Twitch'de kara para aklama! 10 Milyon dolarlık vurgun!

BİLİM /TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.11.2021 - 14:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 4076+ kez okundu.
 

Twitch'de kara para aklama! 10 Milyon dolarlık vurgun!

Twitch'te bit dolandırıcıları ile iş birliği yapan 2400 Türk yayıncı üzerinden aklanan kara paranın 9 milyon 883 bin dolar olduğu ortaya çıktı.
Twitch'in sızdırılan 125 GB'lık verilerinin paylaşılması üzerine Twitch Türkiye gündemi epey bir karıştı. Geçtiğimiz günlerde de Twitch yayıncılarının ve esporcuların bit dolandırıcıları ile iş birliği yaptığı ortaya çıkması üzerine birçok yayıncının ve esporcunun ismi ve kazançları ifşa edildi. TOPLAMDA 9 MİLYON 883 BİN DOLAR KARA PARA AKLANDI Sızdırılan verilerin arasında yer alan 2400 Türk yayıncının bit dolandırıcıları ile yaptığı iş birliği sonucunda aklanan kara paranınbilinen kadarıyla 9 milyon 883 bin dolar olduğu ortaya çıktı. Bit dolandırıcıları ile iş birliği yaptığını itiraf eden yayıncıların ve esporcuların gönderilen bitlerin uzak sunucular tarafından reklam izlenerek elde edildiğini, elde edilen bitleri de anlaşmalı yayıncılara gönderdiklerini ve sistemin bu şekilde çalıştığını ve her şeyin yasal olduğunu düşündüklerini iddia ettiler.   TEMİZ TWITCH Twitch'te bit dolandırıcılığı olayı patlak vermesi sonucunda bit scam olayına bulaşmayan yayıncılar Temiz Twitch adı altında kampanya başlattılar. Orhun Kayaalp, Mithrain, Grimnax, Jahrein gibi birçok yayıncı ve bunların yanı sıra siyasetçilerden de #TemizTwitch kampanyasına destek geldi. Bazı yayıncılar ise 5 Kasım Cuma gününe kadar yayın açmayarak bit dolandırıcılığına karşı tepkilerini göstereceklerini belirtti.   TWİTCH BİT LİSTESİNDE KİMLER VAR? frmtr isimli platform üzerindeki konuda tecoNe, brasco, farewell, Logicman, Revanche, Japone, Brasco, Lahza, The Cady, bacyx, lurzy ve daha birçok isimin adı bu olay ile beraber anıldı. E-SPORCULAR TEK TEK AÇIKLADI BBL E-Sports takımından Legoo ve Logicman nickli isimler bit olaylarına karıştığını açıklayarak takımdan ayrıldı. Ayrıca Panky isimli yayıncı da bit alıp kazanç sağladığını itiraf etti. DUDAK UÇUKLATAN VURGUN Twitch'in sızdırılan 125 GB'lık verilerinin paylaşılması üzerine bit dolandırıcıları ile iş birliği yapan yaklaşık 2 bin 400 Türk yayıncı olduğu öne sürüldü.   JAHREIN İFADEYE ÇAĞRILDI Konuyla ilgili televizyon yayınlarında da açıklamalarda bulunan Jahrein, bilgisine başvurulmak üzere emniyete ifadeye çağrıldı.   TWİTCH BİT FİYATI NE KADAR? Twitch üzerinde satın almış olduğunuz 100 bit resmi internet sitelerinden alınan bilgilere göre 12 TL'dir. Farklı ödeme şekilleri ile alınan bitlerin haliyle miktarlarına göre fiyatları da değişiklik göstermektedir. Yayıncılara bağışlanan bu bitlerin en az alımı ise 100 bittir. Ancak Twitch üzerinde en az 1 bit bağış yapabilirsiniz. Twitch 100 bit ne kadar sorusuna yanıt verdiğimize göre gelin isterseniz bir de diğer bit fiyatlarına ve miktarlarına bakalım. Zira toplu alım yaptıkça fiyat düşecektir. 100 bit: 12 TL 500 bit: 58 TL 1,500 bit: 165 TL 5,000 bit: 533 TL 10,000 bit: 1043 TL 25,000 bit: 2550 TL  
Twitch'te bit dolandırıcıları ile iş birliği yapan 2400 Türk yayıncı üzerinden aklanan kara paranın 9 milyon 883 bin dolar olduğu ortaya çıktı.



Twitch'in sızdırılan 125 GB'lık verilerinin paylaşılması üzerine Twitch Türkiye gündemi epey bir karıştı. Geçtiğimiz günlerde de Twitch yayıncılarının ve esporcuların bit dolandırıcıları ile iş birliği yaptığı ortaya çıkması üzerine birçok yayıncının ve esporcunun ismi ve kazançları ifşa edildi.


TOPLAMDA 9 MİLYON 883 BİN DOLAR KARA PARA AKLANDI

Sızdırılan verilerin arasında yer alan 2400 Türk yayıncının bit dolandırıcıları ile yaptığı iş birliği sonucunda aklanan kara paranınbilinen kadarıyla 9 milyon 883 bin dolar olduğu ortaya çıktı.

Bit dolandırıcıları ile iş birliği yaptığını itiraf eden yayıncıların ve esporcuların gönderilen bitlerin uzak sunucular tarafından reklam izlenerek elde edildiğini, elde edilen bitleri de anlaşmalı yayıncılara gönderdiklerini ve sistemin bu şekilde çalıştığını ve her şeyin yasal olduğunu düşündüklerini iddia ettiler.



 

TEMİZ TWITCH

Twitch'te bit dolandırıcılığı olayı patlak vermesi sonucunda bit scam olayına bulaşmayan yayıncılar Temiz Twitch adı altında kampanya başlattılar. Orhun Kayaalp, Mithrain, Grimnax, Jahrein gibi birçok yayıncı ve bunların yanı sıra siyasetçilerden de #TemizTwitch kampanyasına destek geldi. Bazı yayıncılar ise 5 Kasım Cuma gününe kadar yayın açmayarak bit dolandırıcılığına karşı tepkilerini göstereceklerini belirtti.



 

TWİTCH BİT LİSTESİNDE KİMLER VAR?

frmtr isimli platform üzerindeki konuda tecoNe, brasco, farewell, Logicman, Revanche, Japone, Brasco, Lahza, The Cady, bacyx, lurzy ve daha birçok isimin adı bu olay ile beraber anıldı.





E-SPORCULAR TEK TEK AÇIKLADI

BBL E-Sports takımından Legoo ve Logicman nickli isimler bit olaylarına karıştığını açıklayarak takımdan ayrıldı. Ayrıca Panky isimli yayıncı da bit alıp kazanç sağladığını itiraf etti.

DUDAK UÇUKLATAN VURGUN

Twitch'in sızdırılan 125 GB'lık verilerinin paylaşılması üzerine bit dolandırıcıları ile iş birliği yapan yaklaşık 2 bin 400 Türk yayıncı olduğu öne sürüldü.





 

JAHREIN İFADEYE ÇAĞRILDI

Konuyla ilgili televizyon yayınlarında da açıklamalarda bulunan Jahrein, bilgisine başvurulmak üzere emniyete ifadeye çağrıldı.



 

TWİTCH BİT FİYATI NE KADAR?

Twitch üzerinde satın almış olduğunuz 100 bit resmi internet sitelerinden alınan bilgilere göre 12 TL'dir. Farklı ödeme şekilleri ile alınan bitlerin haliyle miktarlarına göre fiyatları da değişiklik göstermektedir.

Yayıncılara bağışlanan bu bitlerin en az alımı ise 100 bittir. Ancak Twitch üzerinde en az 1 bit bağış yapabilirsiniz. Twitch 100 bit ne kadar sorusuna yanıt verdiğimize göre gelin isterseniz bir de diğer bit fiyatlarına ve miktarlarına bakalım. Zira toplu alım yaptıkça fiyat düşecektir.

100 bit: 12 TL
500 bit: 58 TL
1,500 bit: 165 TL
5,000 bit: 533 TL
10,000 bit: 1043 TL
25,000 bit: 2550 TL


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.