Murat  MARAP
Köşe Yazarı
Murat MARAP
 

Cumhuriyet Kadınıymış

     Size anlatacağım bu olay 1 Temmuz Pazartesi günü yaşanıyor. Olayın geçtiği yer Bağcılar-Kabataş tramvay hattı.Tramvayda seyir eden olay tesettürlü bir bayana daha sonradan tramvaya binen kendince modern olan bir kadın tarafından hakaret edilmesi ve sözlü şiddete maruz bırakılması.      Kendince modern olan bu ablamız oturan tesettürü bayana karşı, "Kalk oradan ben cumhuriyet kadınıyım, senin gibi Osmanlı kadınlarının orada oturmaya hakkı yok" diyerek sözlü tacizde bulunur. Tesettürlü bayan o kadar yüce ki hiç sinirlenmeden kendince modern olan kadına karşı "Beni bir Osmanlı kadını olarak görmeniz bana şeref verir" der. Tramvay ilerlerken hala içindeki kini kusmaya devam eden kadına karşı onurlu bir duruş sergileyen tesettürlü bayan sakin bir şekilde tramvayın mikrofonundan sürücünün derhal güvenliği çağırmasını ister. Durakta duran tramvaya güvenlik görevlisi gelir ve hemen peşine polis çağrılır. Hep beraber karakola gidilir ve akabinde tesettürlü olan bayan kendini modern olduğunu sanan kadından şikayetçi olur.      Sözlü şiddete maruz kalan tesettürlü bayan kendinin "Edim Davası" açacağını belirtmesi üzerine hepten sinirlenen bu modern ablamız "O da ne ki, git ne davası açarsan aç" der. Tesettürlü bayan Edim Davasının ne olduğunu anlatınca daha biraz önce hakaretler eden bu modern kadın bu sefer özür üzerine özür diler.     Burada yaşanan kısa bir olayı ele alıp sizlerle paylaşmak istedim. Çok kısa zamanda da Osmanlı kadını kim bunu sizlerle paylaşacağım.     Her ne olursa olsun hiç kimse bir başkasının giyiminden dolayı küçümsenemez, hakarete maruz kalamaz. Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2019 - Pazar

Cumhuriyet Kadınıymış

     Size anlatacağım bu olay 1 Temmuz Pazartesi günü yaşanıyor. Olayın geçtiği yer Bağcılar-Kabataş tramvay hattı.Tramvayda seyir eden olay tesettürlü bir bayana daha sonradan tramvaya binen kendince modern olan bir kadın tarafından hakaret edilmesi ve sözlü şiddete maruz bırakılması.

     Kendince modern olan bu ablamız oturan tesettürü bayana karşı, "Kalk oradan ben cumhuriyet kadınıyım, senin gibi Osmanlı kadınlarının orada oturmaya hakkı yok" diyerek sözlü tacizde bulunur. Tesettürlü bayan o kadar yüce ki hiç sinirlenmeden kendince modern olan kadına karşı "Beni bir Osmanlı kadını olarak görmeniz bana şeref verir" der. Tramvay ilerlerken hala içindeki kini kusmaya devam eden kadına karşı onurlu bir duruş sergileyen tesettürlü bayan sakin bir şekilde tramvayın mikrofonundan sürücünün derhal güvenliği çağırmasını ister. Durakta duran tramvaya güvenlik görevlisi gelir ve hemen peşine polis çağrılır. Hep beraber karakola gidilir ve akabinde tesettürlü olan bayan kendini modern olduğunu sanan kadından şikayetçi olur.

     Sözlü şiddete maruz kalan tesettürlü bayan kendinin "Edim Davası" açacağını belirtmesi üzerine hepten sinirlenen bu modern ablamız "O da ne ki, git ne davası açarsan aç" der. Tesettürlü bayan Edim Davasının ne olduğunu anlatınca daha biraz önce hakaretler eden bu modern kadın bu sefer özür üzerine özür diler.

    Burada yaşanan kısa bir olayı ele alıp sizlerle paylaşmak istedim. Çok kısa zamanda da Osmanlı kadını kim bunu sizlerle paylaşacağım.

    Her ne olursa olsun hiç kimse bir başkasının giyiminden dolayı küçümsenemez, hakarete maruz kalamaz.

Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.