Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

İSTANBUL BELEDİYESİ'NDEN ECDAT'A BÜYÜK SAYGISIZLIK

İyi veya kötü bir milli bayram daha kutladık. Ancak bu bayram diğer bayramlara nazaran biraz daha farklıydı. Ki şöyle; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sanki bu milletin atalarından intikam alırcasına Sultanahmet meydanında Cumhuriyet Bayramı konserleri verdi. Sakın Sultanahmet meydanında konser vermekte suç mu kardeşim demeyin. Size kısa ve net bir şey anlatacağım. Eminim ondan sonra hepiniz başınızı iki elinizin arasına koyup az da olsa düşüneceksiniz.   Sultan Abdulhamid Han Hicaz demiryolunu yaparken alemlerin efendisi Hz. Muhammed (s.a.v.) rahatsız olmasın diye tren raylarının altına keçe döşetmiş. Şimdi böyle düşünen bir ecdattan bugün sultanların yattığı yerde konser vermeye geldik. Öyle bir konser ki çoğunun ellerinde de alkol şişeleri var.   İstanbul'un belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konser düzenlediği alana bir bakalım. Bir tarafta Sultanahmet camii, diğer tarafta Sultan Fatih'in emanetİ Ayasofya ve Ayasofya'da bulunan II. Selim, III. Murat, III. Mehmet, I.Mustafa ve I.İbrahim ile şehzade türbeleri. Diğer tarafta I. Ahmed ve hanımı Mahpeyker Kösem Sultan, II. Osman ve IV. Murad ile hânedan ailesinin kabirleri. Az üst tarafta hani benim Peygamberim rahatsız olmasın diye tren raylarının altına keçe döşettiren Sultan Abdulhamid Han.   Kendini Cumhuriyetçi ilan eden bir belediye başkanı acaba burada konser vermekle ne yapmak istedi? Niyeti ecdattan bir intikam almak mıydı bilinmez. Ancak şu bir gerçek ki Ecdadın ayak bastığı ve de meftun olarak yattığı bu mekanlarda konser vermek hadsizliktir. Her kim olursa olsun, makamı, konumu her ne olursa olsun herkes bu milletin değerlerine saygı duymak zorundadır. Unutmayın ki makamlar kalıcı sizler ise gidicisinizdir. Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen gayrı ahlâkî iğrençliklerin, dansların, içkili eğlencelerin vebaline ortaksınız. Selam ve dua ile...  
Ekleme Tarihi: 30 Mart 2022 - Çarşamba

İSTANBUL BELEDİYESİ'NDEN ECDAT'A BÜYÜK SAYGISIZLIK

İyi veya kötü bir milli bayram daha kutladık. Ancak bu bayram diğer bayramlara nazaran biraz daha farklıydı. Ki şöyle; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sanki bu milletin atalarından intikam alırcasına Sultanahmet meydanında Cumhuriyet Bayramı konserleri verdi. Sakın Sultanahmet meydanında konser vermekte suç mu kardeşim demeyin. Size kısa ve net bir şey anlatacağım. Eminim ondan sonra hepiniz başınızı iki elinizin arasına koyup az da olsa düşüneceksiniz.

 

Sultan Abdulhamid Han Hicaz demiryolunu yaparken alemlerin efendisi Hz. Muhammed (s.a.v.) rahatsız olmasın diye tren raylarının altına keçe döşetmiş. Şimdi böyle düşünen bir ecdattan bugün sultanların yattığı yerde konser vermeye geldik. Öyle bir konser ki çoğunun ellerinde de alkol şişeleri var.

 

İstanbul'un belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konser düzenlediği alana bir bakalım. Bir tarafta Sultanahmet camii, diğer tarafta Sultan Fatih'in emanetİ Ayasofya ve Ayasofya'da bulunan II. Selim, III. Murat, III. Mehmet, I.Mustafa ve I.İbrahim ile şehzade türbeleri. Diğer tarafta I. Ahmed ve hanımı Mahpeyker Kösem Sultan, II. Osman ve IV. Murad ile hânedan ailesinin kabirleri. Az üst tarafta hani benim Peygamberim rahatsız olmasın diye tren raylarının altına keçe döşettiren Sultan Abdulhamid Han.

 

Kendini Cumhuriyetçi ilan eden bir belediye başkanı acaba burada konser vermekle ne yapmak istedi? Niyeti ecdattan bir intikam almak mıydı bilinmez. Ancak şu bir gerçek ki Ecdadın ayak bastığı ve de meftun olarak yattığı bu mekanlarda konser vermek hadsizliktir. Her kim olursa olsun, makamı, konumu her ne olursa olsun herkes bu milletin değerlerine saygı duymak zorundadır. Unutmayın ki makamlar kalıcı sizler ise gidicisinizdir.


Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen gayrı ahlâkî iğrençliklerin, dansların, içkili eğlencelerin vebaline ortaksınız.

Selam ve dua ile...

 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.