Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

İstanbul Seçimlerini Kim Kazandı, Kim Kaybetti?

İstanbul seçimleri için adalet tecelli mi etti bilinmez ama Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerine göre oyunu yükselterek Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'a kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 9 civarında bir fark atarak İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanmış oldu. Asıl soru şu olması lazım. İstanbul seçimlerini kim kazandı ya da İstanbul seçimlerini kim kaybetti? Öncelikle İstanbul seçimlerinin kimin kaybettiğine bakalım.  31 Mart yerel seçimlerinden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'nin "seçimlerde usulsüzlük var" düşüncesi ile YSK'ya yapmış olduğu başvuru sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin 23 Haziran 2019 tarihinde yenilenmesine karar verildi. 31 Mart yerel seçimlerinden YSK'nın seçimleri yenileme süreci olan 23 Haziran arefesine kadar olan zaman diliminde kullanılan dil öncelikle Ak Parti'yi yıkmıştır. 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden sayılan oyların neticesinde aradaki fark 13 bin civarlarına inerken yenilenen 23 Haziran seçimlerinde ise aradaki fark ortalama 750 binlere yüzdelik olarak da yüzde 9'a kadar çıkmıştır. Aslında bu kaybedilişin en büyük hak sahibi iktidar partisidir. İktidar partisi zaman içersinde ne seçmenin tavrını okuyabilmiş ne de seçim kazanmak için yapıcı bir dil kullanmıştır. Kısacası şu ki, İstanbul seçimlerini Ekrem İmamoğlu kazanmış kaybedeni ise Cumhur ittifakı olmuştur. Yenilenen İstanbul seçimmlerini özetlemek gerekirse seçmen tabir-i caiz ise iktidarın kulağını çekmiştir. Eğer bundan sonra ki tutumlarında da bir değişiklik olmaz ise "yarın seni de siyaset arenesından sileriz" demiştir. Olanda hayr vardır. Yarın ne getirir bilmez. Umulur ki bu seçimler hem kaybeden için hem de kazanan için bir ders olur. Kaybeden neden kaybettiğini, kazanan da İstanbul ve halkı için neleri daha iyi yapacağını düşünmelidir. Umulur ki yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin hem İstanbul hem de ülkemiz için hayırlara vesile olur. Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 23 Haziran 2019 - Pazar

İstanbul Seçimlerini Kim Kazandı, Kim Kaybetti?

İstanbul seçimleri için adalet tecelli mi etti bilinmez ama Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerine göre oyunu yükselterek Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'a kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 9 civarında bir fark atarak İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanmış oldu.

Asıl soru şu olması lazım. İstanbul seçimlerini kim kazandı ya da İstanbul seçimlerini kim kaybetti? Öncelikle İstanbul seçimlerinin kimin kaybettiğine bakalım.  31 Mart yerel seçimlerinden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'nin "seçimlerde usulsüzlük var" düşüncesi ile YSK'ya yapmış olduğu başvuru sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin 23 Haziran 2019 tarihinde yenilenmesine karar verildi.

31 Mart yerel seçimlerinden YSK'nın seçimleri yenileme süreci olan 23 Haziran arefesine kadar olan zaman diliminde kullanılan dil öncelikle Ak Parti'yi yıkmıştır. 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden sayılan oyların neticesinde aradaki fark 13 bin civarlarına inerken yenilenen 23 Haziran seçimlerinde ise aradaki fark ortalama 750 binlere yüzdelik olarak da yüzde 9'a kadar çıkmıştır. Aslında bu kaybedilişin en büyük hak sahibi iktidar partisidir. İktidar partisi zaman içersinde ne seçmenin tavrını okuyabilmiş ne de seçim kazanmak için yapıcı bir dil kullanmıştır. Kısacası şu ki, İstanbul seçimlerini Ekrem İmamoğlu kazanmış kaybedeni ise Cumhur ittifakı olmuştur.

Yenilenen İstanbul seçimmlerini özetlemek gerekirse seçmen tabir-i caiz ise iktidarın kulağını çekmiştir. Eğer bundan sonra ki tutumlarında da bir değişiklik olmaz ise "yarın seni de siyaset arenesından sileriz" demiştir.

Olanda hayr vardır. Yarın ne getirir bilmez. Umulur ki bu seçimler hem kaybeden için hem de kazanan için bir ders olur. Kaybeden neden kaybettiğini, kazanan da İstanbul ve halkı için neleri daha iyi yapacağını düşünmelidir.

Umulur ki yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin hem İstanbul hem de ülkemiz için hayırlara vesile olur.

Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.