Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

HİBE(!) BOZUK SÜT TOZU ALAN BİR ÜLKEDEN, SAĞLIK MALZEMELERİ HİBE EDEN ÜLKEYE.

HİBE(!) BOZUK  SÜT TOZU ALAN BİR ÜLKEDEN, SAĞLIK MALZEMELERİ HİBE EDEN ÜLKEYE. Hep 19.00 haberleri... Hep 19.00 haberleri der ve akşam akşam gene sinir uçlarımıza dokunan bir haber olur, biz de o haber üzerine akıllı telefonun tuşlarına basar bir şeyler yazardım.  Bugün ise biraz daha farklı. Saat 11.00 öğle haberleri. Ülkemin bir ferdi olmamdan dolayı daha da gururlandığım bir haber. "Türkiye, ABD'ye askeri kargo uçağı ile tamamı hibe olan  sağlık malzemeleri gönderiyor."  gelde mutlu olma, kasılma. Bunda ne var diyebilirsiniz, zira ecdadımız yıllar önce dünyanın hemen hemen her ülkesine başları dara düştüğünde, sıkıştığında, orda kimse var mı? yardım çığlıklarına elinden geldiğince yardımlarda bulunmuş, bulunmaya devam ediyor. Benim geleceğim nokta biraz daha farklı.  Konu: 1948 yılında bu ülkeye hibe olarak verilen SÜT TOZLARI!!! Bir ülke düşünün ki hibe adı altında ellerindeki bozuk süt tozlarını bu ülkenin gelişme çağındaki çocuklarına vererek hem onları zehirlemek,  hemde hiç bir şekilde dışa bağımlı olmayan aksine ihracat yapan bir ülkenin tarımını bitirmek için hibe adı altında  SÜT TOZLARINI veriyor. Bakarsan hibe(!). Oysa Ahmet Doğan İLBEY 15 Aralık 2017 tarihinde yazdığı yazısında,  1948’de İnönü, yâni milletin düşmanı Chp döneminde, sarı katil Amerika İkinci dünya savaşından kalma araç gereç, tank, top, tüfek birlikte STOKLANMIŞ, ZAMANI GEÇMİŞ, buğday, peynir, tereyağı, SÜT TOZU gibi MAMÜLLERİ  de yardım adı altında Türkiye’ye göndermeye başlar. Karşılığında hava üsleri kurma, petrol arama izni gibi bir yığın menfaat elde ediyordu. Gördünüz mü hibeyi? Adamlar minareyi çalıyor çalmasınada bir kılıf uyduruyorlar. Hibe imiş.(!) Sevsinler. Unutmadan söyleyeyim, bu süt tozları uzun yıllar daha açık ifade etmek gerekirse 70 li yıllarda sağlık ocaklarında ücretsiz dağıtılmaya, okullarda da beslenme saatlerinde verildi. Bu bedava (!)  süt tozlarından içenlerden bir taneside benim(!) Bugün gelinen noktada TÜRKİYE  hibenin ne olduğunu... Nasıl olması gerektiğini bir kez daha sadece fırsatlar ülkesi(!) ABD'ye değil, tüm dünyaya askeri kargo uçağı ile göndermiş olduğu sağlık malzemeleri ile göstermiş oldu. Teşekkürler TÜRKİYE  Teşekkürler VATANIN ASLAN EVLATLARI Teşekkürler MERHAMETLİ... Teşekkürler ŞEFKAT TİMSALİ GÜZEL İNSANLAR. Selam ve dua ile  Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2020 - Çarşamba

HİBE(!) BOZUK SÜT TOZU ALAN BİR ÜLKEDEN, SAĞLIK MALZEMELERİ HİBE EDEN ÜLKEYE.

HİBE(!) BOZUK  SÜT TOZU ALAN BİR ÜLKEDEN, SAĞLIK MALZEMELERİ HİBE EDEN ÜLKEYE.

Hep 19.00 haberleri...
Hep 19.00 haberleri der ve akşam akşam gene sinir uçlarımıza dokunan bir haber olur, biz de o haber üzerine akıllı telefonun tuşlarına basar bir şeyler yazardım. 

Bugün ise biraz daha farklı.
Saat 11.00 öğle haberleri.
Ülkemin bir ferdi olmamdan dolayı daha da gururlandığım bir haber.

"Türkiye, ABD'ye askeri kargo uçağı ile tamamı hibe olan  sağlık malzemeleri gönderiyor." 
gelde mutlu olma, kasılma.

Bunda ne var diyebilirsiniz, zira ecdadımız yıllar önce dünyanın hemen hemen her ülkesine başları dara düştüğünde, sıkıştığında, orda kimse var mı? yardım çığlıklarına elinden geldiğince yardımlarda bulunmuş, bulunmaya devam ediyor.

Benim geleceğim nokta biraz daha farklı. 
Konu: 1948 yılında bu ülkeye hibe olarak verilen SÜT TOZLARI!!!
Bir ülke düşünün ki hibe adı altında ellerindeki bozuk süt tozlarını bu ülkenin gelişme çağındaki çocuklarına vererek hem onları zehirlemek,  hemde hiç bir şekilde dışa bağımlı olmayan aksine ihracat yapan bir ülkenin tarımını bitirmek için hibe adı altında  SÜT TOZLARINI veriyor. Bakarsan hibe(!). Oysa Ahmet Doğan İLBEY 15 Aralık 2017 tarihinde yazdığı yazısında, 

1948’de İnönü, yâni milletin düşmanı Chp döneminde, sarı katil Amerika İkinci dünya savaşından kalma araç gereç, tank, top, tüfek birlikte STOKLANMIŞ, ZAMANI GEÇMİŞ, buğday, peynir, tereyağı, SÜT TOZU gibi MAMÜLLERİ  de yardım adı altında Türkiye’ye göndermeye başlar. Karşılığında hava üsleri kurma, petrol arama izni gibi bir yığın menfaat elde ediyordu.

Gördünüz mü hibeyi?
Adamlar minareyi çalıyor çalmasınada bir kılıf uyduruyorlar.
Hibe imiş.(!)
Sevsinler.
Unutmadan söyleyeyim, bu süt tozları uzun yıllar daha açık ifade etmek gerekirse 70 li yıllarda sağlık ocaklarında ücretsiz dağıtılmaya, okullarda da beslenme saatlerinde verildi. Bu bedava (!)  süt tozlarından içenlerden bir taneside benim(!)

Bugün gelinen noktada TÜRKİYE  hibenin ne olduğunu...
Nasıl olması gerektiğini bir kez daha sadece fırsatlar ülkesi(!) ABD'ye değil, tüm dünyaya askeri kargo uçağı ile göndermiş olduğu sağlık malzemeleri ile göstermiş oldu.

Teşekkürler TÜRKİYE 
Teşekkürler VATANIN ASLAN EVLATLARI
Teşekkürler MERHAMETLİ...
Teşekkürler ŞEFKAT TİMSALİ GÜZEL İNSANLAR.

Selam ve dua ile 
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.