Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

SÜRAT KARGO İLE İMTİHANIMIZ

Bazı firmalar ya sorunsuzdur ya sorumluluktan kaçar ya da sorumluluk kendilerine ağır gelir.   Size burada bir kargo şirketinin vurdumduymazlığını aktarmak istiyorum.   Aslında bu tür yazılar yazmak hoşuma gitmez. Bir de ülke olarak dünya kadar sorunumuz varsa bu yazıyı yazma gereğimin ne kadar önemli olduğunu sizler düşünün.   Efendim, geçen gün Yeniden Refah Partisi Samsun İl Divan Toplantısı'na katılmak üzere Samsun'daydım.    Evimde, ben eşim oğlum ve kayınvalidem ile beraber yaşıyoruz. Kendi iş yerimizi eşim, oğlum ve ben beraber çalıştırdığımız için işe sabah beraber gider akşam ise beraber geri döneriz.   Rize'den şahsıma bir firmadan gıda kolisi sipariş etmiştim. Bu gıda kolisi Sürat Kargo Atalar Şubesi'ne gelmiş.     Güya Sürat Kargo'nun elemanları koliyi eve getirmişler ama evde kimsede yokmuş. Eşim ile telefonda irtibat haline geçerek "Evde kimse yok" diye bilgi vermişler. Eşim ise annesi ile hastanede olduğunu, kolinin dış kapının kenarında "İDAŞ" bayisine bırakmalarını rica etmiş. Sürat Kargo elemanı koskoca "İDAŞ" tabelasını ve mağazayı görememiş. (Hemen altta ki resim) Sürat Kargo elemanı ise koliyi geri getirdiğini belirtmiş.Eşim, apartmanın dış kapısına bitişik "İDAŞ" bayisi var olduğunu denesi üzerine, Sürat Kargo'nun elemanı "Sizinle vakit harcayacak vaktim yok" diyerek telefonu eşimin yüzüne kapatmış.   Sürat Kargo'nun elemanları kargoyu eve getirmedikleri aşikar. Nedeni ise, evimizin hemen arkasında halk pazarı kurulur. O nedenle ki araç. O sokaklardan geçemez. Hadi diyelim geldiler. Korgo elemanı evde birini bulamaz ise, kapıya not bırakır. Maalesef o not alda yok.    İki gündür Sürat Kargo'nun Müşteri Hizmetleri'ne durumu anlattığım halde her defasında "Çözüm bulacağız" ifadelerine rağmen tam maalesef bir çözüm buldukları da olmadı. İki gün içerisinde Sürat Kargo'nun Müşteri Hizmetleri'nden kaç kişi ile görüştüğümü bilmiyorum ama şunu ifade edebilirim ki, telefona her bakan Müşteri Hizmetleri elemanın aslında bir yetkisinin olmadığını gördük.   Sorumluluktan uzak olan firmaya defalarca durumu anlatmamıza rağmen maalesef bir çözüm bulamadık.   Buradan bir tavsiye siz siz olun sorumluluk alamayan firmalar ile çalışmayın.   x"Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 01 Aralık 2023 - Cuma

SÜRAT KARGO İLE İMTİHANIMIZ

Bazı firmalar ya sorunsuzdur ya sorumluluktan kaçar ya da sorumluluk kendilerine ağır gelir.   Size burada bir kargo şirketinin vurdumduymazlığını aktarmak istiyorum.   Aslında bu tür yazılar yazmak hoşuma gitmez. Bir de ülke olarak dünya kadar sorunumuz varsa bu yazıyı yazma gereğimin ne kadar önemli olduğunu sizler düşünün.  

Efendim, geçen gün Yeniden Refah Partisi Samsun İl Divan Toplantısı'na katılmak üzere Samsun'daydım.   

Evimde, ben eşim oğlum ve kayınvalidem ile beraber yaşıyoruz. Kendi iş yerimizi eşim, oğlum ve ben beraber çalıştırdığımız için işe sabah beraber gider akşam ise beraber geri döneriz.   Rize'den şahsıma bir firmadan gıda kolisi sipariş etmiştim. Bu gıda kolisi Sürat Kargo Atalar Şubesi'ne gelmiş.    

Güya Sürat Kargo'nun elemanları koliyi eve getirmişler ama evde kimsede yokmuş. Eşim ile telefonda irtibat haline geçerek "Evde kimse yok" diye bilgi vermişler. Eşim ise annesi ile hastanede olduğunu, kolinin dış kapının kenarında "İDAŞ" bayisine bırakmalarını rica etmiş. Sürat Kargo elemanı koskoca "İDAŞ" tabelasını ve mağazayı görememiş. (Hemen altta ki resim) Sürat Kargo elemanı ise koliyi geri getirdiğini belirtmiş.Eşim, apartmanın dış kapısına bitişik "İDAŞ" bayisi var olduğunu denesi üzerine, Sürat Kargo'nun elemanı "Sizinle vakit harcayacak vaktim yok" diyerek telefonu eşimin yüzüne kapatmış.  

Sürat Kargo'nun elemanları kargoyu eve getirmedikleri aşikar. Nedeni ise, evimizin hemen arkasında halk pazarı kurulur. O nedenle ki araç. O sokaklardan geçemez. Hadi diyelim geldiler. Korgo elemanı evde birini bulamaz ise, kapıya not bırakır. Maalesef o not alda yok.   

İki gündür Sürat Kargo'nun Müşteri Hizmetleri'ne durumu anlattığım halde her defasında "Çözüm bulacağız" ifadelerine rağmen tam maalesef bir çözüm buldukları da olmadı. İki gün içerisinde Sürat Kargo'nun Müşteri Hizmetleri'nden kaç kişi ile görüştüğümü bilmiyorum ama şunu ifade edebilirim ki, telefona her bakan Müşteri Hizmetleri elemanın aslında bir yetkisinin olmadığını gördük.   Sorumluluktan uzak olan firmaya defalarca durumu anlatmamıza rağmen maalesef bir çözüm bulamadık.  

Buradan bir tavsiye siz siz olun sorumluluk alamayan firmalar ile çalışmayın.  

x"Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.