Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

4 EYLÜL,TİRENİN KURTULUŞU VE İMZA GÜNÜ...

4 EYLÜL,  TİRENİN KURTULUŞU VE İMZA GÜNÜ... İzmir'in Tire ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Kaymakam Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Belediye Başkanı Çiçek yaptığı konuşmada, "İlçemizin düşman işgalinden kurtulduğu bugünde, bundan 96 yıl önce milletimizin ne acılar çektiğinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu ülkeyi nasıl kurduğunun unutulmaması, hatırlanması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını diliyorum." dedi. Kaymakam Hasan Tanrıseven ise konuşmasında 4 Eylül'ün birlik ve beraberliğin ne kadar güçlü ve sarsılmaz olduğunu kanıtladığını belirterek, "Milli mücadelemizdeki bu mukaddes ruh, vatan ve millet sevgisi, dayanışma ve birlik anlayışı daima yolumuza ışık tutacaktır." dedi. Programda Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı ile Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Tire Belediyesine ait araçlar tören geçişi yaptı. Tire'deki kutlamalar kapsamında yakın bir zamanda restorasyonu yapılan tarihi Bedesteninde Tire ile ilgili yazarların kitaplarını tanıttıkları aynı zamanda  kitaplarını imzaladıkları programa geçildi. Etkinlikte, Tire'li Eğitimci yazarlardan olup 43 eserden 14 ü Tire ile alakalı olan Eğitimci Yazar Abbas Levent ERTEKİN  " Tire ye hizmet etmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu ifade edtti. "Tire'nin kurtuluş gününde düzenlenen etkinlikte tarihi bedesten de kitaplarımızı imzalayıp okuyucularımızla sohbet imkanı bulduk. Buna imkan tanıyanlara teşekkür ederiz.Yol su elektrik kanalizasyon yapmakla övünüp kültüre sırt çevirenlere güzel bir örnek olur inşaallah." diye görüşlerini belirten Tire'li yazar Abbas Levent ERTEKİN, "Tire kültür hayatına yaptığımız katkılardan dolayı Tire belediye Başkanımız sayın Tayfur çiçek ve ticaret odası Başkanımız Mehmed Delikanlı tarafından plaket verilmesi yıllardır yerel tarih konusunda Tire ile ilgili kaleme aldığımız 14 eserimizin takdir görmesiydi. Yazara sanatkara değer verenlere selam olsun" şeklinde düşüncelerini belirtti.
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2018 - Perşembe

4 EYLÜL,TİRENİN KURTULUŞU VE İMZA GÜNÜ...

4 EYLÜL, 
TİRENİN KURTULUŞU VE İMZA GÜNÜ...

İzmir'in Tire ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Kaymakam Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Belediye Başkanı Çiçek yaptığı konuşmada, "İlçemizin düşman işgalinden kurtulduğu bugünde, bundan 96 yıl önce milletimizin ne acılar çektiğinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu ülkeyi nasıl kurduğunun unutulmaması, hatırlanması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını diliyorum." dedi.

Kaymakam Hasan Tanrıseven ise konuşmasında 4 Eylül'ün birlik ve beraberliğin ne kadar güçlü ve sarsılmaz olduğunu kanıtladığını belirterek, "Milli mücadelemizdeki bu mukaddes ruh, vatan ve millet sevgisi, dayanışma ve birlik anlayışı daima yolumuza ışık tutacaktır." dedi.

Programda Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı ile Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Tire Belediyesine ait araçlar tören geçişi yaptı.

Tire'deki kutlamalar kapsamında yakın bir zamanda restorasyonu yapılan tarihi Bedesteninde Tire ile ilgili yazarların kitaplarını tanıttıkları aynı zamanda  kitaplarını imzaladıkları programa geçildi.

Etkinlikte, Tire'li Eğitimci yazarlardan olup 43 eserden 14 ü Tire ile alakalı olan Eğitimci Yazar Abbas Levent ERTEKİN  " Tire ye hizmet etmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu ifade edtti.

"Tire'nin kurtuluş gününde düzenlenen etkinlikte tarihi bedesten de kitaplarımızı imzalayıp okuyucularımızla sohbet imkanı bulduk. Buna imkan tanıyanlara teşekkür ederiz.Yol su elektrik kanalizasyon yapmakla övünüp
kültüre sırt çevirenlere güzel bir örnek olur inşaallah." diye görüşlerini belirten Tire'li yazar
Abbas Levent ERTEKİN,

"Tire kültür hayatına yaptığımız katkılardan dolayı Tire belediye Başkanımız sayın Tayfur çiçek ve ticaret odası Başkanımız Mehmed Delikanlı tarafından plaket verilmesi yıllardır yerel tarih konusunda Tire ile ilgili kaleme aldığımız 14 eserimizin takdir görmesiydi. Yazara sanatkara değer verenlere selam olsun" şeklinde düşüncelerini belirtti.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.