Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

ŞÜKREDEN KÜL OLMAYALIM MI?

ŞÜKREDEN KUL OLMAYALIM MI? Zengin, evinin balkonunda oturup dışarıyı seyrederken, çöp kutularından bir şeyler toplayan fakir birini gördü, "Allah'a şükürler olsun ki fakir değilim." dedi. O sırada fakir adam etrafa baktı, el arabasında yürütülen engelli birini gördü, "Allah'a şükürler olsun ki engelli değilim." dedi. Derken engelli adam yolda ambulansın hızla bir hastayı hastaneye yetiştirmekte olduğunu gördü, "Allah'a şükürler olsun ki hasta değilim." dedi. Hasta da hastaneye vardığında ölen birinin morga götürüldüğünü gördü, "Allah'a şükürler olsun ki yaşıyorum." dedi.... İşte Allah'a teşekkür edemeyen kimse, sadece ölen kimseydi... Öyleyse ne hâlde olursan ol, tam da şu anda Allah'a şükret. Çünkü her şeye rağmen sana yaşama fırsatı vermiştir...  Şimdi ben bunları yazabiliyorum ya ve sen de bu yazılanları okuyabiliyorsun ya, buna da şükürler olsun Allah'ım!... ................... 78 yaşındaki bir adam ufak bir kriz geçirir ve hastaneye gider. Durumunun düzelmesi için 24 saat boyunca oksijen verilen adam çok daha iyi hissetmeye başlar. Durumun düzeldiğini gören doktorlar 2.000 TL civarındaki faturayı getirince adam ağlamaya başlar. Adamın durumuna üzülen doktor "ağlamana gerek yok, taksitle de ödeyebilirsin" der. Adam ise "mesele para değil nakit öderim ben ücreti. Asıl mesele şu ki; siz bana sadece 24 saat oksijen verdiniz ve bunun için 2.000 Lira istiyorsunuz. Bana 78 yıldır oksijen veren Yaradan'a borcumu nasıl ödeyeceğim, onu bilmiyorum" der... Nefes alıyorsan şükret nefsim. İnsanoğlu havayı bile parayla satarken sana\bana sınırsız nimet veren RABBİMİZ ne büyük.. ne cömerttir... Elhamdulillahi Rabbülalemin. Bediüzzaman Said-i Nursi hazretleri, Sözler eserinin 1.Söz’ünde kendisine sorulan “Asıl mal sahibi olan Allah bizden ne fiyat istiyor’’ sualine verdiği cevapta aslında bizlerin hayat felsefesinde ta en baştan olması gereken temel üç unsuru sayıyordu:  “ZİKİR,  FİKİR  ve  ŞÜKÜR.’’  O halde  ŞUKREDEN KUL NEDEN OLMAYALIM? Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 18 Eylül 2018 - Salı

ŞÜKREDEN KÜL OLMAYALIM MI?

ŞÜKREDEN KUL OLMAYALIM MI?

Zengin, evinin balkonunda oturup dışarıyı seyrederken, çöp kutularından bir şeyler toplayan fakir birini gördü, "Allah'a şükürler olsun ki fakir değilim." dedi.

O sırada fakir adam etrafa baktı, el arabasında yürütülen engelli birini gördü, "Allah'a şükürler olsun ki engelli değilim." dedi.

Derken engelli adam yolda ambulansın hızla bir hastayı hastaneye yetiştirmekte olduğunu gördü, "Allah'a şükürler olsun ki hasta değilim." dedi.

Hasta da hastaneye vardığında ölen birinin morga götürüldüğünü gördü, "Allah'a şükürler olsun ki yaşıyorum." dedi....

İşte Allah'a teşekkür edemeyen kimse, sadece ölen kimseydi...

Öyleyse ne hâlde olursan ol, tam da şu anda Allah'a şükret. Çünkü her şeye rağmen sana yaşama fırsatı vermiştir... 

Şimdi ben bunları yazabiliyorum ya ve sen de bu yazılanları okuyabiliyorsun ya, buna da şükürler olsun Allah'ım!...
...................

78 yaşındaki bir adam ufak bir kriz geçirir ve hastaneye gider.

Durumunun düzelmesi için 24 saat boyunca oksijen verilen adam çok daha iyi hissetmeye başlar.

Durumun düzeldiğini gören doktorlar 2.000 TL civarındaki faturayı getirince adam ağlamaya başlar.

Adamın durumuna üzülen doktor "ağlamana gerek yok, taksitle de ödeyebilirsin" der.

Adam ise "mesele para değil nakit öderim ben ücreti.

Asıl mesele şu ki; siz bana sadece 24 saat oksijen verdiniz ve bunun için 2.000 Lira istiyorsunuz. Bana 78 yıldır oksijen veren Yaradan'a borcumu nasıl ödeyeceğim, onu bilmiyorum" der...

Nefes alıyorsan şükret nefsim. İnsanoğlu havayı bile parayla satarken sana\bana sınırsız nimet veren RABBİMİZ ne büyük.. ne cömerttir... Elhamdulillahi Rabbülalemin.

Bediüzzaman Said-i Nursi hazretleri, Sözler eserinin 1.Söz’ünde kendisine sorulan “Asıl mal sahibi olan Allah bizden ne fiyat istiyor’’ sualine verdiği cevapta aslında bizlerin hayat felsefesinde ta en baştan olması gereken temel üç unsuru sayıyordu: 
“ZİKİR, 
FİKİR 
ve 
ŞÜKÜR.’’ 
O halde 
ŞUKREDEN KUL NEDEN OLMAYALIM?


Selâm ve dua ile 
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.