Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

Özlenen Siyaset ve Fatih Erbakan

.   Dr. Fatih Erbakan'ın 27 Haziran 2013 tarihinde genel başkanı olarak kurduğu Erbakan Vakfı 5 yıllık zaman içerisinde tüm illerde teşkilatlanarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmuş ve vakıf olarak bir çok konuda hizmetler eden Erbakan Vakfı artık partileşme yoluna girmişti.     Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıldönümünde bir açıklama yapan Fatih Erbakan "23 Kasım'da yeni partimizi kuruyoruz inşallah" diyerek teşkilatlarını heyecanlandırmıştı. Dr. Fatih Erbakan'ın tam da dediği gün yani 23 Kasım 2018 Cuma günü Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde binlerce insanla beraber kıldığı cuma namazının ardından Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri'nin türbesini ziyaret ettikten sonra büyük bir topluluğa seslenerek "artık Yeniden Refah Partimizi kurduk, hayırlı olsun inşallah" diyerek partilerinin kurulduğunun müjdesini tüm teşkilatlara, Türkiye'ye ve Dünya'ya ilan etmişti.      Artık Dr. Fatih Erbakan bir vakfın değil bir partinin yani Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan'ı olmuştu. Fatih Erbakan'ın Genel Başkan sıfatı ile Hacı Bayram-ı Veli Camii'nin önünden binlerce insana seslenerek siyasette birliği ve birlikteliği nasıl koruyacaklarını, asla intikam için değil yapıcı olmak için var olacaklarını, iktidarın doğru yaptıklarını alkışlayıp yanlış yaptıklarını düzeltmeye, eksiklerini de tamamlamaya geleceklerini ifade etmişti. İşte o gün bu sözleri duyunca artık siyasete yeni bir havanın geleceğini sezmiş oldum. Asla ayrıştırıcı, bölücü, toplumları kutuplaştırıcı bir dil kullanmayan aksine birleştirici, toparlayıcı ve tüm kesimleri ayrım göstermeksizin kucaklayıcı bir dil kullanan Fatih Erbakan rahmetli babası merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakanlı günleri tekrardan yaşamamıza vesile oldu.     Aynı üslubu partilerini kurduklarını açıkladıkları bir gün sonrası İstanbul'da Eyüp Sultan Hazretleri Türbesi'ni ziyareti sonrası miting alanına dönüşen Eyüp Sultan Meydanı'nda da onbinlerce insana seslenirken de kullandı.       Dün akşam (26.12.2018 Çarşamba) katıldığı özel bir televizyon programında Türkiye ve dünya gündemine olan hakimiyeti, Türkiye ekonomisine vurgusu ekonomik çözümleri, Türkiye'nin dünyada ki olması gereken yerini belirtmesi, yeniden yaşanabilir bir Türkiye'nin nasıl olması gerektiğini, Türk siyaseti içerisinde uzlaşıcı ve yapıcı bir dil kullanması ile kendisine olan hayranlığı da katlamış oldu.     Yeniden siyasette olgunluğu, kavgayı değil, uzlaşıyı, ayrıştırıcılığı değil birleştiriciliği, kutuplara ayırmayı değil kucaklayıcılığı, din, dil, ırk ve renk ayrımı gözetmeksizin tüm topluma eşit mesafede yaklaşmayı yakın zaman içerisinde Fatih Erbakan ile yeniden görmüş olacağız.      Görünen o ki, Dr. Fatih Erbakan ve Yeniden Refah Partisi için iktidar çok uzak değil. Selam ve dua ile.
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2018 - Perşembe

Özlenen Siyaset ve Fatih Erbakan

.   Dr. Fatih Erbakan'ın 27 Haziran 2013 tarihinde genel başkanı olarak kurduğu Erbakan Vakfı 5 yıllık zaman içerisinde tüm illerde teşkilatlanarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmuş ve vakıf olarak bir çok konuda hizmetler eden Erbakan Vakfı artık partileşme yoluna girmişti.

    Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıldönümünde bir açıklama yapan Fatih Erbakan "23 Kasım'da yeni partimizi kuruyoruz inşallah" diyerek teşkilatlarını heyecanlandırmıştı. Dr. Fatih Erbakan'ın tam da dediği gün yani 23 Kasım 2018 Cuma günü Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde binlerce insanla beraber kıldığı cuma namazının ardından Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri'nin türbesini ziyaret ettikten sonra büyük bir topluluğa seslenerek "artık Yeniden Refah Partimizi kurduk, hayırlı olsun inşallah" diyerek partilerinin kurulduğunun müjdesini tüm teşkilatlara, Türkiye'ye ve Dünya'ya ilan etmişti. 

    Artık Dr. Fatih Erbakan bir vakfın değil bir partinin yani Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan'ı olmuştu. Fatih Erbakan'ın Genel Başkan sıfatı ile Hacı Bayram-ı Veli Camii'nin önünden binlerce insana seslenerek siyasette birliği ve birlikteliği nasıl koruyacaklarını, asla intikam için değil yapıcı olmak için var olacaklarını, iktidarın doğru yaptıklarını alkışlayıp yanlış yaptıklarını düzeltmeye, eksiklerini de tamamlamaya geleceklerini ifade etmişti. İşte o gün bu sözleri duyunca artık siyasete yeni bir havanın geleceğini sezmiş oldum. Asla ayrıştırıcı, bölücü, toplumları kutuplaştırıcı bir dil kullanmayan aksine birleştirici, toparlayıcı ve tüm kesimleri ayrım göstermeksizin kucaklayıcı bir dil kullanan Fatih Erbakan rahmetli babası merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakanlı günleri tekrardan yaşamamıza vesile oldu.

    Aynı üslubu partilerini kurduklarını açıkladıkları bir gün sonrası İstanbul'da Eyüp Sultan Hazretleri Türbesi'ni ziyareti sonrası miting alanına dönüşen Eyüp Sultan Meydanı'nda da onbinlerce insana seslenirken de kullandı. 

     Dün akşam (26.12.2018 Çarşamba) katıldığı özel bir televizyon programında Türkiye ve dünya gündemine olan hakimiyeti, Türkiye ekonomisine vurgusu ekonomik çözümleri, Türkiye'nin dünyada ki olması gereken yerini belirtmesi, yeniden yaşanabilir bir Türkiye'nin nasıl olması gerektiğini, Türk siyaseti içerisinde uzlaşıcı ve yapıcı bir dil kullanması ile kendisine olan hayranlığı da katlamış oldu.

    Yeniden siyasette olgunluğu, kavgayı değil, uzlaşıyı, ayrıştırıcılığı değil birleştiriciliği, kutuplara ayırmayı değil kucaklayıcılığı, din, dil, ırk ve renk ayrımı gözetmeksizin tüm topluma eşit mesafede yaklaşmayı yakın zaman içerisinde Fatih Erbakan ile yeniden görmüş olacağız.

     Görünen o ki, Dr. Fatih Erbakan ve Yeniden Refah Partisi için iktidar çok uzak değil.

Selam ve dua ile.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.