Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

NEREMLE GÜLECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIM.

Bazen makalelerimin  başlığını öyle bir atıyorum ki; inanın ben bile bazen kendimi tanıyamıyorum. " Yaaa nasıl bir başlık atmışsın gene, oldumu şimdi?  Yakıştı mı sana?" diyesim geliyor. Geliyor, gelmesine de sonra yazıyı bir kez sonra bir kez daha okuyunca "Ah be kardeşim bu adamlara az bile" diyorum.  İşte o yazılardan bir tanesi de bu yazı olacak. Zira haberi okuyunca eminim ki sizde başlıktaki gibi " NEREMLE GÜLEYİM, Bülent kardeşim" diyeceksiniz. O halde gelin şu yazıyı bir kezde hep beraber okuyalım. " ABD’li yayın kuruluşu POLITICO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu siyasi liderler, iş dünyası liderleri, sanatçı ve yazarlar listesine bu yıl Türkiye’den Meral Akşener 13. sırada girdi. 28 farklı ülkeden 18 erkek ve 10 kadının yer aldığı listedeki kişilerin 2018 yılı boyunca yakından izlenmesi gerektiği, bu kişilerin dünyayı şekillendirecek isimler olduğu belirtiliyor. Meral Akşener’i “Kurnaz Ulusalcı” alt başlığıyla tasvir eden POLITICO, Milliyetçi Hareket Partisi eski vekilinin neden dünya siyaseti için bu kadar önem arz ettiğini ise şu ifadelerle açıklıyor: “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zamankinden daha otoriter ve ülkenin muhalefet liderleri Erdoğan’ı karşısında yetersiz. Laikler Erdoğan’ın seçmenlerini yenemiyor. Halkların Demokratik Partisi eş başkanları hapiste. Ve aşırı sağ parti de Erdoğan’ın tarafını tutuyor. Eski politikacı Meral Akşener’in yeni kurduğu İyi Parti ise Türkiye’nin muhalefetini yeniden canlandıracak – ve cumhurbaşkanının siyasi nüfuzuna büyük bir tehdit oluşturacak.” Haber böyle. NOKTA. Şimdi ne demek istediğimi anladınız mı? Yazıyı okuyunca "YAHU NEREMLE GÜLECEĞİMİ ŞAŞIRDIM" dediğinizi duyar gibiyim. Malum daha öncede gene bu sütunlarda,  AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY (DARI) AMBARINDA ZANNEDERMİŞ başlığı altında bir yazı yazmış ve kurulan bu partinin ve yöneticilerinin olmayacak duaya amin dediklerini kısaca kendilerini DARI AMBARINDA gördüklerini yazmıştık. Aradan çok değil bir ay ya geçti yada geçmedi.  Bugün ulusal gazetelerde ve internet sayfalarında böyle bir haber çıktı. NE diyelim AÇ TAVUK HALA RÜYASINDAN UYANAMADIĞI gibi birilerine de hala gaz verip  SEN EN İYİSİN SEN EN BÜYÜKSÜN SEN SİYASETİN DEHASISIN SEN KURNAZ POLİTİKACISIN SEN TILKİ POLİTİKACISIN  gibi GAZLAR ile birilerini İYİ' bir şekilde gaza getirmeye çalışıyor.  Valla ne diyelim yazılanları okuyunca bizde dolmuşcu ve kamyoncu kardeşlerimiz gibi ARA GAZI VERMEDEN İKİLE ENSE TIRAŞINI GÖRELİM diyoruz. Gülmek istiyoruz. Lâkin artık bu haberlerin çokluğunu görünce neremizle güleceğimize de şaşırır olduk. Sayın KÂRİ ne dersin? Neremizle gülseksek bir yardımcı olurmusunuz? Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 25 Aralık 2017 - Pazartesi

NEREMLE GÜLECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIM.

Bazen makalelerimin  başlığını öyle bir atıyorum ki; inanın ben bile bazen kendimi tanıyamıyorum. " Yaaa nasıl bir başlık atmışsın gene, oldumu şimdi?  Yakıştı mı sana?" diyesim geliyor. Geliyor, gelmesine de sonra yazıyı bir kez sonra bir kez daha okuyunca "Ah be kardeşim bu adamlara az bile" diyorum. 
İşte o yazılardan bir tanesi de bu yazı olacak. Zira haberi okuyunca eminim ki sizde başlıktaki gibi " NEREMLE GÜLEYİM, Bülent kardeşim" diyeceksiniz.
O halde gelin şu yazıyı bir kezde hep beraber okuyalım.

" ABD’li yayın kuruluşu POLITICO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu siyasi liderler, iş dünyası liderleri, sanatçı ve yazarlar listesine bu yıl Türkiye’den Meral Akşener 13. sırada girdi.

28 farklı ülkeden 18 erkek ve 10 kadının yer aldığı listedeki kişilerin 2018 yılı boyunca yakından izlenmesi gerektiği, bu kişilerin dünyayı şekillendirecek isimler olduğu belirtiliyor.

Meral Akşener’i “Kurnaz Ulusalcı” alt başlığıyla tasvir eden POLITICO, Milliyetçi Hareket Partisi eski vekilinin neden dünya siyaseti için bu kadar önem arz ettiğini ise şu ifadelerle açıklıyor: “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zamankinden daha otoriter ve ülkenin muhalefet liderleri Erdoğan’ı karşısında yetersiz. Laikler Erdoğan’ın seçmenlerini yenemiyor. Halkların Demokratik Partisi eş başkanları hapiste. Ve aşırı sağ parti de Erdoğan’ın tarafını tutuyor. Eski politikacı Meral Akşener’in yeni kurduğu İyi Parti ise Türkiye’nin muhalefetini yeniden canlandıracak – ve cumhurbaşkanının siyasi nüfuzuna büyük bir tehdit oluşturacak.” Haber böyle. NOKTA.

Şimdi ne demek istediğimi anladınız mı?
Yazıyı okuyunca "YAHU NEREMLE GÜLECEĞİMİ ŞAŞIRDIM" dediğinizi duyar gibiyim.
Malum daha öncede gene bu sütunlarda, 
AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY (DARI) AMBARINDA ZANNEDERMİŞ başlığı altında bir yazı yazmış ve kurulan bu partinin ve yöneticilerinin olmayacak duaya amin dediklerini kısaca kendilerini DARI AMBARINDA gördüklerini yazmıştık.
Aradan çok değil bir ay ya geçti yada geçmedi.  Bugün ulusal gazetelerde ve internet sayfalarında böyle bir haber çıktı.
NE diyelim AÇ TAVUK HALA RÜYASINDAN UYANAMADIĞI gibi birilerine de hala gaz verip 
SEN EN İYİSİN
SEN EN BÜYÜKSÜN
SEN SİYASETİN DEHASISIN
SEN KURNAZ POLİTİKACISIN
SEN TILKİ POLİTİKACISIN 
gibi GAZLAR ile birilerini İYİ' bir şekilde gaza getirmeye çalışıyor. 
Valla ne diyelim yazılanları okuyunca bizde dolmuşcu ve kamyoncu kardeşlerimiz gibi
ARA GAZI VERMEDEN İKİLE
ENSE TIRAŞINI GÖRELİM diyoruz.
Gülmek istiyoruz. Lâkin artık bu haberlerin çokluğunu görünce neremizle güleceğimize de şaşırır olduk.
Sayın KÂRİ ne dersin?
Neremizle gülseksek bir yardımcı olurmusunuz?

Selâm ve dua ile 
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.