Bedriye Çambel
Köşe Yazarı
Bedriye Çambel
 

3 OCAK 2024 TE EMEKLİLER MÜJDE BEKLİYORLAR

     Bağ kur emekli maaşı enflasyon karşısında eridi yok oldu gitti.Ssk ya ve emekli sandığına bağlı çalışan bir çok kişinin aldığı emekli maaşı onları tatmin edemez hale geldi. Özellikle asgari ücrete yapılan zamlardan sonra gözler emekli maaşına yapılacak zamlara döndü.     Asgari ücrete yapılan zam tatmin edici olmakla beraber bir gecede bazı marketlerin ürünlere yaptığı zamlar gerçekten dehşet verici ve gece uyku kaçıracak kadar sinir bozucu oldu.       Emekliler gezmek, dinlenmek ve istediği tatili hakkedecek kadar uzun yıllar çalışmış olmakla beraber bir millet vekili kadar değerli oldukları için onların yine bakmak , ve geçindirmekle zorunlu oldukları bir aileleri olduğu için en azından gıda giderleri, market ürünleri fiyatları, ev kirası, faturalar, yol masrafları göz önünde bulundurularak emekli maaşlarına güzel bir zam oranı belirlenmelidir.      Bir çoğumuz şunun farkındayız ülkemizde insanlar emekli olsa dahi asla emekli maaşı ile geçinemeyecek ve yine çalışmaya devam etmek zorunda kalacaktır. Gönül ister ki 25 yıl aralıksız çalışmış emekliliği hakketmiş biri hiç bir işte çalışmasına  gerek kalmadan emekli maaşı ile hayatına devam edebilsin.       En düşük emekli maaşı nereden bakılırsa bakılsın 25 000 TL ye çıkarılmalıdır. Neden mi? 10 000 TL kira aidat faturalar,10.000 TL Mutfak masrafı 5.000 TL ilaç, yol masrafı vs. Tek emekli maaşı alan evli birinin bu şartlarda yaşamını sürdürmesi bu zam oranına rağmen her türlü zor olacaktır. Bu arada bu kişinin bakmakla sorumlu olduğu bir aile üyesi daha  olursa yine bu emekli maaşı onun hayat standardında yaşama kalitesini karşılayamayacaktır.        Gözler Aralık ayı enflasyon oranının hesaplanarak ocak ayında emekli maaşlarına güzel ve yaşam kalitesine uygun bir zam oranı yapılmasının müjdesinin verilmesine çevrilmiş durumda.        Bu yıl yaşlıları daha çok sev! Bir gün sende yaşlı olacaksın bunun bilincinde ol! Onlar dilenmiyorlar sadece yıllarca çalıştıkları emeklerinin karşılığını almayı bekliyorlar. Ve bir çoğu emekli maaşını masraflarına yetiremiyor duruma itiraz ediyor ve seslerini sizlere duyurmaya çalışıyor. Onlara hak ettikleri maaş zamları  Ocak 2024 te en güzel şekilde verilmelidir.   SELAM VE DUA İLE   BEDRİYE ARIK ÇAMBEL
Ekleme Tarihi: 01 Ocak 2024 - Pazartesi

3 OCAK 2024 TE EMEKLİLER MÜJDE BEKLİYORLAR

     Bağ kur emekli maaşı enflasyon karşısında eridi yok oldu gitti.Ssk ya ve emekli sandığına bağlı çalışan bir çok kişinin aldığı emekli maaşı onları tatmin edemez hale geldi. Özellikle asgari ücrete yapılan zamlardan sonra gözler emekli maaşına yapılacak zamlara döndü. 
   Asgari ücrete yapılan zam tatmin edici olmakla beraber bir gecede bazı marketlerin ürünlere yaptığı zamlar gerçekten dehşet verici ve gece uyku kaçıracak kadar sinir bozucu oldu. 
     Emekliler gezmek, dinlenmek ve istediği tatili hakkedecek kadar uzun yıllar çalışmış olmakla beraber bir millet vekili kadar değerli oldukları için onların yine bakmak , ve geçindirmekle zorunlu oldukları bir aileleri olduğu için en azından gıda giderleri, market ürünleri fiyatları, ev kirası, faturalar, yol masrafları göz önünde bulundurularak emekli maaşlarına güzel bir zam oranı belirlenmelidir. 
    Bir çoğumuz şunun farkındayız ülkemizde insanlar emekli olsa dahi asla emekli maaşı ile geçinemeyecek ve yine çalışmaya devam etmek zorunda kalacaktır. Gönül ister ki 25 yıl aralıksız çalışmış emekliliği hakketmiş biri hiç bir işte çalışmasına  gerek kalmadan emekli maaşı ile hayatına devam edebilsin. 
     En düşük emekli maaşı nereden bakılırsa bakılsın 25 000 TL ye çıkarılmalıdır. Neden mi? 10 000 TL kira aidat faturalar,10.000 TL Mutfak masrafı 5.000 TL ilaç, yol masrafı vs. Tek emekli maaşı alan evli birinin bu şartlarda yaşamını sürdürmesi bu zam oranına rağmen her türlü zor olacaktır. Bu arada bu kişinin bakmakla sorumlu olduğu bir aile üyesi daha  olursa yine bu emekli maaşı onun hayat standardında yaşama kalitesini karşılayamayacaktır.  
     Gözler Aralık ayı enflasyon oranının hesaplanarak ocak ayında emekli maaşlarına güzel ve yaşam kalitesine uygun bir zam oranı yapılmasının müjdesinin verilmesine çevrilmiş durumda.  
     Bu yıl yaşlıları daha çok sev! Bir gün sende yaşlı olacaksın bunun bilincinde ol! Onlar dilenmiyorlar sadece yıllarca çalıştıkları emeklerinin karşılığını almayı bekliyorlar. Ve bir çoğu emekli maaşını masraflarına yetiremiyor duruma itiraz ediyor ve seslerini sizlere duyurmaya çalışıyor. Onlara hak ettikleri maaş zamları  Ocak 2024 te en güzel şekilde verilmelidir.  
SELAM VE DUA İLE  
BEDRİYE ARIK ÇAMBEL

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.