Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

CAMİLER DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI VE BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ

CAMİLER. DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI VE BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ... Diyanet’in açıklamasına göre, “1986 yılından itibaren 01-07 Ekim tarihleri arası Camiler Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. 2003 yılından itibaren haftanın ismi Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak değiştirilmiş, etkinliklerinin çeşitliliği artırılmış, içeriği zenginleştirilmiş ve ülke genelinde açılış merasimleri düzenlenmeye başlanmıştır. Camilerde kütüphane oluşturulması, kitap dağıtımı, konferans ve paneller, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik etkinlikler, cami onarım ve temizliği, organ ve kan bağışı kampanyaları, ödüllü şiir ve kompozisyon yarışmaları, radyo ve TV programları, spor aktiviteleri hafta münasebetiyle gerçekleştirilen faaliyetler arasında sıralanabilir. Bunlara ek olarak hafta içerisinde hayırsever vatandaşlara Başkanlığımızca plaket verilmekte, personelimiz arasında; hafızlık, Kur’an’ı Kerim ve ezanı güzel okuma, hutbe ve şiir yazma gibi yarışmalar düzenlenmekte,  haftaya özel hutbe okunmakta, vaazlar verilmekte ve Kur’an-ı Kerim ve mevlit programları tertip edilmektedir.  Nokta. Diyanet ve onun alt kurum ve kurulları görünüşe  bakarsanız gerçektende güzel bir konuyu ele  almış ve gündeme taşımış. Helal olsun. Taşımış taşımasınada acaba vatandaşın bundan haberi oldu mu? Geçen hafta Cuma günü minaredeki saygıdeğer hocamız CUMA HUTBESİNDE bunları söylememiş olsa idi inanın hiç bir müminin bundan haberi olmayacaktı. Neyse... Nokta. Konumuz bu değil.  Konumuz  CAMİLER... DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA, Selçuklu ve Osmanlı devleti dönemlerinde İSLÂM ÂLEMİNE DİN HİZMETLERİ NOKTASINDA KATKISI OLAN yüzlerce ALİM ve HOCAnın olduğunu hatırlatalım.  Cumhuriyet döneminde  Gönenli Mehmet Efendi, ilk Kur'an muallimlerinden Nur-i Osmaniye Camisi imamı Hasan Akkuş Efendi, Mehmet Zahid Kotku, Mehmet Rüştü Aşıkkutlu, Kesik Bacak İsmail Efendi ve Abdurrahman Gürses gibi hocaların simge isimler arasında yer aldığını ve bunların dualarla ile yâd edildiğini hatırlatalım.  Güzel bir konu. Konunun içeriğinin neler olduğunu söyleyen DİYANETİN YETKİLİ ve dahi ETKİLİ MEMURUNUN zikretmiş olduğu bu isimlerin  içinde BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN ismini niçin göremedik? ANILMAMASI?  YAZILMAMASI?  ve dahi  HATIRLA(N)TILMAMASI???nda SAİK NEDİR? UNUTULDU MU? UNUTTURULMAK MI isteniyor? Yoksa işin içindeki zatların GAFLET ve dahi ...... DİYANET İŞLERİ  ve KURULLARI, özellikle bu hafta içinde  BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN DİNİMİZE  VE ÜLKEMİZE  YAPTIKLARI HİZMETLER NİÇİN GÖRMEZDEN GELİYOR? BEDİÜZZAMAN  VE TALEBELERİNİN HİZMETİ YOK MU SAYILIYOR? NEDEN??? NİÇİN??? NİYE??? Ve zihnimizi kemiren daha nice sorular sorular sorular. Diyanet ve yetkili kurumları bu yazıyı görüpte acaba bir  CEVAP YAZARLAR/YAZABİLİRLER Mİ? Bekleyelim ve görelim. Selâm ve dua ile  Bülent ERTEKİN 
Ekleme Tarihi: 11 Ekim 2018 - Perşembe

CAMİLER DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI VE BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ

CAMİLER. DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI VE
BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ...

Diyanet’in açıklamasına göre, “1986 yılından itibaren 01-07 Ekim tarihleri arası Camiler Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. 2003 yılından itibaren haftanın ismi Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak değiştirilmiş, etkinliklerinin çeşitliliği artırılmış, içeriği zenginleştirilmiş ve ülke genelinde açılış merasimleri düzenlenmeye başlanmıştır. Camilerde kütüphane oluşturulması, kitap dağıtımı, konferans ve paneller, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik etkinlikler, cami onarım ve temizliği, organ ve kan bağışı kampanyaları, ödüllü şiir ve kompozisyon yarışmaları, radyo ve TV programları, spor aktiviteleri hafta münasebetiyle gerçekleştirilen faaliyetler arasında sıralanabilir. Bunlara ek olarak hafta içerisinde hayırsever vatandaşlara Başkanlığımızca plaket verilmekte, personelimiz arasında; hafızlık, Kur’an’ı Kerim ve ezanı güzel okuma, hutbe ve şiir yazma gibi yarışmalar düzenlenmekte,  haftaya özel hutbe okunmakta, vaazlar verilmekte ve Kur’an-ı Kerim ve mevlit programları tertip edilmektedir. 
Nokta.

Diyanet ve onun alt kurum ve kurulları görünüşe  bakarsanız gerçektende güzel bir konuyu ele  almış ve gündeme taşımış. Helal olsun. Taşımış taşımasınada acaba vatandaşın bundan haberi oldu mu?
Geçen hafta Cuma günü minaredeki saygıdeğer hocamız CUMA HUTBESİNDE bunları söylememiş olsa idi inanın hiç bir müminin bundan haberi olmayacaktı.
Neyse... Nokta.
Konumuz bu değil. 
Konumuz 
CAMİLER... DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA, Selçuklu ve Osmanlı devleti dönemlerinde İSLÂM ÂLEMİNE DİN HİZMETLERİ NOKTASINDA KATKISI OLAN yüzlerce ALİM ve HOCAnın olduğunu hatırlatalım.  Cumhuriyet döneminde  Gönenli Mehmet Efendi, ilk Kur'an muallimlerinden Nur-i Osmaniye Camisi imamı Hasan Akkuş Efendi, Mehmet Zahid Kotku, Mehmet Rüştü Aşıkkutlu, Kesik Bacak İsmail Efendi ve Abdurrahman Gürses gibi hocaların simge isimler arasında yer aldığını ve bunların dualarla ile yâd edildiğini hatırlatalım. 

Güzel bir konu. Konunun içeriğinin neler olduğunu söyleyen DİYANETİN YETKİLİ ve dahi ETKİLİ MEMURUNUN zikretmiş olduğu bu isimlerin  içinde BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN ismini niçin göremedik?

ANILMAMASI? 
YAZILMAMASI? 
ve dahi 
HATIRLA(N)TILMAMASI???nda SAİK NEDİR?

UNUTULDU MU?
UNUTTURULMAK MI isteniyor?
Yoksa işin içindeki zatların
GAFLET ve dahi ......

DİYANET İŞLERİ  ve KURULLARI, özellikle bu hafta içinde 

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN
DİNİMİZE  VE ÜLKEMİZE  YAPTIKLARI HİZMETLER NİÇİN GÖRMEZDEN GELİYOR?

BEDİÜZZAMAN  VE TALEBELERİNİN HİZMETİ YOK MU SAYILIYOR?

NEDEN???
NİÇİN???
NİYE???

Ve zihnimizi kemiren daha nice sorular sorular sorular.
Diyanet ve yetkili kurumları bu yazıyı görüpte acaba bir 
CEVAP YAZARLAR/YAZABİLİRLER Mİ?
Bekleyelim ve görelim.

Selâm ve dua ile 
Bülent ERTEKİN 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.