Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

BİZİ BİRLEŞTİRECEK TEK RUH, BEN DE İSLÂMIN OĞLUYUM.

BİZİ BİRLEŞTİRECEK TEK RUH, BEN DE İSLÂMIN OĞLUYUM!!! Vakit kuşluk vaktiydi. Bazı sahabeler, Mescidi Nebevi'de halka kurmuş sohbet ediyorlardı.      Bu arada Hz. Selman'i Farisi (r.a) Mescidi Nebevi'ye girerek, Mesciddeki Sahabelere selam verip uygun bir yere oturur.  Oturanlardan bazıları, Hz. Selman'ın işiteceği bir sesle, birbirlerine kabile ve soylarını sormaya başlarlar.    Biri; ben Temim kabilesindenim.      Bir diğeri;  ben Kureyş kabilesindenim.     Üçüncüsü Ben ise Evs kabilesindenim derler.    Hz. Selman bütün bu konuşulanları  sükunetle dinliyordu.   İçlerinden biri dönüp Hz. Selman'a sorar: Ey Selman senin soyun ve ırkın nedir?      Onlara göre onun vereceği cevabı yoktu, çünkü o acemdi ve bilinen bir soyu yoktu,     Hz. Selman (r.a), bütün Müslümanlara ders verircesine vakarlı ve sükunetle cevap verdi :      
Ekleme Tarihi: 13 Ağustos 2018 - Pazartesi

BİZİ BİRLEŞTİRECEK TEK RUH, BEN DE İSLÂMIN OĞLUYUM.

BİZİ BİRLEŞTİRECEK TEK RUH, BEN DE İSLÂMIN OĞLUYUM!!!

Vakit kuşluk vaktiydi. Bazı sahabeler, Mescidi Nebevi'de halka kurmuş sohbet ediyorlardı. 
    Bu arada Hz. Selman'i Farisi (r.a) Mescidi Nebevi'ye girerek, Mesciddeki Sahabelere selam verip uygun bir yere oturur.  Oturanlardan bazıları, Hz. Selman'ın işiteceği bir sesle, birbirlerine kabile ve soylarını sormaya başlarlar.
   Biri; ben Temim kabilesindenim.  
   Bir diğeri;  ben Kureyş kabilesindenim. 
   Üçüncüsü Ben ise Evs kabilesindenim derler.
   Hz. Selman bütün bu konuşulanları  sükunetle dinliyordu. 
 İçlerinden biri dönüp Hz. Selman'a sorar: Ey Selman senin soyun ve ırkın nedir? 
    Onlara göre onun vereceği cevabı yoktu, çünkü o acemdi ve bilinen bir soyu yoktu,
    Hz. Selman (r.a), bütün Müslümanlara ders verircesine vakarlı ve sükunetle cevap verdi :  
   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.