isteklerimize âdeta gem vuruyor.

"Sath-ıarz bir mescid, Mekke bir mihrap, Medine bir minber" ise,

Ayasofya bir kürsüdür.

Resulullah'ın müjdesi, Fatih'in vasiyeti, Bediüzzaman'ın tavsiyesidir.

"Çamlıca Camiini yaptık. 4 tane, 5 tane Ayasofya eder" beyanıda bu düşüncelerimiz çerçevesinde bize göre isabetli değildir. Zira; Ayasofya Fethin sembolü, milli istiklaliyetimizin simgesidir. Bayraktır.

Bu açıdan 10 Çamlıca bir Ayasofya etmiyecektir. Peki açılması halinde muhtemel netice ve sonuçlarına hazır mıyız? Sanal basına ve Watsaptan gelen mesajlara bakacak olursak maşaallahımız var. Gelecek tüm taarruzlara iman dolu göğsümüz gibi serhaddimiz var ve Hazırız. Gönder gelsin!!! Yada OYNAT UĞURCUM. OYNAT OYNAT!!! Maalesef hala bu durumdayız.

Yani, Vatan... Millet... Sakarya...

Hepimiz bir ağızdan ve bağrımızı yırtarcasına "AYASOFYA AÇILSIN" AYASOFYAYA BİLETLE DEĞİL. ABDESTLE GİRMEK İSTİYORUZ." diyoruz. Dedikya; İşte şimdi zamanı... Güç bizde... Kuvvet bizde... İktidar bizde... Millet istiyor.. Eeeeee? Erdoğan bir emir verir, Ayasofya'nın açılması için karar çıkartılır, açılır. Ama biz hazır mıyız? Evet asıl soru bu? BİZ HAZIR MIYIZ?????

ABD, AB ülkeleri,

Rusya,Yunanistan,

CHP, HDP, İP, SP

Sol görüşlü sendikalar,stk lar, odalar saldırıya geçecek. Tıpki 2018 de olduğu gibi döviz anormal yükselecek. Ekonomik dengeleri bozmak isteyecekler. Belki büyük bir ihtimalle de bozacaklar. 2018 'de saldırıyı büyük hasarlarla atlatmadık mı? Hala etkileri devam etmiyor mu? Peki bu sefer daha da büyük olacak ve küresel mânâda bütün haçlı zihniyeti tek vücut olarak saldırıya geçecek, bu küresel saldırı karşısında

Devlet sübvanse edebilecek mi?

Pahalılığa göğüs gerebilecekmiyiz?

Patatesi beş, soğanı beş, domatesi hala altı yedi liradan  ani bir yükselişle 15 veya 20 tl ye çıktığında ne yapacağımızı düşündük mü? Daha geçtiğimiz aylarda sınavı geçemedik. Kaçta kaçımız bu feragata, bu fedakarlığa hazırız?

Arkadaşlar! Eminim ki sayın Cumhurbaşkanımız da tıpkı AYASOFYA SEVDALILARI gibi Ayasofya'nın açılmasını bizden fazla istiyor. Ama dengeleri de iyi biliyor. Dünya siyasetini, dış politikayı, tarihi gerçekleri gözetiyor.

Sabredelim.

" Her şey vaktini bekler,

ne gül vaktinden önce açar,

ne güneş vaktinden erken doğar." (Hz.Mevlana) Tıpkı Sezen AKSU nun GİDİYORUM şarkısındaki gibi zaman sadece birazcık zaman

geçici bu öfke bu hırs bu intikam

acılarımız tarih kadar eski

nefes alıp vermek misali olağan

Selâm ve dua ile

Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.